Chlazeni HD38x0
Moderátor: morke
- Vivec
- Středně pokročilý

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- faugusztin
- Začátečník

-
Tak som si prezrel FAQ Chladice VGA a prilis spokojny teda nie som. Preco ? Moj problem je usporiadanie mojej dosky, kde Asus uplne inteligentne dal ako prve 2 sloty PCI-E 1x a teda kazda karta v PCI-E16x s dvojslotovym chladicom berie po jednom PCI slote. Ak by som teda uvazoval nad crossfire, tak mam problem s PCI slotmi - PCI karty mam totiz 2 (X-Fi, TV tuner) a PCI slot by mi ostal iba jeden.
Co som si prezrel chladice vo FAQ, tak jediny chladic umoznujuci montaz s chladicom na zadnej strane grafickej je HR-03, ktory je ale ukrutne drahy (1700 Sk je draheee). Existuje i ina moznost ako HR-03 ? A mimochodom, vymienate v takomto pripade (tj ked davate chladic na zadnu stranu a urobite z neho vlastne jednoslotovu kartu v povodnom smere
. Samotny zadny panel karty totiz stale bude zaberat 2 sloty, co v pripade potreby uvolnenia PCI slotu nie je prave najlepsie.
Co som si prezrel chladice vo FAQ, tak jediny chladic umoznujuci montaz s chladicom na zadnej strane grafickej je HR-03, ktory je ale ukrutne drahy (1700 Sk je draheee). Existuje i ina moznost ako HR-03 ? A mimochodom, vymienate v takomto pripade (tj ked davate chladic na zadnu stranu a urobite z neho vlastne jednoslotovu kartu v povodnom smere
- Vivec
- Středně pokročilý

- Ge.niu.sz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No toho se prave bojim, na byvalou X1900GT jsem nahodil pasivy, ktere dali ke chladici a postupne karta odchazela, az odesla uplne... Ted neni schopna zadne zateze, okamzite spadne... Tak se vcelku bojim nechat pameti jen tak bez pasivu...Gr8 Vivec píše:přinejhoršim pasivy sundáš...
jinak já nahodil vodu na HD3870 a idle teplota 34°C, burn 39°C, fakt paráda, přijde mi, že topí míň jak X1800GTO2...
- Vivec
- Středně pokročilý

- Ge.niu.sz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

odešla ti s origo chladičem? jestli jo tak chyba výrobce a reklamace, jestli s nějakym aftermarket tak je to vinou nechlazení VRM...
jinak pokud nahodíš HR-03 a pasiv na VRM necháš tak by to mělo bejt v pohodě, popř. po dejme tomu 20min. zátěži otestovat prstem kolik má pasiv- pokud by ses fakt spálil tak lepší ofuk, záleží jak budeš mít orientovanej HR-03...
jinak pokud nahodíš HR-03 a pasiv na VRM necháš tak by to mělo bejt v pohodě, popř. po dejme tomu 20min. zátěži otestovat prstem kolik má pasiv- pokud by ses fakt spálil tak lepší ofuk, záleží jak budeš mít orientovanej HR-03...
- redsaq
- Začátečník

-
- Ge.niu.sz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

ehm? ještě jednou prosím...redsaq píše:Počkat, když použiju ten HR-03, tak budu muset sundat ten defaultní pasiv přes pasivy?
a jel si na pasiv? jestli jo tak je to jasný...Ge.niu.sz píše:nn, prave ze odesla s hr-03, a chladic by byl urcite smerem na gpu...
pokud si ale měl na HR větrák tak je to divný, ten většinou zchladí kartu parádně....
- redsaq
- Začátečník

-
No jde o HR-03, řešili jste tady něco o zasahování pasivů do chladiče, tak se ptám, jestli to zasáhne u 3870 do toho pasivu přes paměti, toho jak je tam přišroubovanej. Chci ho dát na tu zadní stranu, jak jsme to řešili předtim ohledně P5K Dlx a crossfire 3870.Gr8 Vivec píše:ehm? ještě jednou prosím...
Viz:
EDIT: Nebo jsem to blbě pochopil a bavíte se o jiné kartě?Ge.niu.sz píše:...Ale jak se tak divam tak nevim jak ten chladic dostat pres ty pasivy. Chladic tam rozhodne zasahne...
- Vivec
- Středně pokročilý

- Ge.niu.sz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Takze jeste jednou teda pro zopakovani. Prvne jsem chtel vedet jestli budu muset sundat pasivy na pametech u 3850, kdybych pouzil hr-03. Odpoved je tedy ano a kartu by to nemelo nijak ohrozit...
Potom jsem tady psal, ze X1900GT mi odesla z duvodu spatneho chlazeni VRM s hr-03. Proto se bojim toho at se to nestane znovu. Jen pro doplneni, karta byla aktivne chlazena vetrakem Noctua 800RPM, pozdeji byl pridan jeste dalsi fun ktery ofukoval VRM 2400RPM. A jak vidite tak to ocividne nestacilo. Spis bych to videl v chybe karty
Potom jsem tady psal, ze X1900GT mi odesla z duvodu spatneho chlazeni VRM s hr-03. Proto se bojim toho at se to nestane znovu. Jen pro doplneni, karta byla aktivne chlazena vetrakem Noctua 800RPM, pozdeji byl pridan jeste dalsi fun ktery ofukoval VRM 2400RPM. A jak vidite tak to ocividne nestacilo. Spis bych to videl v chybe karty
- RuThaN
- Začátečník

Nemá někdo pasivně chlazení 3850 z výroby, jde mi o to jestli se to uchladí a nebo je to jen obchodní trik a bude to potřebovat pořádnej průtah skříní..
Ty teploty s referenčnim chladiče nevěstí nic dobrýho..
Ty teploty s referenčnim chladiče nevěstí nic dobrýho..
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.
- inf1466
- Nováček

-
3850ky jsou jednoslotovy takze pokud chces prave tyto, nemusis nic resitredsaq píše:Čau, chtěl bych se zeptat, jestli je/bude nějakej jednoslotovej, účinnej chladič na HD 38x0. Chtěl bych si koupit 2 HD 38x0 do crossfire, ale s dvouslotovýma chladičema bych tam nenarval svojí x-fi a to by mi dost vadilo. Deska je P5K deluxe wifi. Dík
- wolf359
- Začátečník

- Flegy
- Mírně pokročilý

-