Nejde zapnout počítač

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

MisfiT
Nováček
Nováček

Nejde zapnout počítač

Příspěvek od MisfiT »

Zdravím,

dnes ráno se mi zasekl počítač, restartoval jsem tedy, najelo přihlašování uživatelů a počítač se sám vypnul. Od té doby nejde zapnout. Něco podobného se mi stalo zhruba před měsícem, kdy mi vyhořel původní zdroj EuroCase. Rozhodl jsem se koupit si něco lepšího. Teď tam mám necelý měsíc SEASONIC S12II-430 430 W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46713 tak tím to snad nebude. Žádná "rána", že by tam něco bouchlo ani nesmrdí, tak jako to bylo s tím předchozím zdrojem.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

bodlo by napsat jakou máš sestavu,nejen zdroj
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
MisfiT
Nováček
Nováček

Příspěvek od MisfiT »

MB: gigabyte GA-K8NS-939
Procesor: AMD Athlon 64 3000+
Grafická karta: nVidia GeForce 6600 128MB
2xHDD (160 a 200 GB) SATAII
RAM: 2x256MB
MisfiT
Nováček
Nováček

Příspěvek od MisfiT »

hm?
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

zkus rozjet zdroj na prazdno, jestli se roztoci vrtule...
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Reset BIOS? nepomaha. Roztoci se vetraky, deska sviti? Je neco spaleneho (ocividne), Odeber vsechny HDD, CDrom a dalsi nepotrebne veci a zkus zapnout. Jinak zkus pripojit pc na jinou zasuvku
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
MisfiT
Nováček
Nováček

Příspěvek od MisfiT »

Tak zdrojem to nebude, připojil jsem ho na starší počítač a běžel. Jak resetuju BIOS?
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

MisfiT píše:Tak zdrojem to nebude, připojil jsem ho na starší počítač a běžel. Jak resetuju BIOS?
Precti si poradne manual k MB.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
MisfiT
Nováček
Nováček

Příspěvek od MisfiT »

pokud je reset bios to samé jako clear cmos, tak jsem vyndal baterku, po chvlice jí vrátil, zkusil zapnout - nic :/
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

MisfiT píše:pokud je reset bios to samé jako clear cmos, tak jsem vyndal baterku, po chvlice jí vrátil, zkusil zapnout - nic :/
JJ je to to same. Akorat si nejsem jisty jestli tam nemas jumper (propojka) baterku jsi nechal mimo jak dlouhou. Obavam se ze pokud se ani po resetu CLEAR CMOS nepodari naho dit PC tak bude neco v kremikovem nebi

Obrázek Obrázek
.primo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .primo »

tohle by moh bejt procesor... vyndej ho a podivej se jestli naahodou neni nekde zacuzenej :) anebo testni ramky
Adekvatni podpis
MisfiT
Nováček
Nováček

Příspěvek od MisfiT »

Geeker píše:
MisfiT píše:pokud je reset bios to samé jako clear cmos, tak jsem vyndal baterku, po chvlice jí vrátil, zkusil zapnout - nic :/
JJ je to to same. Akorat si nejsem jisty jestli tam nemas jumper (propojka) baterku jsi nechal mimo jak dlouhou. Obavam se ze pokud se ani po resetu CLEAR CMOS nepodari naho dit PC tak bude neco v kremikovem nebi
vedle baterky je místo pro jumper na smazání cmos, ale jumper tam neni.. baterku jsem měl pryč asi deset minut :)
MisfiT
Nováček
Nováček

Příspěvek od MisfiT »

našel jsem na grafice malou spáleninu, milimetr x milimetr, možná dva.. může to být ono?
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Jo, může zkratovat. Zkus grafiku vyndat a pustit kompa. Když začne bučet speaker, jsi doma.
MisfiT
Nováček
Nováček

Příspěvek od MisfiT »

hmm bez grafiky to samý - nic :x
MisfiT
Nováček
Nováček

Příspěvek od MisfiT »

tak jsem pučil kámošovi tu grafiku, připojil jí, počítač se zapnul, ale nezobrazovalo se nic,... takže je v p*** ještě něco dalšího, to abych si koupil rovnou novej počítač
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Rozmontuj PC do posledního šroubku, vše prohlédni a znovu to slož mimo CASE, přimo na stole...
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

MisfiT píše:hmm bez grafiky to samý - nic :x
Tak tam dej jinou grafiku, bez ní nemusí ani speaker pípnout... ;) Jo a tu baterku vyndej tak na 5 minut, jistota je jistota... :)

...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

to MisfiT

Začni používať tlačítko EDIT lebo bude zle!

//+ upozornenie cez SZ
rolf
Nováček
Nováček

Příspěvek od rolf »

mel jsem nedavno podobnej problem s nenabehnutim PC, ale po pretaktu .. zadne vyndani baterky atd nepomohlo, az nakonec jsem spojil CMOS sroubovakem tak na 40s .. a hned to jelo (:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“