Závažný problém - prosím pomoc
- RocketMan
- Nováček

Závažný problém - prosím pomoc
Ahoj, mám opravdu velký problém. Koupil sem si nové paměti 2048MB DDR2 800MHz A-DATA / Extreme Edit , když sem je vyměnil za své staré paměti tak počítač naběhl ale nezapnul se monitor jen prostě běžel a tlačítko power blikalo, zkusil sem je prohodit ale problém se opakoval, ALE CO JE NEJHORŠÍ - když jsem tam dal spátky své staré paměti tak počítač naběhl,ale zase se nezapnul monitor a tlačítko power nesvítí, svítí pořád dioda Harddisku takže je počítač naprosto nefunkční, větráky všechno se točí, ale monitor se prostě nezapíná..... PROSIM MOC O RADU sem už opravdu bezradný.
- RocketMan
- Nováček

problem
tak jsem porítač rozchodil ale detekuje my to pouze jeden modul....druhý ne...neví někdo co teď?
EDIT - je možné že je to vadným slotem? ale divné je že na těch starých než sem jepoprvé vyndal to běhalo dobře....ale prostě když dam ram do toho slotu tak to krátce pípá a to podle stránek výrobce znamená že bios nedetekuje žádnou RAM, když tam dám ty staré tak se počítač pro jistotu nezapne vubec...opravdu nikdo neví co s tím?
EDIT - je možné že je to vadným slotem? ale divné je že na těch starých než sem jepoprvé vyndal to běhalo dobře....ale prostě když dam ram do toho slotu tak to krátce pípá a to podle stránek výrobce znamená že bios nedetekuje žádnou RAM, když tam dám ty staré tak se počítač pro jistotu nezapne vubec...opravdu nikdo neví co s tím?
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Nemas ten slot plnej prachu ?? To může taky způsobit podobny chování, bohužel podobny veci se stavaj a může to bejt opravdu chyba na desce/slotu.
Zkus to ruzne poprehazovat, profouknout, pokud ti zaručene funkční pamet v tom slotu nepojede, je tuhej ..
Zkus to ruzne poprehazovat, profouknout, pokud ti zaručene funkční pamet v tom slotu nepojede, je tuhej ..
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- RocketMan
- Nováček

problem
hmm tak fakt nevim profoukal jsem to, přeflashoval jsem bios,zvíšil jsem napětí a jeden modul je stale mrtvej tak to asi opravdu bude slotem, šance že jde slot nějak zprovoznit je asi mizivá, a neni možný že je nějak vypnutý? protože původní ram tam běhaly naprosot v pohodě, až teď nejdou
- ladarozan
- Nováček

-
- ViperCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pokud mas pameti ve slotech A1 a A2 (dual) hod je do B1 a B2 pokud to bude delat stale videl bych to na chciplou pamet-zkus je u nekoho vyzkouset a budes mit jistotu...
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
- RocketMan
- Nováček

problem
na základní desce mám pouze 2 sloty....ale teď sem objevil další chybu...program EVEREST my detekuje 4sloty (A0,A1,A2,A3) i když jsou na základní desce pouze 2,jako obsazený detekuje pouze A1. Jestli to není tím že právě systém detekuje 4 sloty a tím pádem nevidí ten jeden kterej je A2 ale dejme tomu vidí A3 který tam není(everest ale píše že jsou sloty neobsazený kromě A1), ale na druhou stranu jsem resetoval CMOS a nepomohlo to takže nevim.
muj typ základní desky je Biostar NF61S M2A SE
muj typ základní desky je Biostar NF61S M2A SE
- ViperCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ViperCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Stary pameti znamena DDR1?To bych se nedivil kdyby nejely....
Zkus mezi svatkama zajit do nejakyho servisu HW a oni ti uz presne reknou a proveri co s deskou je.
Popr jako takovej beznadejnej pokus muzes zkusit nahrat novej bios...
Zkus mezi svatkama zajit do nejakyho servisu HW a oni ti uz presne reknou a proveri co s deskou je.
Popr jako takovej beznadejnej pokus muzes zkusit nahrat novej bios...
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
- Zub
- Začátečník

-
jenom takova vec jsou ty pameti stejny znacky a maji stejne parametry? ja mam 1GB *2 v dualu a jedna je a-data 2,5 cas a druha kingmax 3 cas , deska mi automaticky nastavuje tu rychlejsi alternativu a ta pomalejsi pamet proste nestiha.. ale jestly ani nenabiha tak asi je to vadnym slotem teda jak tu psal nekdo