Legálnost stažené hry, když vlastním origoš

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Legálnost stažené hry, když vlastním origoš

Příspěvek od Wiruss »

Takže nevím zda to strčit sem nebo do sekce Reklamace a zákony (ale co jsem koukal tak něco podobného se tam nebere), tak když tak přesun.

A o co jde?
Mám originálku Empire at War (z kolekce The best of PC) a na megahry.eu jsem si k tomu koupil datadisk Forces of Corruption v Polské verzi, v době když jsem to kupoval tam měli popisky, že titulky atd. jsou v AJ, polsky je tedy jen manuál a krabička, bohužel tomu tak nebylo (ale do té doby než jsem hru stihl zkusit tak popisky opravili). Poština by mě ještě tak strašne nevadila, problém je spíše v tom, že v 90% tam text vůbec není jen prázdná okna (takže popisky nových skillů, ani příběh člověk zcela brát nemůže).

A na co se ptám?
Je legální pokud stáhnu AJ verzi a nainstaluji a to s pomocí SN co mám z koupené PL verze, zároveň nebubu nahrávat crack, jelikož se hra normálně spustí objeví se i ikonka načítání ochrany (myslím securom), a bez problémů to vezme orig. DVD polské verze.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Hm hm, to je otázka. Koupil jsi si PL verzi hry a co jsem koukal, tak různé lokalizované verze her pro různé trhy se cenově liší, tzn. že distributor prodává každou verzi za jinou cenu a tím pádem asi není zrovna v souladu s licenčním ustanovením používat verzi jinou (za jinou cenu).

Každopádně je to jenom můj názor podložený pouze mojí úvahou, na toto ať dá směrodatnou odpověď někdo fundovanější :)
Goldnoob team proud member!
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Mě jde hlavně o to zda se mám hádat s megahry.eu, že v tu dobu tam měli špatně popisek jelikož prostě hru v polštině bych si nekoupil...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Hadej se.. to, ze mas koupenou nejakou verzi hry nema vubec nic spolecneho s tim, ze jsi z netu stahl verzi jinou.. porusujes zakon uplne stejne jako kdyby jsi tu PL verzi vubec nemel..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Máš to jak dokázat ? Pokud ne, tak imho moc šancí na úspěch nemáš. A rozbalenou hru od tebe zpět asi taky nevemou.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Maxtor píše:Hadej se.. to, ze mas koupenou nejakou verzi hry nema vubec nic spolecneho s tim, ze jsi z netu stahl verzi jinou.. porusujes zakon uplne stejne jako kdyby jsi tu PL verzi vubec nemel..
Mě zde jde právě o to, že to prostě jede na ty samá SN atd. i to normál stáhne update a ověří si medium atd... No co se dá dělat škoda, že zrovna na datadisk čeština nevyšla...
Thellwin píše:Máš to jak dokázat ? Pokud ne, tak imho moc šancí na úspěch nemáš. A rozbalenou hru od tebe zpět asi taky nevemou.
To je pravě problem proč se mě hádat nechce jelikož v ruce nic nemám a ani v Archivu googlu atd, co jsem hledal jsem důkaz nenašel. Takže to bude jen moje slovo.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak zkusit to můžeš, nic za to nedáš, ale jak už jsem řekl, neviděl bych to dobře.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Maxtor píše:Hadej se.. to, ze mas koupenou nejakou verzi hry nema vubec nic spolecneho s tim, ze jsi z netu stahl verzi jinou..
Tak hadani bych se vyvaroval. Posli mail, rozepis se o tom, ze ti datadisk nejede tak jak by mel. Treba se dohodnete na nejake vymene..

Z toho kseftu mam par her a nikdy jsem s nimi nebyl problem.

Zkusil bych pohledat po netu a najit anglictinu.. Pokud nenajdes a ani v obchode by ti nijak nevyhoveli, hral bych tu stazenou anglickou verzi. Pokud nepouzijes crack a spoustits to pomoci originalniho DVD, tak nevidim rozdil mezi polskou a anglickou distribuci.

P.S. zkus jeste pohledat nejaky opravny patch..
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Ja to vidim tak, ze "warezackou" se hra stava az po aplikaci cracku, mini-image, ci podobneho jednani v rozporu s tim, jak to melo byt uzivano. Pokud tedy nic takoveho aplikovano nebude, ma pravo uzivat i stazenou verzi, pokud mu to ochrana CD keyem a ochrana media dovoli.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Podla mna sa s nimi skus nejakym sposobom dohodnut. Ja som prave nainstaloval Quake 4 ze idem skusit MP, dam play a ze Insert Original DVD :evil: tak to akoze moc dobre nechapem.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

nevim jak je to pravne spravne, ale myslim si, ze koupit original je sprvna vec a pokud budes instalovat z nejake zalozni kopie jineho originalu uz je vec podruzna. myslim, ze i vydvatel je rad aspon za takovouto formu koupe.
---
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“