Legálnost stažené hry, když vlastním origoš
Moderátor: Baneshee
- Wiruss
- Středně pokročilý

Legálnost stažené hry, když vlastním origoš
Takže nevím zda to strčit sem nebo do sekce Reklamace a zákony (ale co jsem koukal tak něco podobného se tam nebere), tak když tak přesun.
A o co jde?
Mám originálku Empire at War (z kolekce The best of PC) a na megahry.eu jsem si k tomu koupil datadisk Forces of Corruption v Polské verzi, v době když jsem to kupoval tam měli popisky, že titulky atd. jsou v AJ, polsky je tedy jen manuál a krabička, bohužel tomu tak nebylo (ale do té doby než jsem hru stihl zkusit tak popisky opravili). Poština by mě ještě tak strašne nevadila, problém je spíše v tom, že v 90% tam text vůbec není jen prázdná okna (takže popisky nových skillů, ani příběh člověk zcela brát nemůže).
A na co se ptám?
Je legální pokud stáhnu AJ verzi a nainstaluji a to s pomocí SN co mám z koupené PL verze, zároveň nebubu nahrávat crack, jelikož se hra normálně spustí objeví se i ikonka načítání ochrany (myslím securom), a bez problémů to vezme orig. DVD polské verze.
A o co jde?
Mám originálku Empire at War (z kolekce The best of PC) a na megahry.eu jsem si k tomu koupil datadisk Forces of Corruption v Polské verzi, v době když jsem to kupoval tam měli popisky, že titulky atd. jsou v AJ, polsky je tedy jen manuál a krabička, bohužel tomu tak nebylo (ale do té doby než jsem hru stihl zkusit tak popisky opravili). Poština by mě ještě tak strašne nevadila, problém je spíše v tom, že v 90% tam text vůbec není jen prázdná okna (takže popisky nových skillů, ani příběh člověk zcela brát nemůže).
A na co se ptám?
Je legální pokud stáhnu AJ verzi a nainstaluji a to s pomocí SN co mám z koupené PL verze, zároveň nebubu nahrávat crack, jelikož se hra normálně spustí objeví se i ikonka načítání ochrany (myslím securom), a bez problémů to vezme orig. DVD polské verze.
- Thellwin
- Administrátor

Hm hm, to je otázka. Koupil jsi si PL verzi hry a co jsem koukal, tak různé lokalizované verze her pro různé trhy se cenově liší, tzn. že distributor prodává každou verzi za jinou cenu a tím pádem asi není zrovna v souladu s licenčním ustanovením používat verzi jinou (za jinou cenu).
Každopádně je to jenom můj názor podložený pouze mojí úvahou, na toto ať dá směrodatnou odpověď někdo fundovanější
Každopádně je to jenom můj názor podložený pouze mojí úvahou, na toto ať dá směrodatnou odpověď někdo fundovanější
Goldnoob team proud member!
- Wiruss
- Středně pokročilý

- Maxtor
- Začátečník

-
- Thellwin
- Administrátor

- Wiruss
- Středně pokročilý

Mě zde jde právě o to, že to prostě jede na ty samá SN atd. i to normál stáhne update a ověří si medium atd... No co se dá dělat škoda, že zrovna na datadisk čeština nevyšla...Maxtor píše:Hadej se.. to, ze mas koupenou nejakou verzi hry nema vubec nic spolecneho s tim, ze jsi z netu stahl verzi jinou.. porusujes zakon uplne stejne jako kdyby jsi tu PL verzi vubec nemel..
To je pravě problem proč se mě hádat nechce jelikož v ruce nic nemám a ani v Archivu googlu atd, co jsem hledal jsem důkaz nenašel. Takže to bude jen moje slovo.Thellwin píše:Máš to jak dokázat ? Pokud ne, tak imho moc šancí na úspěch nemáš. A rozbalenou hru od tebe zpět asi taky nevemou.
- Thellwin
- Administrátor

- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak hadani bych se vyvaroval. Posli mail, rozepis se o tom, ze ti datadisk nejede tak jak by mel. Treba se dohodnete na nejake vymene..Maxtor píše:Hadej se.. to, ze mas koupenou nejakou verzi hry nema vubec nic spolecneho s tim, ze jsi z netu stahl verzi jinou..
Z toho kseftu mam par her a nikdy jsem s nimi nebyl problem.
Zkusil bych pohledat po netu a najit anglictinu.. Pokud nenajdes a ani v obchode by ti nijak nevyhoveli, hral bych tu stazenou anglickou verzi. Pokud nepouzijes crack a spoustits to pomoci originalniho DVD, tak nevidim rozdil mezi polskou a anglickou distribuci.
P.S. zkus jeste pohledat nejaky opravny patch..
- pilarius
- Začátečník

- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podla mna sa s nimi skus nejakym sposobom dohodnut. Ja som prave nainstaloval Quake 4 ze idem skusit MP, dam play a ze Insert Original DVD
tak to akoze moc dobre nechapem.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||