Textový LCD displej
- locki
- Začátečník

-
- balik123
- Začátečník

ja bych to smartie chtel rozjet, pripada me ze ma vic moznosti, uz to resim na zahranicnim foru
(i kdyz teda s moji anglictinou, to bude zajimave)
Vyhozene penize za ten modul? ted nejako nechapu? Kdyz pises ze integrak stoji 175 Kč tak to se docela vyplati kdyz cely modul stoji 180 Kč ne? A hlavne jsem nemusel pajet ten SMD integrakm to bylo hlavni plus....
Vyhozene penize za ten modul? ted nejako nechapu? Kdyz pises ze integrak stoji 175 Kč tak to se docela vyplati kdyz cely modul stoji 180 Kč ne? A hlavne jsem nemusel pajet ten SMD integrakm to bylo hlavni plus....
- locki
- Začátečník

-
ach tak to jde ja na to prave koukal v gme a tam byla cena 640,- .... tu cenovku asi nemenily 5 let !
aha existuje i levnejsi verze http://www.asix.cz/a6ump1.htm
aha existuje i levnejsi verze http://www.asix.cz/a6ump1.htm
MSI K9N SLI Platinum, Atlon X2 6000+, A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz , Sapphire X1950 PRO 512 MB, SB Audigy,CM Stacker
- balik123
- Začátečník

- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- locki
- Začátečník

-
tak jsem opravil schema a DPS
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=440
jeste pridam par tipu do LCDSmartie ...... az bude cas, LCDSmartie se da pouzit jen diky balikovi, ten poprosil autora pluginu pro ten samy display, ale pro jine zapojeni. Autor - typek z beloruska ho prepsal pro nase zapojeni tim moc diky ze muzem pouzivat.
na foru LCDSmartie je moc pekne toto :
DON'T USE PRIVATE MESSAGES FOR SUPPORT!
Public discussion is the best way to help and get helped
forum zde http://forums.lcdsmartie.org/
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=440
jeste pridam par tipu do LCDSmartie ...... az bude cas, LCDSmartie se da pouzit jen diky balikovi, ten poprosil autora pluginu pro ten samy display, ale pro jine zapojeni. Autor - typek z beloruska ho prepsal pro nase zapojeni tim moc diky ze muzem pouzivat.
na foru LCDSmartie je moc pekne toto :
DON'T USE PRIVATE MESSAGES FOR SUPPORT!
Public discussion is the best way to help and get helped
forum zde http://forums.lcdsmartie.org/
MSI K9N SLI Platinum, Atlon X2 6000+, A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz , Sapphire X1950 PRO 512 MB, SB Audigy,CM Stacker
- Hard Atack
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Da se nekde koupit displej 4x20 s cervenym podsvicenim? nebo je jedina moznost koupit modry, nebo zeleny a prebastlit to podle tohoto navodu ? 
Už jen pracovní NTB 
- B0REC
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kup si normalny zeleny a vymen si podsvietenie. ja si teraz robim zo zeleneho taky light modry 
btw: moj obrazok plosaku pre pripojenie LCD na USB, uvidim kedy mi pridu peniaze a hopsa do stavby

kto by chcel tento navrh vo vatsom rozliseni a v original kvalite, napiste ss.
//Trinom: Promaz OT. Vencakusi, LCDčko ze Siemensu se řeší třeba tady, další info je ve FAQu.
btw: moj obrazok plosaku pre pripojenie LCD na USB, uvidim kedy mi pridu peniaze a hopsa do stavby
kto by chcel tento navrh vo vatsom rozliseni a v original kvalite, napiste ss.
//Trinom: Promaz OT. Vencakusi, LCDčko ze Siemensu se řeší třeba tady, další info je ve FAQu.
- Guggy
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
do ruky se mne dostal displej http://www.dataimagelcd.com/product/cm/doc/cm160211.htm a chtel bych se zeptat jestli by to neslo zapojit jak ty s radicem HD44780 ,co sem se dival tak to ma stejne popsane piny ,ale zase se v tom tak nevyznam a nechtel bych odpalit LPT
EDIT : chtely bych na to slyset nazor,a kdyz by to bylo realny tak bych to skusil udelat
EDIT : chtely bych na to slyset nazor,a kdyz by to bylo realny tak bych to skusil udelat
Jabber: guggyx@jabbim.cz
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jan16
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Jan16
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Odkdy má LPTčko na konektoru vyvedený napájení?? Napájení má na konektoru portu vyvedenej akorát gameport. Tam je vyvedeno +5V. Jo a z USBčka to napájet de. Proč ale tak sakra složitě?Dr Meduza píše:Proc chces delat napajeni z USB? Nemas snad nigde jinde zadny volny napajeni?Chaindler píše:jak udelat napajeni pres USB???![]()
MOzna by se to cely utahlo na paralelni port
- Jan16
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tAK TO JE JASNÝ.... !! De o to že jestli se ti zobrazuje jenom prvních 8 znaků tak chyba není v displeji ani softwaru, ale je to o tom že druhých 8 znaků je v displeji naadresovaných na druhém řádku. CHtělo by to nejkdřív stáhnout datasheet a pak to připojovat.dzungales píše:ide o to, ze ja momentalne pracujem len na malom 1x16 displeji.proste len jedna cara. a ono to blbne.furt len ta polovicka.kontroloval som to,najmenej 10krat.inak by mi tam nepresiel ziadny signal.a mne tam normalne vypisuje co chcem,no len do polovice je vidiet znaky, zbytok nic,no svieti mi cely.len tych zbytnych 8znakov nikde.
tazka muka
Já programuji mikročipy, a s tím je spojeno i téma LCD displejů, a už jeden takový (taky 1*16) jsem v ruce měl, kdy těch druhých 8 znaků je opravdu na adrese druhého řádku - tedy 40h)
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ten radic, co je tam pouzit (SED1278) je v podstate klon HD44780 od jineho vyrobce, takze by nemel byt nejmensi problem...Guggy píše:do ruky se mne dostal displej http://www.dataimagelcd.com/product/cm/doc/cm160211.htm a chtel bych se zeptat jestli by to neslo zapojit jak ty s radicem HD44780 ,co sem se dival tak to ma stejne popsane piny ,ale zase se v tom tak nevyznam a nechtel bych odpalit LPT
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- Guggy
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Marek 86
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Chat o mikroprocesorech - tu se to řešiloTrinom píše:Možná by nebylo na škodu koupit si za 30 Kč jednočip a napsat (nebo stáhnout) nějakej triviální prográmek.
- PCmaniac99
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nechci zakládat nové vlákno tak snad sem se trefil. Mam doma 2 mobily siemens A50 a tak bych si chtěl display připojit k PC přes paralelní port... našel jsem zapojení displaye (viz příloha) potřebuju poradit jak to připojit k parelelnímu portu.... zřejmně bude potřeba něaký řadič...
příloha
příloha
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Od pohledu ten display pouziva na komunikaci SPI, takze samotne zapojeni bude jednoduche. Nejepe asi pouzit mikroprocesor, ktery tohle rozhrani podporuje (skoro vsechny). Horsi to ale bude s hledanim prikazu, pokud se ti nepodari k tomu displeji najit datasheet, nebo nekoho, kdo uz ten displej zprovoznil, tak to asi nerozchodis. Zkus projit tohle forum, na 90% to tam najdes...
Eagle3D Engine under developement
- PCmaniac99
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
X361 je konektor na desce mobilu do tohoto konektoru prijde zapojit felxpasek displaye... ten flex pasek ma na jednom konci 26 pinu (k PCB mobilu) ana druhem konci ma 12 pinu (konec prilepenej k samotnemu displayi)...
to co je na tom schematu popsano jako LCD_RESET, LCD-CS atd. to je pripojeno k řídícímu čipu, konektor x361 je k displayi
to co je na tom schematu popsano jako LCD_RESET, LCD-CS atd. to je pripojeno k řídícímu čipu, konektor x361 je k displayi