Reproduktory (5.1) - prosím help

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Kapu
Nováček
Nováček

Reproduktory (5.1) - prosím help

Příspěvek od Kapu »

Tak jsem si propojil všechny bedničky s hlavním subwooferem půl milimetrovou dvojlinkou a myslím si, že správně...

Používám tyto reproduktory: http://www.eo.cz/RGPG2062-genius-repro-sw-hf-5.1.html

Mám tuto zvukovou kartu: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34569

Používám tyto ovladače: SB Live! 24-bit

Pro propojení subwooferu a zvukovky používám tento kabel: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0CN00069V

No a problém mám tento: Jakmile zapojím ty tři káblíky podle barvy do zvukovky, tak mi nejede vůbec zvuk, ani když zapnu na subwooferu ten AC-3 zvuk :cry: No a když to nemám zaplé a zkousím nějak kabely proměňovat, i když už barevně nesedí, tak zvuk stále nejede ani z jendoho preproduktoru :( No a když mám zaplý ten AC-3 zvuk a strčím oranžový kabel (Center+Subwoofer) do černé zdířky (zadní bedničky), tak centrál a subwoofer jedou :x

Má někdo tyto bedny? Dokázal by mi prosím někdo poradit? Opravdu nevím co s tím :(

BTW: Integrovanou zvukovku na základce mám vyplou
Naposledy upravil(a) Kapu dne pon 24. pro 2007, 16:28, celkem upraveno 3 x.
Asus P5KC/CF/FW/GL, Intel C2D E6550 2.33GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX,
DIMM DDR2 2048MB 800+ DC KIT (2x1024) Transcend 4-4-4-12, NVidia GeForce 8800GT GB 512MB 256bit DDR3
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

ty ovladace jsou jak na live 5.1 tak na Audigy SE? mas XP nebo vistu?
Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

medas píše:ty ovladace jsou jak na live 5.1 tak na Audigy SE? mas XP nebo vistu?
Vůbec nevím na co ty ovladače jsou, ale byly k té zvukovce a prodavač mi řekl, že to 5.1 podporuje

mám XP
Naposledy upravil(a) Kapu dne pon 24. pro 2007, 16:26, celkem upraveno 1 x.
DIMM DDR2 2048MB 800+ DC KIT (2x1024) Transcend 4-4-4-12, NVidia GeForce 8800GT GB 512MB 256bit DDR3
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

mas v driverech spravne nastavenej vystup(5.1)?
nemas nahodou zaply SPDIF? - v ovladacich se to menuje Digital output only, nebo podobne
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

srna píše:mas v driverech spravne nastavenej vystup(5.1)?
nemas nahodou zaply SPDIF? - v ovladacich se to menuje Digital output only, nebo podobne
v driverech jsem nastavil 5.1 a dokonce mám v S/PDIF-In uplně ztlumené a když dám u Playback Control upřesnit, tak tam to 1 Digital Output Only mám, ale nemám ho zaškrtlé, takže to je asi správně.

Kurňa já vůbec nevím co s tím :(

EDIT: Tak jeden týpek mi poradil že musím mít propojené mezi sebou ty zdířky (červená a bílá vždycky) mezi sebou :shock: :shock:

Co na to říkáte? Já to teda moc nechpápu...
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

to s tim typkem...moc tomu nerozumim, ale nejak se mi to nezda....jaky zdirky?

ja bych to zapojil podle barev(jak mas napsany v THX SETUP CONSOLE), a vyzkousel ten jejich test, jestli to zahraje aspon neco...

blbej dotaz, ty repraky samotny jsou v pohode?
Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

srna píše:to s tim typkem...moc tomu nerozumim, ale nejak se mi to nezda....jaky zdirky?

ja bych to zapojil podle barev(jak mas napsany v THX SETUP CONSOLE), a vyzkousel ten jejich test, jestli to zahraje aspon neco...

blbej dotaz, ty repraky samotny jsou v pohode?
no já nevím, on mi radí celkem blbost podle mne no...

Podle barev když to normálně zapojím a testuju to, tak nic nehraje :-/ A co myslíš tím THX SETUP CONSOLE?

Jo a jinak ty bedny...no...právě to nevím vůbec jistě, nebo spíš vůbec, jestli fungujou nebo ne, ale počítám s tím, že ano :x
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

THX setup console je u me v driverech(mam Audigy 2 ZS) nastaveni, kde se daji prepinat vystupy(2.0 az 7.1) :)

s tema bednama....zapni je, zapoj je, a zkus se prstem dotykat jedlotlivych jacku....kdyz to nic neudela, pridej hlasitost....pokud budou bedny dobry, bude to pri dotyku vrcet...nebo si vem treba mp3 prehravac, discman(neco co urcite funguje) a postupne zapojuj jednotlivy jacky

dal bych sel na tu zvukovku ze sluchatkama....nejdriv do zelenyho vystupu, ten jede i pri prepnuti na 2.0 a potestoval jednotlivy vystupy

a tamtoho typa asi neposlouchej(ale porad nevim jaky zdirky na cem) :)

este jeden blbej dotaz: nemas na bednach blbe preplej vstup?
Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

srna píše:THX setup console je u me v driverech(mam Audigy 2 ZS) nastaveni, kde se daji prepinat vystupy(2.0 az 7.1) :)

s tema bednama....zapni je, zapoj je, a zkus se prstem dotykat jedlotlivych jacku....kdyz to nic neudela, pridej hlasitost....pokud budou bedny dobry, bude to pri dotyku vrcet...nebo si vem treba mp3 prehravac, discman(neco co urcite funguje) a postupne zapojuj jednotlivy jacky

dal bych sel na tu zvukovku ze sluchatkama....nejdriv do zelenyho vystupu, ten jede i pri prepnuti na 2.0 a potestoval jednotlivy vystupy

a tamtoho typa asi neposlouchej(ale porad nevim jaky zdirky na cem) :)

este jeden blbej dotaz: nemas na bednach blbe preplej vstup?
whohooo moc informací na mě :D No nějak zkusím s těma sluchatkama ty zdířky na zvukovce poštubovat, ale podle mne zvukovka fakčí v poho...

Jinak ty kablíky by mi měli dávat výboj do prstu maličký jo? Doufám že mě to nezabije, moc se mi ten tvůj avatar nezdá :D:D no OK :D

Jo a jak vstup? Když na nich nemám nic zaplé, tak to vůbec nejede, ale když zapnu na subwooferu AC-3, tak jede central a subwoofer (basy)

EDIT: No ok, vyzkoušel jsem každou zdířku sluchátkama, otestoval jsem to v tom testu driverů a každý vstup na té zvukovce frčí tak jak má, takže problém by ve zvukovce být neměl...

No, driverama to asi taky nebude že? To je blbost podle mně... Teďka už jenom jestli ty bedny jedou, ale asi to zkusím dole na DVD přehrávači a uvidíme no
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

vyzkousej bedny.....zadny vyboje by davat nemely....pokud jo, evidentne v pohode nejsou :twisted:
Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

srna píše:vyzkousej bedny.....zadny vyboje by davat nemely....pokud jo, evidentne v pohode nejsou :twisted:
no ok a jak je mám teda vyzkoušet??

k ničemu je nepřipojím když je to na dva dráty...
jedně teda k tomu DVD přehrávači, no uvidím a vyzkouším
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

jak jsem psal vejs.....budto to pripoj treba k mp3 (satelity zapojeny do subwooferu) nebo prstem na vstupni jacky
Kapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapu »

Jo tak bedny jedou... Uplně všechny z té sestavy...

Nechápu teďka vůbec kde může byt problém :(
Zkoušel jsme všechny možnosti zapojení jacků do zvukovky a prostě žádnou kombinací nejedou ty 4 mrdky :( Pořád jenom CEN a SUB, a to v případě že je v zeleném (přední bedny) :sad:

Není prosím nějaký jiný ovladač na 5.1 co by podporovalo moji zvkovku nebo nějaký jiný software? Už si opravdu nevím rady kurňa :(
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

pokud ti jde jenom zeleny vystup, a bedny jsou v pohode tak je chyba jednoznacne v nastaveni zvuku....zkus prohledat web creative, poradne zkontrolovat jak to mas ve vlastnostech zvuku v ovladacich panelech, jak to mas nastaveny v driverech, nebo zkus ovladace KX project

nebo chyba v nastaveni tech beden....co ja si je pamatuju, tak maj prepinani vstupu nebo ne?
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“