Lze rozdělit disk na dva oddíly bez formátu?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
55
Začátečník
Začátečník

Lze rozdělit disk na dva oddíly bez formátu?

Příspěvek od 55 »

Mám 30GB a 320GB disk s tím, že na 30 je systém a na 320 data. Teď jsem, ale nucen se 30GB zbavit a nainstalovat systém na tu 320GB. Lze zachovat všechna data na disku a přitom disk rozdělit? Nově vytvořenou část naformátovat a nainstalovat systém?

Díky za odpověď ;)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Lze rozdělit disk na dva oddíly bez formátu?

Příspěvek od Dzin »

55 píše:Mám 30GB a 320GB disk s tím, že na 30 je systém a na 320 data. Teď jsem, ale nucen se 30GB zbavit a nainstalovat systém na tu 320GB. Lze zachovat všechna data na disku a přitom disk rozdělit? Nově vytvořenou část naformátovat a nainstalovat systém?

Díky za odpověď ;)
Ano pomocí Partion Magic nebo Acronis, kdybys nebyl línej je to tu x krát.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
55
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 55 »

Procházel jsem forum 4 stránky dozadu a nenašel jsem to.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

nahoře je tlačítko Hledat a nemusel bys procházet
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
55
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 55 »

aha ... a co bych tam měl podle tebe napsat? Nehci se tady hádat, ale zkoušel jsi sám něco tady na fóru vyhledat? Jinak fórum je od toho aby se řešily problémy, to že je tu něco vícekrát podle mě ničemu nevadí, alespon lidi jako ty všechno najdou pokud použijí "hledat".
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Zkusil jsem "rozdělení disku" a našlo i to mnoho správných výsledků na první straně.

Kdybys tady byl trochu déle (nebo spíš častěji), věděl bys, že je problém s fórem kvůli jeho enormnímu rozsahu. Každé téma navíc zvětšuje problém.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
55
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 55 »

Ano na "rozdělení disku" to najde spustu výsledků. Jenže pokud si přečteš mou otázku me zajímalo zda je možné disk rozdělit bez formátu a ztráty dat. Jinak tu je asi 60 000 témat což je nic.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Nehodlám se hádat. Nejsem blbej a přečetl jsem si to dobře. Jedno téma se jmenuje přímo Rozdělení disku a je tam přesně odpověď na tvoji otázku.
Přestávám sledovat toto téma. Když nechceš poradit, tak si trhni nohou.

//Dzin : Pánové nehádejte se nebo to mod sekce lockne...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“