Chlazení GF s G92

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Rici
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rici »

Tak jsem právě namontoval EK-FC88 GT z casemoddingu. Pasuje super, zpracování se mi také líbí. Po 15 min zátěže jsem se dostal jen na 45°C a to jsem jel GPU na 710Mhz. Takže výkon bloku je myslím výborný. Na delší testování není zatím čas, ale určitě napíšu později. Takže zatím naprostá spokojenost. Později snad dodám i nějaké foto.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

spajdr píše:....
skoda ,ze tam nemaji accelero S1 + naky fan
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

Rici píše:Tak jsem právě namontoval EK-FC88 GT z casemoddingu. Pasuje super, zpracování se mi také líbí. Po 15 min zátěže jsem se dostal jen na 45°C a to jsem jel GPU na 710Mhz. Takže výkon bloku je myslím výborný. Na delší testování není zatím čas, ale určitě napíšu později. Takže zatím naprostá spokojenost. Později snad dodám i nějaké foto.
Hmm musim rict ze nic moc :o

Ja sem dnes znovu osazoval vodni blok (Alphacool http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 39&kat=249 ) a nanesl sem misto MX2 Collaboratory Liquid pro a teplota spadla z 39C na 35C v zatezi a to mam 8800GTS 512MB s voltmodem na 1,45V a frekvence jadra je 850MHz.

Momentalne jdu testovat na 1,5V tak uvidime :twisted:
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jj myslim ze by s tim Accelero pekne zamychal je to best chladic na 8800GT/GTS pomer cena/vykon 8)

Jinak k tematu dnes sem znovu instaloval vodni blok na svou GK ale dal sem misto MX2 pastu Collaboratory Liquid Pro co davam na CPU teplota klesla na krasnych 35C z 39C takze max spokojenost a to se pasta este musi zapect :) jen doufam ze pujde i dobre sundat.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

no obávám se že to z toho plíšku už nesundáš tu pastu, na grafice to tak nevadí, ale když se ti posere třeba cpu a chceš to pak reklamovat a oni se v tom plíšku uvidí, protože bude jak zrcadlo pomalu, tak ti to omlátí o hlavu a nevyreklamuješ nic :)
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

spajdr píše:no obávám se že to z toho plíšku už nesundáš tu pastu, na grafice to tak nevadí, ale když se ti posere třeba cpu a chceš to pak reklamovat a oni se v tom plíšku uvidí, protože bude jak zrcadlo pomalu, tak ti to omlátí o hlavu a nevyreklamuješ nic :)
Nevim jakej plisek myslis ? (snad mas na mysli headspreader=rozvadectepla)

Jinak CPU je lapovany >> bez zaruky
Vodni blok lapovanej jak CPU tak GPU z jadra to snad dolu pujde :) to bych asi nevylapoval :lol:
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Thomas CPU Killer 2.0 píše:
spajdr píše:no obávám se že to z toho plíšku už nesundáš tu pastu, na grafice to tak nevadí, ale když se ti posere třeba cpu a chceš to pak reklamovat a oni se v tom plíšku uvidí, protože bude jak zrcadlo pomalu, tak ti to omlátí o hlavu a nevyreklamuješ nic :)
Nevim jakej plisek myslis ? (snad mas na mysli headspreader=rozvadectepla)

Jinak CPU je lapovany >> bez zaruky
Vodni blok lapovanej jak CPU tak GPU z jadra to snad dolu pujde :) to bych asi nevylapoval :lol:
jj heatspreader, tak jestli už to bereš tak že to bude bez záruky tím pádem, tak v pohodě, to bylo spíš jenom pro ostatní, co o tom nevědí, že pokud tam naserou coollaboratory pro, tak to už ničím nesundají a v případě reklamace cpu mají smůlu.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ja mam teploty s D Tek FuZion GFX v idle do 35°C a v burn do 39°C. Oproti 8800GTS 320MB pokles tepolot priblizne o 5 az 7°C co ma potesilo
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

busy píše:ja mam teploty s D Tek FuZion GFX v idle do 35°C a v burn do 39°C. Oproti 8800GTS 320MB pokles tepolot priblizne o 5 az 7°C co ma potesilo
jj to jsou taky krasne teploty :) a jake mas OC popripade napeti a typ karty ?

Ja momentalne valim do GK 1,55V !! :twisted: ale vydrzela i 1,7 :) coz sem se divil (sem trosku prehnal s pootocenim VR) :oops:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

kamos ma 8800gt s accelerem s1 a 120mm xilencem. teploty do 48°C :roll: . fullcover fuj :roll:
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flegy píše:kamos ma 8800gt s accelerem s1 a 120mm xilencem. teploty do 48°C :roll: . fullcover fuj :roll:
To bych zas tak nerikal fullcover ma dost vyhod treba nemusis ofukovat pasivky na pametech a VRM :) coz mi treba dost vadi ale uz sem se smiril s tim ze moje natuningovana case bude lezet v koute pac mam uz rok PC poskladany na zemi :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

a kdo rika ze si nemuzes udelat blok na vrm? :) . ja uz mam vse premereny. 8-)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

zatial idem 751/2160 stable ale pri def V. nemam nejako moc casu experimentovat, lebo niesom zrovna podstivy student a tak tento posledny zapoctovy tyzden dohanam co sa da :x
Rici
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rici »

Thomas CPU Killer 2.0 píše:
Rici píše:Tak jsem právě namontoval EK-FC88 GT z casemoddingu. Pasuje super, zpracování se mi také líbí. Po 15 min zátěže jsem se dostal jen na 45°C a to jsem jel GPU na 710Mhz. Takže výkon bloku je myslím výborný. Na delší testování není zatím čas, ale určitě napíšu později. Takže zatím naprostá spokojenost. Později snad dodám i nějaké foto.
Hmm musim rict ze nic moc :o

Ja sem dnes znovu osazoval vodni blok (Alphacool http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 39&kat=249 ) a nanesl sem misto MX2 Collaboratory Liquid pro a teplota spadla z 39C na 35C v zatezi a to mam 8800GTS 512MB s voltmodem na 1,45V a frekvence jadra je 850MHz.

Momentalne jdu testovat na 1,5V tak uvidime :twisted:
Neřekl bych nic moc. Jednak mám běžnou pastu a hlavně mé staré čerpadlo Eheim 1046 obsluhuje ještě CPU blok, 2xchipset + MOSFETy a radiatory ofukuji 12cm ventylátory na cca 600 otáček. Neprahnu po maximálním výkonu, ale dávám přednost solidnímu výkonu a maximálnní tichosti celého PC.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rici píše:............
Ja sem nerikal ze nic moc je tvuj vodnik ale ty teploty jsou hrozne ty dosahnes i se vzduchovim chlazenim (osobne mam odzkousene Accelero S1 + 2x120mm FAN na 1000rpm naprosta tichost a teplota max 44C v zatezi a to tam bylo este vetsi OC.

Mne se totiz nezda 2200kc za fullcover blok jako nejlepsi investice :) samozrejme je to individualni :)

edit:// Jinak s beznou pastou jsou teploty o cca 2-3C vyssi
Rici
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rici »

Asi máme každý jiné představy o tichu. Pro mě je 120mm fan na 1000 otáček docela vrtulnik. Mam 92mm na 1000 ve zdroji, ale u 120mm je to fak moc. Souhlasím, že mé řešeni je drahé, zvláště v poměru k ceně karty. Co se týče teploty tak s referenčním chladičem tam bylo přes 80 během chvilinky, takže 45 je naprosto v pohodě a s velikou rezervou.
Naposledy upravil(a) Rici dne čtv 20. pro 2007, 12:52, celkem upraveno 1 x.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rici píše:Asi mame každý jiné představy o tichu. Pro mě je 120mm fan na 1000 otáček docela vrtulnik. Mam 92mm na 1000 ve zdroji, ale u 120mm je to fak moc. Souhlasím, že mé řešeni je drahé, zvláště v poměru k ceně karty.
No ja mam na praci PC kompletne pasivne chlazeny ktery ma spotrebu jen 38W :) protoze sem netopir :) ale u GAME PC je mi to jedno.

Ale jak rikam je to luxusni reseni treba na dve karty ve SLI kdyz ma clovek dost penez ale davat vice jak 1/3 ceny karty za chlazeni ktere mi to uchladi stejne jako chlazeni za 500 to asi ne.

edit:// Jinak bez V-modu ma karta na taktech 720/1950/2200 teplotu v zatezi 32C :)
Dr.Buba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Buba »

32°C ti neřeru, tomu regulérně nevěřím.Leda bys bydlel v ledničce :-D
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ja mam bez OC 35°C v zatazi a to je teraz v izbe dost teplo (27°C). nepouzivam ziadnu specialnu pastu (obyc primecooler alebo MX2 podla toho co mam po ruke ked to nasadzam). takze myslim ze ani 32°C nieje nedosiahnutelnych. ked sa s tym clovek pohra, vsetko je mozne. BTW po OC na 771/2200 so sa nedostal ani pri crysise cez 38°C a medzi idle a load mam rozdiel max 5°C
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“