LPT LED Efekt - 32 diod

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

LPT LED Efekt - 32 diod

Příspěvek od NEONET »

něco jsem zbastlil, jeste ne hardwarove (jenom schema zapojeni) a ptam se schopnych lidi, jestli to je spravne, abych neco neodvalil

Obrázek

jde o to, ze na jednu zilu chci pripojit 4 supersvitive diody (bile) a umistit do case...
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
slavo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo »

ono je to urco spravne len zalezi od toho aky prud mozes tahat z USB ja napr. 0.5A tak neviem
asi by to chcelo ine napajanie - najskor molex
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Schema vypada dobre, akorat USB podle oficialnich specifikaci poskytuje jenom 500mA proudu, coz by mohl byt problem...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

+5V ber z molexu, zbytek je v pohode.... :)

oprava, nevsim jsem si ze chces na jeden kanal 4*LED :oops:
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

LEDky nezapoj paralelně a pak sériově k nim odpor, ale odpor ke každý LEDce zvlášť. Zvýšíš tím jejich životnost...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

diky moc za reakce, jeste to prekreslim, a jinak to napajeni z molexu by nemel byt prob... jeste tu dam final verzi a mozna zbastlim jeste 64 diod (ja vim, je to exterm) ale predstavte si ze budete mit 8 x ctverecek o 8 diodach (asi bilych) upravite casovani LPT-led efektu (programu) a pustite napr. plugin flashall (hotovy stroboskop primo v PC a to nemluvim, kdyz vupny CCFL a pustim si music, case bude nadherne zevnitr osvicen!

EDIT//

Tak new schema (prepracovane)

Obrázek

//Trinom: Jojo, takhle jsem to myslel :)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Guggy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guggy »

když bys udělal tu verzi s 64dioda tak ybch vyuzil smevejt 100diod ,navrhni odskoušej,vymysli program :thumbsup:
slavo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo »

jasne myslienka zaujimava a ja zrealizovatelna ale...
neviem nebude z toho potom kolotoc?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja bych si do case nedal ani 8 natoz 8^2 :)

ale proti gustu....spis by me zajimalo jak to bude chodit v praxi, LPT port je pekna brzda
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

ale oujde to normal, misto 1 diody je zapojen tranzistor, a ten pousti 5V z molexu a pousti do 4 paralelne s odporem zapojenych diod proud, takze LPT jenom otevre prechod PNP
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja vim jak to elektricky funguje :) spis mi jde o rychlost LPT portu....az to budes mit tak muzes nekam upnout video
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

to upnu, ale furt te nechapu (ty to nechapes) LPT LED EFEKT o 8-mi diodach funguje precizne, a toto bude uplne stejne, zadny rozdil nehrozi

PS: verze s 64-ma diodama bude stejna, ale bude 64 diod a 64 odporu 24 ohm a bude tech diod se seriovym odporem na sebe napojeno 8 a taky bude rozdil v odbaru (I = 2x680mA - pouzijeme 2x vice diod, jinak to bude stejne)

ale nejvetsi perlicka bude nakreslit PCB (pokud mozno bez mustku), aby vzdy byly 4 diody jako ctverecek
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

srna píše:ja vim jak to elektricky funguje :) spis mi jde o rychlost LPT portu....az to budes mit tak muzes nekam upnout video
LPT port neni az tak pomaly, z toho se da vytahnout par set kHz, coz myslim, ze na stroboskop bohate staci :)
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

€agle píše:LPT port neni az tak pomaly, z toho se da vytahnout par set kHz
az tak? tak to jo :twisted:

mimochodem ja LPT LED efekt znam, z praxe...mel jsem ho, akorat mi to prislo blby tak jsem ho zase rozebral

s kreslenim PCB drzim palec, ja osobne bych to rozdelil na dva, jeden s tranzistorama, odporama, konektorem a druhej jenom s LEDkama, aby se daly LEDky lip rozmistit....
slavo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo »

s plosakom by problem nemal byt len eagle a hodinku zabavy a bude to :-D
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

srna píše:
€agle píše:LPT port neni az tak pomaly, z toho se da vytahnout par set kHz
az tak? tak to jo :twisted:

mimochodem ja LPT LED efekt znam, z praxe...mel jsem ho, akorat mi to prislo blby tak jsem ho zase rozebral

s kreslenim PCB drzim palec, ja osobne bych to rozdelil na dva, jeden s tranzistorama, odporama, konektorem a druhej jenom s LEDkama, aby se daly LEDky lip rozmistit....
to me nenapadlo, dik za good tip, ale radsi bych to dal na jeden (i za cenu ze by byl 3x sirsi), ale nejvetsi sranda bude rozmistit ty diody do ctverecku, a pred kazdou dat odpor a napojit j paralelne na sebe, takze asi fakt jedine 2 plosnaky
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

do ctverecku, s odporama a serioparalelne(jak potrebujes ty)me to napada, ale ne bez propojky(v pripade jednoho PCB) pokud by byla kazda skupina LEDek na kousku plosnaku tak by problem nebyl....bohuzel tu nemam ninstalovanej zadnej SW, neco bych nakreslil

btw v cem navrhujete PCB/kreslite schemata? :oops:

//€agle - diskuse o tvorbe schemat a PCB oddelena sem
Gogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gogen »

takova chytra otazka.... bude to mit na neco vliv, kdyz napriklad u T5 budu mit 3 diody paralerne a u T6 jich tam bude 5??? celkovy pocet diod bude zachovany, jen jestli nekde muze byt vic a nekde min.

A muzu treba z te ctverky udelat jen dvojcku? ze by celkovy pocet ledek byl 16?? a co pak s tema odporama a tak?

//Trinom: Koukni se na můj příspěvek výše...
Naposledy upravil(a) Gogen dne úte 27. lis 2007, 21:39, celkem upraveno 1 x.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

pokud bude patricne dimenzovanej tranzistor a spravne spocitas odpory tak se nic nestane
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

NEONET píše:ale oujde to normal, misto 1 diody je zapojen tranzistor, a ten pousti 5V z molexu a pousti do 4 paralelne s odporem zapojenych diod proud, takze LPT jenom otevre prechod PNP
PNP asi ne... nějak se ti pletou tranzistory... tohle je NPN :)
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“