stativ - TRIPOD

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

stativ - TRIPOD

Příspěvek od JvtDeSiGn »

už delší dobu uvažuju o tripodovém stativu, po starých fotoaparátech tady něco mám, ale pro moje zrcadlo jsou doslova nepoužitelné.

stativ který mě zaujal tak Velbon SHERPA 600R, ale přijde mi docela neomalenej na první pohled... Tak samozřejmě koukám po jiných :)

sherpa > http://www.velbon.cz/produkty-detail.php?k=2&id=10

Cena, něco kolem 2500, max. ty 3000, a to už s hlavou
(ten sherpa 600R stojí 3390, ale dá se sehnat za 2350 žj..., tak s MOC kolem těch 3500)

parametry by měl mít jako ten sherpa 600R

ale hlavně:
nosnost minimálně 3kg
max. výška min. 160cm

a dal bych přednost rozhodně stativu v černé barvě

je něco co by jste mi doporučily? Který používáte vy? Díky
All I know is that I know nothing.
Obrázek
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

čím fotíš? tu nosnost bych dal víc. ta jejich udávaná hodnota je nic moc...
Poslední dobou lidi s Velbonem nejsou tak spokojení jak by se očekávalo, a všichni řvou manfrotto :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

chtěl bych na něj nasadit tělo C 30D

stativ potřebuju jen hlavně abych ho někde položil a mohl na něm stát foťák, na delší časy, nebo když budu lítat kolem něj. Vpřípadě abych ho mohl postavit před světelnej stan (mam slabý světla). To na to makro je jen výhodou, co jsem dělal se stativy "kreativnější" záběry tak se mi stativ převrátil, proto bych radši stativ u kterýho mužu polohat nohy jak chci... Přemýšlel jsem že bych si vystačil s něčim obyč, za pár korun, protože na sporty či podobně, chci pak k tele pořídit monopod, ale to je delší investice protože nakonec stim tele to skončí asi u eLka... Proto si nemužu dovolit moc rozhazovat peníze, a teda jak sem psal o těch obyč stativech, tak třeba sem myslel za cca 1200, ale ty mývaj základní problém, jen 2 cestná hlava, nosnost třeba jen 1 Kg, navíc u těhlech levnějších se bojím zavítů do kterých má kompakt zapadnout, dslr naopak spíš pomalu vypadává :lol:

jak sem psal, problém jsou peníze, Manfrotto jsou poměrně drahý, ztěch levnějších
Obrázek
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

stativ je opravdu to na čem bych nešetřil. pokud nestojíš teda o rozflákanej foťák, protože jen málo stativů si můžeš dovolit nechat o samotě a odejít od nich víc jak 2m....
je mi jasný že manfrotta jsou drahý ale já bych osobně bral tohle:
http://www.oehling.cz/inshop/stativy-fo ... 07%5D.html
i na úkor té malé výšky.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

no výšku bych požadoval minimálně těch 160, tenhle poměrně převyšuje můj rozpočet, a to je ještě bez hlavy :sad:

aby to nakonec neskončilo že vemu tu sherpu, dospod si navrtam háček, vylepšim si úchop, a nastříkam na černo :lol:
Obrázek
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ono to tak asi bohužel dopadne :( záleží na prioritách. jám mam teď hamu za 500 a přestupní stanice bude až manfrotto :P
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

já tady mam taky hamu, nosnost prej 3kg, ale tohle má problém snad i s kompaktem :lol:

já ho neberu vubec jako stativ, proto sem teď "bez" stativu, protože je nepoužitelnej... Možná by stačilo zpevnit nohy, a v destičce dát delší závit.
Obrázek
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

no vidíš. a to se nepoučíš? :lol:
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

já sem to předtim psal jako vtip, ale udělal jsem to 8-)

vytunil sem stativ od hamy :lol:

co se týče těla, tak jen pomocí klíčensky zavěšená taška s láhví šroubů, klíčenka je uchyceny za spodek prostředku
stativu (tohle se osvědší až venku za větrnostních podmínek), pokud mu naložim 6kg, tak se ani nehne :) ,
ale stativ má doporučeno 3 kg tak sem ubral :lol:

A pak hlavně hlava a destička, to byl ten největší problém. Samotná destička, to uchycení pro EVF (před závitem),
to se mi podařilo dostat ven (dobýval jsem to nějaku chvíly, ale já byl silnější 8-) ). Pak nad destičkou byla podložka,
ta byla moc sylná, nejdřiv jsem ji udělal větší díru aby sem jen našrouboval na foťák, ale nakonec jsem ji uplně
vyhodil, protože teď sice už tam foťák držel, ale i při utažení se na stativu občas pootočil. Tak jsem ho nahradil, ustřihnul
jsem kus protiskluzovej podložky (dává se do aut na palubovku), a tu dal na tu destičku, ktomu za rohy sem to přichytil
chemoprenem. A nemusim dotahovat ani na max, a sedí pevně a ani se nepootočí :)

Co se týče teda stativu, na těch 140cm je výbornej, když vytáhnu i ty spodní nohy, už je to horší, ale v interiérech
to už neni takovej problém, ale možná bych se stejně o to bál... Jako prozatimní bude stačit, když jsem to
testoval (jen v interiéru), tak perfektní (na 140cm). Jinak sem se docela divil, že na delší časy
kdy je stativ 100% v klidu je lepší IS vypnout :lol:

ještě si ho poupravim, úchyty a podobně, a pak stejně časem koupim nejspíš jinej :lol:

jinak docela se bojim, že při vyndávání estičky, když ji "odblokuju", tak se foťák automaticky převrátí dopředu,
tak snad si stim nějakej kok*t nebude hrát...

tady je foto:

Obrázek

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

85mm, IS off, F5,6, 13 sekund
Obrázek

zajmavý ne? :oops:
Ale něco to bude ještě chtět udělam s těma třetíma vúsuvnýma nohama...
Obrázek
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

solidní stativ za 3k, zkusim o nich něco najít, díky
Obrázek
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Už máš vybráno? :)
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

zatim zůstávám že by šla vpotaz ta SHERPA 600R

nebo něco levnější jen na použití nočních záběrů nebo pod., a řešit to teda monopodem, ale to chce pak k delšímu sklu, tak jestli bude 70-200 tak by pak šel vpotaz, ale peníze nejsou tak teď vubec nevim :oops:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“