Textový LCD displej

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
locki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od locki »

Smartie jsem nejak nerozjel...

podle me vyhozene kacky za ten modul, je tam jen integrak za 175 a krystal a par smd veci kolem ...
MSI K9N SLI Platinum, Atlon X2 6000+, A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz , Sapphire X1950 PRO 512 MB, SB Audigy,CM Stacker
balik123
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balik123 »

ja bych to smartie chtel rozjet, pripada me ze ma vic moznosti, uz to resim na zahranicnim foru :) (i kdyz teda s moji anglictinou, to bude zajimave)

Vyhozene penize za ten modul? ted nejako nechapu? Kdyz pises ze integrak stoji 175 Kč tak to se docela vyplati kdyz cely modul stoji 180 Kč ne? A hlavne jsem nemusel pajet ten SMD integrakm to bylo hlavni plus....
locki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od locki »

ach tak to jde ja na to prave koukal v gme a tam byla cena 640,- .... tu cenovku asi nemenily 5 let !

aha existuje i levnejsi verze http://www.asix.cz/a6ump1.htm
MSI K9N SLI Platinum, Atlon X2 6000+, A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz , Sapphire X1950 PRO 512 MB, SB Audigy,CM Stacker
balik123
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balik123 »

ne ne na GME jsem psal a napsali ze ta cena je spravna... :)

jinak ten z asixu je presne ten co mam, vzal jsem rovnou dva :) pry celkem rychle dochazeji a pak bude zace cena nejakych 550,-
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Panove brzdete trochu, tohle neni chat :x
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
locki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od locki »

tak jsem opravil schema a DPS

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=440

jeste pridam par tipu do LCDSmartie ...... az bude cas, LCDSmartie se da pouzit jen diky balikovi, ten poprosil autora pluginu pro ten samy display, ale pro jine zapojeni. Autor - typek z beloruska ho prepsal pro nase zapojeni tim moc diky ze muzem pouzivat.

na foru LCDSmartie je moc pekne toto :

DON'T USE PRIVATE MESSAGES FOR SUPPORT!
Public discussion is the best way to help and get helped

forum zde http://forums.lcdsmartie.org/
Hard Atack
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hard Atack »

Da se nekde koupit displej 4x20 s cervenym podsvicenim? nebo je jedina moznost koupit modry, nebo zeleny a prebastlit to podle tohoto navodu ? :)
Už jen pracovní NTB :)
B0REC
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B0REC »

kup si normalny zeleny a vymen si podsvietenie. ja si teraz robim zo zeleneho taky light modry :razz:

btw: moj obrazok plosaku pre pripojenie LCD na USB, uvidim kedy mi pridu peniaze a hopsa do stavby

Obrázek

kto by chcel tento navrh vo vatsom rozliseni a v original kvalite, napiste ss.

//Trinom: Promaz OT. Vencakusi, LCDčko ze Siemensu se řeší třeba tady, další info je ve FAQu.
Guggy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guggy »

do ruky se mne dostal displej http://www.dataimagelcd.com/product/cm/doc/cm160211.htm a chtel bych se zeptat jestli by to neslo zapojit jak ty s radicem HD44780 ,co sem se dival tak to ma stejne popsane piny ,ale zase se v tom tak nevyznam a nechtel bych odpalit LPT

EDIT : chtely bych na to slyset nazor,a kdyz by to bylo realny tak bych to skusil udelat
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Možná by nebylo na škodu koupit si za 30 Kč jednočip a napsat (nebo stáhnout) nějakej triviální prográmek.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Dr Meduza píše:proc mas textovej?
malej grafickej taky nestoji moc TAKEJ
ale asi bych i tam dal bud cervceny nebo zluty podsviceni :wink:
Tady trochu vetsi ale furt levnej
No a EXTREMNI pak uz jenom barevnej :lol:
Nebo koupit nakej z mobilu 8) mozna taky neco zrobim
Odkdy se dá vyměňovat podsvětlení LCD displejůM??
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

Dr Meduza píše:
Chaindler píše:jak udelat napajeni pres USB???
Proc chces delat napajeni z USB? Nemas snad nigde jinde zadny volny napajeni? :?
MOzna by se to cely utahlo na paralelni port
Odkdy má LPTčko na konektoru vyvedený napájení?? Napájení má na konektoru portu vyvedenej akorát gameport. Tam je vyvedeno +5V. Jo a z USBčka to napájet de. Proč ale tak sakra složitě?
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan16 »

dzungales píše:ide o to, ze ja momentalne pracujem len na malom 1x16 displeji.proste len jedna cara. a ono to blbne.furt len ta polovicka.kontroloval som to,najmenej 10krat.inak by mi tam nepresiel ziadny signal.a mne tam normalne vypisuje co chcem,no len do polovice je vidiet znaky, zbytok nic,no svieti mi cely.len tych zbytnych 8znakov nikde.
tazka muka :sad:
tAK TO JE JASNÝ.... !! De o to že jestli se ti zobrazuje jenom prvních 8 znaků tak chyba není v displeji ani softwaru, ale je to o tom že druhých 8 znaků je v displeji naadresovaných na druhém řádku. CHtělo by to nejkdřív stáhnout datasheet a pak to připojovat.

Já programuji mikročipy, a s tím je spojeno i téma LCD displejů, a už jeden takový (taky 1*16) jsem v ruce měl, kdy těch druhých 8 znaků je opravdu na adrese druhého řádku - tedy 40h)
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Guggy píše:do ruky se mne dostal displej http://www.dataimagelcd.com/product/cm/doc/cm160211.htm a chtel bych se zeptat jestli by to neslo zapojit jak ty s radicem HD44780 ,co sem se dival tak to ma stejne popsane piny ,ale zase se v tom tak nevyznam a nechtel bych odpalit LPT

EDIT : chtely bych na to slyset nazor,a kdyz by to bylo realny tak bych to skusil udelat
Ten radic, co je tam pouzit (SED1278) je v podstate klon HD44780 od jineho vyrobce, takze by nemel byt nejmensi problem...

Guggy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guggy »

ok dekuji v nejblisi dobe vyskousim a reknu jestli to slo
Marek 86
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek 86 »

Trinom píše:Možná by nebylo na škodu koupit si za 30 Kč jednočip a napsat (nebo stáhnout) nějakej triviální prográmek.
Chat o mikroprocesorech - tu se to řešilo :-D
PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCmaniac99 »

Nechci zakládat nové vlákno tak snad sem se trefil. Mam doma 2 mobily siemens A50 a tak bych si chtěl display připojit k PC přes paralelní port... našel jsem zapojení displaye (viz příloha) potřebuju poradit jak to připojit k parelelnímu portu.... zřejmně bude potřeba něaký řadič...
příloha
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Co je zač ten port X361?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Od pohledu ten display pouziva na komunikaci SPI, takze samotne zapojeni bude jednoduche. Nejepe asi pouzit mikroprocesor, ktery tohle rozhrani podporuje (skoro vsechny). Horsi to ale bude s hledanim prikazu, pokud se ti nepodari k tomu displeji najit datasheet, nebo nekoho, kdo uz ten displej zprovoznil, tak to asi nerozchodis. Zkus projit tohle forum, na 90% to tam najdes...

PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCmaniac99 »

X361 je konektor na desce mobilu do tohoto konektoru prijde zapojit felxpasek displaye... ten flex pasek ma na jednom konci 26 pinu (k PCB mobilu) ana druhem konci ma 12 pinu (konec prilepenej k samotnemu displayi)...
to co je na tom schematu popsano jako LCD_RESET, LCD-CS atd. to je pripojeno k řídícímu čipu, konektor x361 je k displayi
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“