Kvalitní 2.1 repro pro hudbu
Moderátor: CageJ
- JJ
- Začátečník

-
Tak momentálně jsem našel 2.0 monitory Behringer B3030A, které stojí cca. 10 za pár a tuším, že by mohly být kvalitativně na velmi slušné úrovni. Co vy na to?
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)
- srna
- Středně pokročilý

- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Mě zase baví jak někteří lidé nejsou schopní porozumět tomu co už bylo napsáno a věcně na to reagovat. Tenhle blábol co tu píšeš, jsem už pár přízpěvků nad tebou rozebíral. Zkus si to přečíst ještě jednou a kdyžtak komentuj k věci. A když ten tvůj přízpěvek čtu tak se nemůžu zbavit pocitu že jsi vlastně taky papoušekNobodyLovesMe píše:Já si myslím,že 2.1 je lepší,protože se udělá velikostně přijatelné repro,které při rozumném řešení vyhýbky udělá daleko lepší basy,než běžné 2.0 regálovky nebo monitory do 6-ti tisíc.Takových řešení jako dělá třeba M-Audio bych se nebál a budou pro běžný poslech lepší.Vždycky mě baví,jak někdo něco vypustí a dav to po něm papouškuje.Kvalitně řešené 2.1-nevidím problém.
Abych nebyl OT: Nastavením výhybky nedonutíš hrát satelity horní pásmo basů (v některých případech nehrajou ani spodní středy). A to že 2.1 udělá lepší basy je taky nesmysl... udělá maximálně hlasitější basy, ale kvalitou mnohem horší.
Naposledy upravil(a) Raoul Duke dne pát 9. lis 2007, 15:45, celkem upraveno 1 x.
Jen další blázen, v bláznivém království.
- JJ
- Začátečník

-
A jaké aktivní repro bys tedy doporučil v této cenové hladině? Dejme tomu z okruhu studiových monitorů?srna píše:behringery zrovna kvalitou nepolyvaj![]()
ty veci co jsem mel v ruce ja byly navrch huj, vevnitr fuj
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Já bych ti doporučil trochu jinej postup při výběru.JJ píše:A jaké aktivní repro bys tedy doporučil v této cenové hladině? Dejme tomu z okruhu studiových monitorů?srna píše:behringery zrovna kvalitou nepolyvaj![]()
ty veci co jsem mel v ruce ja byly navrch huj, vevnitr fuj
Nečekej na spásnou radu od někoho tady na fóru (doufám že jsem se nedotknul nějakýho odborníka, to bych nerad
Být tebou bych si vytipoval několik modelů, zjistil si kde je maj (případně objednaj) a došel si je poslechnout, i ty Behringery. Přecejen bedny za 10K nemůžeš vybírat jen podle doporučení, bude je poslouchat tvoje ucho.
- JJ
- Začátečník

-
Tohle je mi pochopitelně jasné. Ale rád bych, aby mi někdo zkušenější poradil třeba aspoň značky, po kterých se mám koukat. Je mi jasné, že konečné rozhodnutí bude na mém uchu, ale dost by mi zjednodušilo výběr, kdybych věděl, co vůbec hledat nebo co je naopak všeobecně známý šmejd.
Díky
Díky
- srna
- Středně pokročilý

konkretne nedoporucim, ale fakt bych se behringeru vyhnul, po strance elektricky to neni nic moc...spis bida
do 10k....pokud to ma bejt novy, a 2.0 s integrovanym zesilovacem, tak fakt netusim...(nikdy jsem to neresil)
ja osobne bych oblez bazary, vsecko co jsem tam kupoval jsem si tam odzkousel a chodi to uz par let v klidu(mozna mam jen kliku) za 3k muzes mit paradni zesilovac a za dalsi 3k solidni bedny...ale chce to se v tom trosku vyznat a vedet cemu se vyhnout
...navic pokud je ten bazar aspon minimalne solidni tak da treba tyden zaruku na odzkouseni
do 10k....pokud to ma bejt novy, a 2.0 s integrovanym zesilovacem, tak fakt netusim...(nikdy jsem to neresil)
ja osobne bych oblez bazary, vsecko co jsem tam kupoval jsem si tam odzkousel a chodi to uz par let v klidu(mozna mam jen kliku) za 3k muzes mit paradni zesilovac a za dalsi 3k solidni bedny...ale chce to se v tom trosku vyznat a vedet cemu se vyhnout

- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Tyhle bedny (kvalitní 2.0 s integrovanym zesilovačem) zas tak moc výrobců nedělá... Já bych zašel (zavolal) na kus řeči do http://www.muzikmanie.cz/department.php?departmentId:95 (jestli máš Prahu z ruky tak si najdi něco podobnýho ve svim okolí) a hned budeš mít ve třech značkách jasno.
- JJ
- Začátečník

-
No, až na to, že muzikmanie není v Praze, ale v Brně. V Praze by se mi to hodilo víc
Ale nevadí, do Brna se snad taky dostanu.
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

- NobodyLovesMe
- Začátečník

- NobodyLovesMe
- Začátečník

Já jsem to četl,ale nevidím důvod měnit svůj názor.Určitě to nebudu dělat tak,že něco nevyzkouším a budu to hned zatracovat.Řekl jsem,že existují i vyšší modely 2.1,vše záleží na konstrukci a velikosti měničů v satelitech,jak to bude vlastně hrát a co to bude hrát.Nebavím se o PC bednách s malými mikodrivery,tam je jasné,že ten rozsah středů asi nebude velký.Ono je běžné,že se k "levnějším" monitorům doporučuje subwoofer,aby se podpořila basová linka,kde to ty přední repra prostě bez poklesu nezahrají nebo to nezahrají vůbec.M-Audio LX4 by pro něj mohla být dobrá volba,to nejsou žádná chrastítka.Raoul Duke píše: Mě zase baví jak někteří lidé nejsou schopní porozumět tomu co už bylo napsáno a věcně na to reagovat. Tenhle blábol co tu píšeš, jsem už pár přízpěvků nad tebou rozebíral. Zkus si to přečíst ještě jednou a kdyžtak komentuj k věci. A když ten tvůj přízpěvek čtu tak se nemůžu zbavit pocitu že jsi vlastně taky papoušek, někdo ti řekl že 2.1 je na hudbu dobrý a ty tomu věříš a opakuješ to dál (zřejmně taky proto že do toho moc nevidíš).
Abych nebyl OT: Nastavením výhybky nedonutíš hrát satelity horní pásmo basů (v některých případech nehrajou ani spodní středy). A to že 2.1 udělá lepší basy je taky nesmysl... udělá maximálně hlasitější basy, ale kvalitou mnohem horší.
- srna
- Středně pokročilý

ale poradbude lepsi 2.0 nez 2.1 na tom trvam....samozreme zalezi na pouzitych menicich, nejen na stredech, ale HLAVNE na subwooferu....ty sestavy X.1 co jsem mel v ruce ja(cenove od 1k do 5k) mely vsechny sub naladenej na frekvenci kolem 70Hz, coz jsou ty "lepsi basy" jak pise NobodyLovesMe, basu je tam fura, ale jen hucej a spis to otravuje

- NobodyLovesMe
- Začátečník

- JJ
- Začátečník

-
Mohli byste mi někdo poradit, kde je v Praze nějaká prodejna, kde by se daly poslechnout nějaká repra? Nejlépe třeba nějaké aktivní monitory, nejen klasické hifi.
Díky
Díky
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nejakou dobu si pro sebe vybiram studiovky a doporucil bych ti jit si poslechnout KRK RP6 nbo KRK RP5. studiovky maji vyhodu, ze za pomerne malou cenu dosahuji skvele kvality zvuku za cenu toho, ze jsou smerove - tzn nejlepsi je mit hlavu v trojuhelniku s reprakama, nejlip si sednout do kresla kde mas namirene repra. dal bych ti doporucul zkoumat forum electrozone.cz a ne pctuning, tam je daleko vetsi pravdepodobnost, ze ti poradi nekdo, kdo tomu rozumi.
...jeste jednu poznamku, co jsem ztim vycetl tak tweeter by mel byt od 6" a vetsi, u mensich uz citelneji chybi basy. na ty krky jsou fakt hodne dobre recenze.
...jeste jednu poznamku, co jsem ztim vycetl tak tweeter by mel byt od 6" a vetsi, u mensich uz citelneji chybi basy. na ty krky jsou fakt hodne dobre recenze.
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
- Fuck8r
- Začátečník

co říkáte na toto: http://www.aq.cz/index.php?status=vyrob ... rosoustavy (6,000Kč / pár) ?
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hehe, no to urcite... S jakym poklesem?Ne,lepší basy jsem myslel nižší basy,tak 30-40hz,to ten M-Audio sub v pohodě zvládne,když sub u mé sestavy za 3k to pomalu zvládne taky
.
http://www.diyfans.org/vase-michal6.htm - tento jde od 20...
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Frekvenční charakteristika: http://www.driverheaven.net/reviews/cs2 ... /page2.htmLamicz píše:Hehe, no to urcite... S jakym poklesem?Ne,lepší basy jsem myslel nižší basy,tak 30-40hz,to ten M-Audio sub v pohodě zvládne,když sub u mé sestavy za 3k to pomalu zvládne taky
.
http://www.diyfans.org/vase-michal6.htm - tento jde od 20...
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: