Závažný problém - prosím pomoc

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
RocketMan
Nováček
Nováček

Závažný problém - prosím pomoc

Příspěvek od RocketMan »

Ahoj, mám opravdu velký problém. Koupil sem si nové paměti 2048MB DDR2 800MHz A-DATA / Extreme Edit , když sem je vyměnil za své staré paměti tak počítač naběhl ale nezapnul se monitor jen prostě běžel a tlačítko power blikalo, zkusil sem je prohodit ale problém se opakoval, ALE CO JE NEJHORŠÍ - když jsem tam dal spátky své staré paměti tak počítač naběhl,ale zase se nezapnul monitor a tlačítko power nesvítí, svítí pořád dioda Harddisku takže je počítač naprosto nefunkční, větráky všechno se točí, ale monitor se prostě nezapíná..... PROSIM MOC O RADU sem už opravdu bezradný.
RocketMan
Nováček
Nováček

problem

Příspěvek od RocketMan »

tak jsem porítač rozchodil ale detekuje my to pouze jeden modul....druhý ne...neví někdo co teď?

EDIT - je možné že je to vadným slotem? ale divné je že na těch starých než sem jepoprvé vyndal to běhalo dobře....ale prostě když dam ram do toho slotu tak to krátce pípá a to podle stránek výrobce znamená že bios nedetekuje žádnou RAM, když tam dám ty staré tak se počítač pro jistotu nezapne vubec...opravdu nikdo neví co s tím?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nemas ten slot plnej prachu ?? To může taky způsobit podobny chování, bohužel podobny veci se stavaj a může to bejt opravdu chyba na desce/slotu.

Zkus to ruzne poprehazovat, profouknout, pokud ti zaručene funkční pamet v tom slotu nepojede, je tuhej ..
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

RocketMan
Nováček
Nováček

problem

Příspěvek od RocketMan »

hmm tak fakt nevim profoukal jsem to, přeflashoval jsem bios,zvíšil jsem napětí a jeden modul je stale mrtvej tak to asi opravdu bude slotem, šance že jde slot nějak zprovoznit je asi mizivá, a neni možný že je nějak vypnutý? protože původní ram tam běhaly naprosot v pohodě, až teď nejdou
ladarozan
Nováček
Nováček

Příspěvek od ladarozan »

Při těchhle jevech je nejvhodnější vyresetovat Cmosku. Je to sdílená paměť pro video (je na boardu?). To by tomu celkem odpovídalo.
Athlon 64x2 4000+, K9N Neo V2, Nvidia 8500 GT, Raid0 SataII,2GB ram, DVB-T HVR-1100, DVB-S SkyStar 2, DVB-T2 USB Digivox
RocketMan
Nováček
Nováček

problem.

Příspěvek od RocketMan »

tak jsem to vyresetoval jumperem na desce a problém přetrvává
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

pokud mas pameti ve slotech A1 a A2 (dual) hod je do B1 a B2 pokud to bude delat stale videl bych to na chciplou pamet-zkus je u nekoho vyzkouset a budes mit jistotu...
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
RocketMan
Nováček
Nováček

problem

Příspěvek od RocketMan »

na základní desce mám pouze 2 sloty....ale teď sem objevil další chybu...program EVEREST my detekuje 4sloty (A0,A1,A2,A3) i když jsou na základní desce pouze 2,jako obsazený detekuje pouze A1. Jestli to není tím že právě systém detekuje 4 sloty a tím pádem nevidí ten jeden kterej je A2 ale dejme tomu vidí A3 který tam není(everest ale píše že jsou sloty neobsazený kromě A1), ale na druhou stranu jsem resetoval CMOS a nepomohlo to takže nevim.
muj typ základní desky je Biostar NF61S M2A SE
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Videl bych to ze deska odesla do vecnych lovist
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
RocketMan
Nováček
Nováček

problém

Příspěvek od RocketMan »

no asi je v háji slot....ale je divný že když tam dám staré paměti tak pčítač ani nenastartuje....ani když ho dám do toho slotu co je v pořádku,u těch nových chodí normálně alespoň na ten jeden modul...
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Stary pameti znamena DDR1?To bych se nedivil kdyby nejely....
Zkus mezi svatkama zajit do nejakyho servisu HW a oni ti uz presne reknou a proveri co s deskou je.
Popr jako takovej beznadejnej pokus muzes zkusit nahrat novej bios...
Non1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Non1 »

Staticka elektrina.
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

jenom takova vec jsou ty pameti stejny znacky a maji stejne parametry? ja mam 1GB *2 v dualu a jedna je a-data 2,5 cas a druha kingmax 3 cas , deska mi automaticky nastavuje tu rychlejsi alternativu a ta pomalejsi pamet proste nestiha.. ale jestly ani nenabiha tak asi je to vadnym slotem teda jak tu psal nekdo
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

RocketMan :podle mne šla deska do PI.. , a to tak že ti nové ramky upekly jeden napájeci SMD švabik a tím padem te jede jen jeden modul a druhy ne
Odpovědět

Zpět na „Paměti“