jde o to, ze na jednu zilu chci pripojit 4 supersvitive diody (bile) a umistit do case...

LPT port neni az tak pomaly, z toho se da vytahnout par set kHz, coz myslim, ze na stroboskop bohate stacisrna píše:ja vim jak to elektricky fungujespis mi jde o rychlost LPT portu....az to budes mit tak muzes nekam upnout video

az tak? tak to jo€agle píše:LPT port neni az tak pomaly, z toho se da vytahnout par set kHz

to me nenapadlo, dik za good tip, ale radsi bych to dal na jeden (i za cenu ze by byl 3x sirsi), ale nejvetsi sranda bude rozmistit ty diody do ctverecku, a pred kazdou dat odpor a napojit j paralelne na sebe, takze asi fakt jedine 2 plosnakysrna píše:az tak? tak to jo€agle píše:LPT port neni az tak pomaly, z toho se da vytahnout par set kHz![]()
mimochodem ja LPT LED efekt znam, z praxe...mel jsem ho, akorat mi to prislo blby tak jsem ho zase rozebral
s kreslenim PCB drzim palec, ja osobne bych to rozdelil na dva, jeden s tranzistorama, odporama, konektorem a druhej jenom s LEDkama, aby se daly LEDky lip rozmistit....

PNP asi ne... nějak se ti pletou tranzistory... tohle je NPNNEONET píše:ale oujde to normal, misto 1 diody je zapojen tranzistor, a ten pousti 5V z molexu a pousti do 4 paralelne s odporem zapojenych diod proud, takze LPT jenom otevre prechod PNP