Procesory AM2 / AM2+
až 8GB DDR2 RAM
nForce 560 chipset
4x SATA, RAID 1, 0, 0+1, 5, JBOD
1x IDE
1x PCIe 16x slot
2x PCIe 1x slot
3x PCI
LAN 10/100/1000 Fast Ethernet - Realtek - RTL8111B (samostatný chip, NE nv ethernet)
Audio 7+1 - Realtek ALC888
Externí konektory:
2x PS2
1x serial
1x paralel
4x USB
1x LAN
8x audio jack
Interní konektory:
1x CPU fan
2x SYS fan
3x USB header (6 USB)
SPDIF-out
...
Deska je skutečně cenový low-end. Dnes je její cena +/- 1600,-Kč a vytrvale klesá. Je vybavena pouze kvalitními japonskými kondenzátory s pevným dielektrikem a zalitými cívkami. Pasiv na chipsetu je horký, ale není vařicí. Prst se na něm udržet dá. Osobně je mi toto jednochipové řešení velmi sympatické. Patice CPU a pamětí jsou blízko u sebe. Při použití většího chladiče (v mém případě AC Freezer 64 Pro PWM) jsou první dva DDR2 sloty nepřístupné. Moduly do těchto dvou slotů je proto třeba osadit před instalací chladiče CPU. Obsazené mám bez problémů všechny 4 DDR2 sloty (4x1GB).
Zvuk je kvalitní a čistý i na velkém kvalitním stereu (Genius SP-HF2000X). 1+2 konektory pro ventilátory jsou více než dostačující. Deska mě velmi mile překvapila. Zvláště v porovnání s "konkurenci" jako Gigabyte MA69G-S3H s AMD690G chipsetem, který je extrémně vařicí a jenom dotyk mě stál okamžitě puchýř a kvalitou provedení není nic moc.
Deská má také některé nedostatky o kterých je třeba vědět před koupí. Pokud člověk použije dlouhou dvouslotovou grafiku typu 8800GTX, přikryje si SATA porty. Nicméně dvojslotové grafické karty typu ASUS EN8600GT nebo ASUS EAH2600Pro/XT se vejdou bez problémů a ničemu nestíní. Jednoslotové grafiky pak nejsou problém vůbec.
Druhým "nedostatkem" je BIOS. Deska je nevhodná na klasické taktování. BIOS totiž neobsahuje (nebo jsem to zatím nenašel) nastavení násobiče HT a tento tedy nelze patřičně snížit na 3x nebo 4x. Nicméně AMD vydalo několik procesorů Black-edition s odemčeným násobičem, a s těmito CPU by taktování na této desce nemělo být problém.
Pokud nehodláte taktovat ani nepoužíváte grafické obludy, deska je velmi dobrá a jsem s ní maximálně spokojen. Určitě doporučuji.