Asus Maximus Formula /SE (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
vidocq
Nováček
Nováček

Re: RAM

Příspěvek od vidocq »

Crus píše:
vidocq píše:lidi chci se zeptat jestli jste nekdo na tehle desce rozchodil pameti 1066 MHz ja v biosu muzu nastavit maximalne neco pres 800 abyych spustil OS . Predem dik za odpoved. Pameti mam kingstoouny.
Flashni si nejnovejsi BIOS a pujde ti i 1066 MHz.
tak jsem flashnul bios na nejnovejsi ale porad mi to hazi modrou smrt a proste tam tech 1066MHz nemuzu dostat a nevim cim to muze bejt
vidocq
Nováček
Nováček

dotaz

Příspěvek od vidocq »

Nezkousel jste nekdo odpojit nejak diodu u ty zvukovy karty docela me to tam stve????
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak sem zase pokrocil E6400 v bisou vse na def krome ramek ty sou na 2.0V a 3,35Ghz ta deska je fakt masakr :)
xcowboy
Nováček
Nováček

Příspěvek od xcowboy »

miskoboss píše:2budy01:
sakra chlape nedavej sem ty fotky, nebo si to pobezim koupit :lol:
vypada fakt paradne
skoda ze je tak predrazena, kdyby stala 5, tak nevaham
6500 je prilis
No tak to uz sis ji mel davno koupit protoze ona ta deska je fakt perfektni! Tohle je moje prvni deska s intelackym chipsetem a prozatim sem rozhodnuty ze u nej zustanu ,s nVidii sem mel porad potize! Pro priklad na mem poslednim Strikeru Extreme sem svy Q6600 nedostal pres 3.2Ghz a ted s Formuli i to zabralo tak 30min, abych vse nastavil a dostal se na3.6Ghz! A je to vse stabilni! Takze proste parada ktera me za ty penize rozhone stala!
DESKTOP
.::MB::.ASUS MAXIMUS RAMPAGE FORMULA SE (bios 4.03).::CPU::. CORE 2 QUAD Q6600 g0 stepping (9*400fsb=>3.6 Ghz)
.::MEM::. 2 x 2 GB OCZ ReaperX 1066Mhz(5-5-5-15-2T).::GPU::. EVGA 8800GTX BlackPearl (655/2150)
.::HDD::. Samsung F1 750GB, 2x160GB Hitachi Raid0, 1 x 400GB Samsung.::LCD::. Samsung SyncMaster 245B 24" 1920x1200
.::WC::. XSPC CPU, DD GPU a ASUS Fusion NB, 12V Laing DDC-1T Ultra w/XSPC Delta Pump Top (950l/h), XSPC R120-T (360) Radiator 3x120 fan
3DMark06=15195bodu
fanthomass20
Začátečník
Začátečník

re problémy s touto doskou

Příspěvek od fanthomass20 »

ahojte...

potrebujem helfnúť s touto doskou -

nechce mi táto debilka dovoliť downgradnúť bios na starší cez asus update, hoc mám v optionse začiarknutú položku, ktorá túto funkciu umožní..:(:( ja už fakt neviem, že čo robím zle, stále mi to píše toto -

WARNING!! This bios image can´t use in this motherboard ( THE EEPROM TYPE INCOMPATIBLE)

kurnik jediné čo ide, reflashnúť súčasný za ten istý, žiadny iný mi nechce spustiť, píše práve toto pri všetkých..:(:( samozrejme biosy sú stiahnuté priamo z Asus stránky..

Mám momentálne bios 0903, takže ak niekto máte túto dosku, tak to prosím vyskúšajte, že čo tam treba..:(

chcel som sa vrátiť na iný, bo s týmto mám len problém, respektíve, kúpil som si ATI X2900pro a nechcú mi ísť 3D mark 05 a 06, všetko ostatné zdá sa, že ide..:( skúšal som reinštal winu, reinštal driverov, ešte chcem zmeniť bios, lenže ani to nejde, som bezradný..:(
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Spusti 3D Mark s príkazom -nosysteminfo, alebo stiahni najnovšiu verziu, tá už podporje HD29xx :roll:
.
fanthomass20
Začátečník
Začátečník

ehm

fúúúha, som už o tom niekde čítal.. :oops: :oops: ale až teraz som si na to spomenul, že to tak treba spúšťať.. :oops: to tú cestu mám napísať do príkazového riadka? som to skúsal, a asi určite niečo robím zle, môžeš mi ju napísať defaultne? mám to klasicky na C... díííííííííky fakt moc...

a čo ten bios, s tým mi nikto nevie poradiť?:(:( mál som už pred tým dve asusky a normálne mi to cez to bios update vždy išlo aj vrátiť na staršie biosy, tu robím to isté tak ako na tých dvoch doskách pred tým a nejde to, píše to tú hlášku, nemá nikto podobné skúsenosti, prípadne nejakú radu v rukáve? :(
xcowboy
Nováček
Nováček

Re: ehm

Příspěvek od xcowboy »

fanthomass20 píše:
a čo ten bios, s tým mi nikto nevie poradiť?:(:( mál som už pred tým dve asusky a normálne mi to cez to bios update vždy išlo aj vrátiť na staršie biosy, tu robím to isté tak ako na tých dvoch doskách pred tým a nejde to, píše to tú hlášku, nemá nikto podobné skúsenosti, prípadne nejakú radu v rukáve? :(
jo o tom sem cet a proto fungulu na biosu 6.02=> je to tak ,pokud se nepletu, ze verze 6.02 je posledni jenz jde downgradovat a potom jsou s tim potize a v biosu se to pak da flasnout jen na vyssi verzi. Nekde sem cet ze by to melo jit pres tu asusackou flashovaci ulitku. Zkousels?
DESKTOP
.::MB::.ASUS MAXIMUS RAMPAGE FORMULA SE (bios 4.03).::CPU::. CORE 2 QUAD Q6600 g0 stepping (9*400fsb=>3.6 Ghz)
.::MEM::. 2 x 2 GB OCZ ReaperX 1066Mhz(5-5-5-15-2T).::GPU::. EVGA 8800GTX BlackPearl (655/2150)
.::HDD::. Samsung F1 750GB, 2x160GB Hitachi Raid0, 1 x 400GB Samsung.::LCD::. Samsung SyncMaster 245B 24" 1920x1200
.::WC::. XSPC CPU, DD GPU a ASUS Fusion NB, 12V Laing DDC-1T Ultra w/XSPC Delta Pump Top (950l/h), XSPC R120-T (360) Radiator 3x120 fan
3DMark06=15195bodu
fanthomass20
Začátečník
Začátečník

re

práveže to cez tú ulilitku robím.. :x teda, cez asus update, iný program na flashovanie biosu vo wine nie je, aspoň nepoznám... a priamo v biose cez disketu, či jak sa to robí, to neviem... Jááááj, že ja som si ju niekedy kúpil, Abit, Gigabyte, MSI nikdy žiadna z týchto dosiek s týmto problém nemala, kúpil debilný drahý asus a hmmmmmm.... ach..... kde si o tom čítal, že je s tým problém, nevieš prosím? možno sa tam dočítam aj nejaké to riešenie.. díííííííííky moc... :worship:
xcowboy
Nováček
Nováček

Re: re

Příspěvek od xcowboy »

fanthomass20 píše:práveže to cez tú ulilitku robím.. :x teda, cez asus update, iný program na flashovanie biosu vo wine nie je, aspoň nepoznám... a priamo v biose cez disketu, či jak sa to robí, to neviem... Jááááj, že ja som si ju niekedy kúpil, Abit, Gigabyte, MSI nikdy žiadna z týchto dosiek s týmto problém nemala, kúpil debilný drahý asus a hmmmmmm.... ach..... kde si o tom čítal, že je s tým problém, nevieš prosím? možno sa tam dočítam aj nejaké to riešenie.. díííííííííky moc... :worship:
Ja ti dam linky kde to resi nechce se mi to cist tak si to protrid sam. Jak neumis anglicky tak napis a ja si to prectu...
:wink: ASUStek.com/Forum/Maximus Formula :wink:
DESKTOP
3DMark06=15195bodu
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

divny ja Bios mam zakladni a vsechno slape jak na dratkach takze ani nemam duvod tam hazet novej kdyz to tak krasne jede
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Tak já jsem také čerstvým majitelem této desky, zatím jsem si s tím moc nehrál ale myslím že nebude problém ... :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
fanthomass20
Začátečník
Začátečník

re

no tak skúšal som to zmeniť na starší aj priamo cez Asus EZ flash 2 priamo v biose a táto sk*rvená doska mi to nedovolila.. Proste nemôžem sa nijak dostať na straší bios, až mám z toho už do neba volajúce nervy.. v domnení, že snáď nič nepokazím som si loadol ten úplne najnovší, že snáď to pôjde potom aj vrátiť sa na iné, ale taký veľký k*kot..Prestal mi fungovať aj režim dlhodobého spánku, namiesto toho sa comp reštartne a zamrzne. Proste podarilo sa nejako na tejto *ičnici niekomu vrátiť bios na iný? ak áno ako prosím? Asus EZ flash mi to tiež nechce spraviť a to už píšem o ulilite priamo z biosu..:(:(
Crus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Crus »

Nema nekdo zkusenosti s novym BIOSem v0907? Ma mit 'Finetune CPU temperature detection algorithm'. Driv (napr. v0903) mi to ukazovalo teplotu CPU v klidu 30-35 stupnu, ted 20 stupnu a ani pri zatezi se to nemeni...!!?
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Crus píše:Nema nekdo zkusenosti s novym BIOSem v0907? Ma mit 'Finetune CPU temperature detection algorithm'. Driv (napr. v0903) mi to ukazovalo teplotu CPU v klidu 30-35 stupnu, ted 20 stupnu a ani pri zatezi se to nemeni...!!?
včera jsem si jej dal do desky a šlape skvěle.škoda že mi stále nepomohl s podporou A-DAT :sad: včera jsem si měl zajet pro TRANSCENTY 1066MHz ale bohužel to nevyšlo tak zase čekat do soboty jak pako.s jedním giga je to fakt utrpení :shock:

Edit:Dále bych vás chtěl poprosit jestli by jste nemohli helpnou s výberem pamětí do této desky http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=112329
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
fanthomass20
Začátečník
Začátečník

re

no ja tam mám 2x1GB patriot a šlape to fajn...:) no problém...:)aj 4GB pamätí Patriot som skúšal a tiež okey.. inak aj mne nový bios neukazuje korektne teplotu CPU.. cez biosovú ulilitu sa tiež nedá downgradnúť bios na starčí, tiež tá krava napíše, že chcem zmeniť novší, za starší a nepustí ma to..:( nejaké nápady decká? podarilo sa Vám nejakým zázrokom hocjakým narvať tam starší bios, než ten, ktorý práve máte?
CPU: Intel i7-13900K, CPU cooler: Corsair iCUE H150i Elite Capellix White, MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4, RAM: G.SKILL 64 GB KIT DDR4 4000 CL18 RipjawsV, GPU: Gainward GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Corsair MP510 960GB + Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: Corsair HX1200 Platinum, CASE: SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB, Klávesnica + Myš: YENKEE YKB 3400 PANZER + HyperX Pulsefire Surge RGB //// Monitor: 32" Odyssey OLED G8 (G80SD) //// NOTEBOOK: Lenovo Legion 7 (5800H + 32 GB RAM + 1TB + 2TB SSD + RTX 3070 8GB)
Crus
Začátečník
Začátečník

Re: re

Příspěvek od Crus »

fanthomass20 píše:no ja tam mám 2x1GB patriot a šlape to fajn...:) no problém...:)aj 4GB pamätí Patriot som skúšal a tiež okey.. inak aj mne nový bios neukazuje korektne teplotu CPU.. cez biosovú ulilitu sa tiež nedá downgradnúť bios na starčí, tiež tá krava napíše, že chcem zmeniť novší, za starší a nepustí ma to..:( nejaké nápady decká? podarilo sa Vám nejakým zázrokom hocjakým narvať tam starší bios, než ten, ktorý práve máte?
Mne se to podarilo zcela bez problemu a opakovane z flash disku utilitou EZ Flash aktivovanou pri startu klavesovou zkratkou.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

děkuji za radu :) už jsem si objednal Geily http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801
ty by tam měli chodit bez problému stejně jako ty corsairy nebo i patrioty :)
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
fanthomass20
Začátečník
Začátečník

re crus

prosím ťa a to máš aký bios tam? bo mne sa asus ez flash dá zapnúť iba priamo voľbou cez bios, táto skratka, čo sa na začiatku dá použiť mi nefunguje.. tiež máš maximusku? lebo sa mi to nezdá, že by to šlo.. každopádne, ak tvrdíš opak a aj konkrétne pri maximuske, bol by som neskutočne rád...
CPU: Intel i7-13900K, CPU cooler: Corsair iCUE H150i Elite Capellix White, MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4, RAM: G.SKILL 64 GB KIT DDR4 4000 CL18 RipjawsV, GPU: Gainward GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Corsair MP510 960GB + Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: Corsair HX1200 Platinum, CASE: SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB, Klávesnica + Myš: YENKEE YKB 3400 PANZER + HyperX Pulsefire Surge RGB //// Monitor: 32" Odyssey OLED G8 (G80SD) //// NOTEBOOK: Lenovo Legion 7 (5800H + 32 GB RAM + 1TB + 2TB SSD + RTX 3070 8GB)
Crus
Začátečník
Začátečník

Re: re crus

Příspěvek od Crus »

fanthomass20 píše:prosím ťa a to máš aký bios tam? bo mne sa asus ez flash dá zapnúť iba priamo voľbou cez bios, táto skratka, čo sa na začiatku dá použiť mi nefunguje.. tiež máš maximusku? lebo sa mi to nezdá, že by to šlo.. každopádne, ak tvrdíš opak a aj konkrétne pri maximuske, bol by som neskutočne rád...
Fungovalo mi to jak na 0903, tak na 0907 a mam opravdu Maximus Formul SE.
Odpovědět

Zpět na „Asus“