já sem to předtim psal jako vtip, ale udělal jsem to
vytunil sem stativ od hamy
co se týče těla, tak jen pomocí klíčensky zavěšená taška s láhví šroubů, klíčenka je uchyceny za spodek prostředku
stativu (tohle se osvědší až venku za větrnostních podmínek), pokud mu naložim 6kg, tak se ani nehne

,
ale stativ má doporučeno 3 kg tak sem ubral
A pak hlavně hlava a destička, to byl ten největší problém. Samotná destička, to uchycení pro EVF (před závitem),
to se mi podařilo dostat ven (dobýval jsem to nějaku chvíly, ale já byl silnější

). Pak nad destičkou byla podložka,
ta byla moc sylná, nejdřiv jsem ji udělal větší díru aby sem jen našrouboval na foťák, ale nakonec jsem ji uplně
vyhodil, protože teď sice už tam foťák držel, ale i při utažení se na stativu občas pootočil. Tak jsem ho nahradil, ustřihnul
jsem kus protiskluzovej podložky (dává se do aut na palubovku), a tu dal na tu destičku, ktomu za rohy sem to přichytil
chemoprenem. A nemusim dotahovat ani na max, a sedí pevně a ani se nepootočí
Co se týče teda stativu, na těch 140cm je výbornej, když vytáhnu i ty spodní nohy, už je to horší, ale v interiérech
to už neni takovej problém, ale možná bych se stejně o to bál... Jako prozatimní bude stačit, když jsem to
testoval (jen v interiéru), tak perfektní (na 140cm). Jinak sem se docela divil, že na delší časy
kdy je stativ 100% v klidu je lepší IS vypnout
ještě si ho poupravim, úchyty a podobně, a pak stejně časem koupim nejspíš jinej
jinak docela se bojim, že při vyndávání estičky, když ji "odblokuju", tak se foťák automaticky převrátí dopředu,
tak snad si stim nějakej kok*t nebude hrát...
tady je foto:
85mm, IS off, F5,6, 13 sekund
zajmavý ne?
Ale něco to bude ještě chtět udělam s těma třetíma vúsuvnýma nohama...