Nový hadr

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Kapu
Nováček
Nováček

Nový hadr

Příspěvek od Kapu »

Chlapi prosím pomožte mi co nejdřív... Mám nový comp a teďka z něho píšu, vše jede tak jak má, ALE harddisk blbne :(:( Mám tady tento harddisk: Pevný disk – Samsung 400GB SATAII/300 16MB 720 RPM

No a problém je ten, že místo 400GB mi to ukazuje pouhých 74,5GB :shock: :sad: :sad:

Kdo mi dokáže poradit co bych měl udělat, nebo co je špatně?? Počítač mi zahořeli v prodejně, takže by mělo být vše správně
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

To odpovídá přesně 80GB. Jaké je přesné označení toho disku? Co je na štítku a jaké je jeho označení ve správci systému. Na 80GB není žádné omezení, možná systémem. Ten máš jaký? A základní desku?
Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

Intelman píše:To odpovídá přesně 80GB. Jaké je přesné označení toho disku? Co je na štítku a jaké je jeho označení ve správci systému. Na 80GB není žádné omezení, možná systémem. Ten máš jaký? A základní desku?
jojo v BIOSu to píše 80GB! To nechápu, vždyť to má mít 400GB!

ve správci systému to píše: SAMSUNG HD082GJ

štítek nemám, protože krabici od něj taky nemám, pač mi to tam dávali v prodejně a krabici mi nedali. Systém jsem si tam teďka nainstaloval Windows XP SP2 a základku mám tuhle: Asus P5KC/CF/FW/GL, 775/1333, DDR2/3, iP35, eSATA

Please help, chci aby měl 400GB a ne 80 :'( :'(
Naposledy upravil(a) Kapu dne ned 16. pro 2007, 14:46, celkem upraveno 2 x.
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

http://www.google.cz/search?hl=cs&q=SAM ... ooglem&lr=

evidentne ti tam misto 400GB dali 80GB disk!!
Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

robuTEKK píše:http://www.google.cz/search?hl=cs&q=SAM ... ooglem&lr=

evidentne ti tam misto 400GB dali 80GB disk!!
NO LOL to myslíš vážně? :D:D

to mě poser, to jsou mrdky ty woe :(:( Ale tak co, každý se může splést, ok díky tedy :)
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

Ach jo, už jsem si myslel, že si vše v klídečku nainstaluju a bude pohoda, ale musím jet zase do prodejny jak blbec a vyměňovat hadr :(

Jinak můžu se vás tady ještě zeptat, zda-li jdou měnit ty písmena disků a mechanik? nechci starý disk jako C a novy disk jako G, protoze drivejsi pismena v abecedě jsou zabrány mechanikami :(
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Kapu píše:
Ach jo, už jsem si myslel, že si vše v klídečku nainstaluju a bude pohoda, ale musím jet zase do prodejny jak blbec a vyměňovat hadr :(

Jinak můžu se vás tady ještě zeptat, zda-li jdou měnit ty písmena disků a mechanik? nechci starý disk jako C a novy disk jako G, protoze drivejsi pismena v abecedě jsou zabrány mechanikami :(
Jdou měnit všechny mimo systémového disku, ale převážná většina programů nainstalovaných na pevných discích, u kterých se změní písmeno jednotky už nebude fungovat.
Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

Intelman píše:
Kapu píše: Ach jo, už jsem si myslel, že si vše v klídečku nainstaluju a bude pohoda, ale musím jet zase do prodejny jak blbec a vyměňovat hadr :(

Jdou měnit všechny mimo systémového disku, ale převážná většina programů nainstalovaných na pevných discích, u kterých se změní písmeno jednotky už nebude fungovat.
Však právě já budu mít nový hadr, takže hnedka jak nainstaluju windows, tak zmenim jmeno druhemu disku a jmena mechanik...

Můžeš mi tedy poradit jak se to prosím dělá? Ta změna písmen
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Kapu píše:Však právě já budu mít nový hadr, takže hnedka jak nainstaluju windows, tak zmenim jmeno druhemu disku a jmena mechanik...

Nová instalace je nejlepší způsob.Tak to nemusíš dělat nic. Systém si sám přiřadí písmena jednotek a disky samozřejmě budou před mechanikami. Možná budeš muset popřehazovat kabely v PC. Ten starý zapojit místo toho nového, tedy jestli je to taky SATA disk. Jestli je PATA, tak by to mělo stačit popřehazovat jenom BIOSu.
Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

Intelman píše:
Kapu píše:Však právě já budu mít nový hadr, takže hnedka jak nainstaluju windows, tak zmenim jmeno druhemu disku a jmena mechanik...

Nová instalace je nejlepší způsob.Tak to nemusíš dělat nic. Systém si sám přiřadí písmena jednotek a disky samozřejmě budou před mechanikami. Možná budeš muset popřehazovat kabely v PC. Ten starý zapojit místo toho nového, tedy jestli je to taky SATA disk. Jestli je PATA, tak by to mělo stačit popřehazovat jenom BIOSu.
je to SATA no, takže já jak jim to tam budu zítra dávat do té prodejny, tak jim řeknu ať mi to zapojí tak, že ten nový bude Cčko a ten starý bude Dčko, to by tak mělo jít ne? :)
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Kapu píše:je to SATA no, takže já jak jim to tam budu zítra dávat do té prodejny, tak jim řeknu ať mi to zapojí tak, že ten nový bude Cčko a ten starý bude Dčko, to by tak mělo jít ne? :)
Ano a ať ti rovnou ukážou, kolik má ten disk GB. Mělo by to být přibližně 381,5GB.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Co takhle upravit nadpis threadu na něco, co vystihuje podstatu problému a ne plácnout první blbost, která člověka napadne :(
Bathory
Glum.
Nováček
Nováček

Sata2?

Příspěvek od Glum. »

Koupil jsem si nové WeDečko 5000aaks a po zapojení jsem stahnul test HD Tach...hadr funguje dobře ale v testu mi to vykazuje tyto parametry:
1-SCSI Ultra320
2-207,2 Mb/s
3-Sata 150
4-Ata UltraDMA 6
5-přistupová doba 13.0 ms
Zaráží mě ta přístupová doba která má být 8,9 ms a to zařazení do režimu Sata1 když je to HDD Sata2(desku mám samozřejmě taky na Sata2).
Jsou ty parametry uváděny jak by měli nebo mám něco špatně nastavené v Biosu nebo špatný řadič?Pokud to jde tak bych s něho rád dostal maximum :-)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“