chlazení pc pro nonstop běh
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- sysel
- Začátečník

80mm na cpu? pokud moc netopí (nebo ti nevadí kravál) tak budiž ale ja jsem ještě nedávno mel totální prasečinu! box chladič (delanej pro 70mm fan) a ten byl ochlazovanej 120mm arcicoolingem spomalenym na 600rpm a bylo ticho! samozdrejmne pres windtunel. jinak teploty idle kolem 35 burn pod 50. jinak kvalitní 80mm (Arctic Cooling) to samozdrejmne taky uchladí a bude relativně ticho. termoregulace taky neni špatná věc!
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To furt ještě máš...sysel píše:ja jsem ještě nedávno mel totální prasečinu!
CreAtive_34 -> hoď sem fotku zevnitř ať se mi líp přemýšlí...myslim že bude 2-3 12x12 větráku a bude po problému...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- CreAtive_34
- Začátečník

-
tuhle větu jsem nepocopilsysel píše:80mm na cpu? pokud moc netopí (nebo ti nevadí kravál) tak budiž ale ja jsem ještě nedávno mel totální prasečinu! box chladič (delanej pro 70mm fan) a ten byl ochlazovanej 120mm arcicoolingem spomalenym na 600rpm a bylo ticho! samozdrejmne pres windtunel. jinak teploty idle kolem 35 burn pod 50. jinak kvalitní 80mm (Arctic Cooling) to samozdrejmne taky uchladí a bude relativně ticho. termoregulace taky neni špatná věc!
Y510p - 4700HQ, 16GB DDR3, EVO 850 500GB, 2x 750m sli
- CreAtive_34
- Začátečník

-
- srna
- Středně pokročilý

- CreAtive_34
- Začátečník

-
jak mam pls ten pasiv (zlatej) sundat on tam totiž drží hodně fest a já ho nechci urvatsrna píše:uklidit kabely, vymenit pasiv(zlatej), disky dat tak, aby mezi nima mohl proudit vzduch, vyrezat pred nima diru, vyrezat zadni mrizku, pokud mozno vymenit chladic na CPU, tendle chladi blbe(kamos ho mel taky a je to bida)
Y510p - 4700HQ, 16GB DDR3, EVO 850 500GB, 2x 750m sli
- srna
- Středně pokročilý

- tx3rf
- Začátečník

-
nevim, jestli tam ten 12cm fan dozadu nacpes... osobne si myslim ze ne. Vyresim bych to asi nasledovne. Vzadu bych nechal to co tam ted je. na CPU si sehnal nejakej pasiv. A dopredu bych dal akorat nakej vetrak aby to hnlo vzduch bednou... to by melo stacit. Jestli to ma fungovat jako server tak bych to moc neresil a hlavne bych do togo moc neinvestoval.CreAtive_34 píše:jak mam pls ten pasiv (zlatej) sundat on tam totiž drží hodně fest a já ho nechci urvatsrna píše:uklidit kabely, vymenit pasiv(zlatej), disky dat tak, aby mezi nima mohl proudit vzduch, vyrezat pred nima diru, vyrezat zadni mrizku, pokud mozno vymenit chladic na CPU, tendle chladi blbe(kamos ho mel taky a je to bida)
vzadu není mřížka ale otvor (časem ho zvětším na 120mm) a disky od sebe nejdou (ty 3. díry jsou pro disketovku a tak, hdd tam nejde páč šroubky tam nevyjdou), mám v plánu udělat to, že vyrobím rámeček na 2 hdd položený na dně a chlazený 120mm fanem
- CreAtive_34
- Začátečník

-
- Vivec
- Středně pokročilý

- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Gr8 Vivec: Duron sedmikilo moc netopil.
IMHO by stacilo to co mam ja a jen zregulovat fan na o neco nizsi otacky (max je cca 2.6k, coz uz ja osobne lehce slysim, ale prehlusi mi to disky takze mi to je jedno). Teploty by byly opravdu nizky, s AXP 1700+ (Thoroughbred, 130nm) jsem mel 35°C idle a tusim ze 42°C burn.
IMHO by stacilo to co mam ja a jen zregulovat fan na o neco nizsi otacky (max je cca 2.6k, coz uz ja osobne lehce slysim, ale prehlusi mi to disky takze mi to je jedno). Teploty by byly opravdu nizky, s AXP 1700+ (Thoroughbred, 130nm) jsem mel 35°C idle a tusim ze 42°C burn.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- tx3rf
- Začátečník

-
tak co v tom PC je? Ja doted myslel ze ten Duron 700 co ho ma v podpisu... Koukam na tu fotku, jeslti tam neni zadna dira okolo patice, tak bych mozna mel reseni. Neco jako SpeedyGT udelal s HR-05 na slot 1. Jde o to jestli na socketu A je takova ta sponka pres pasiv, Jestli jo, taky by to snad nemel bejt az zas takovej problem tam neco takovyho jako thermalrighta uchytit. Ale je to jenom muj napad, tak nevim jak se to uchyti a jeslti je to vubec realny, protoze sem este nic takovyho nikdy nedelal.Gr8 Vivec píše:ňákej...tx3rf píše:na CPU si sehnal nejakej pasiv
ono uchladit pasivně A-XP neni žádná sranda, obvzlášť když nejsou díry kolem patice, a vůbec celkově byl výběr na socA dost ubohej
- CreAtive_34
- Začátečník

-