Zesílení zvuku

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Lidus
Nováček
Nováček

Zesílení zvuku

Příspěvek od Lidus »

Ahoj, mohl byste mi někdo doporučit pográmek na editaci zvuku? Moje situace je asi takováto...
Na notebooku si nahrávám přednášky, ale je výsledný zvuk je nekvalitní a šumí. Dá se pomocí nějakýho programu zesílit zvuk, popř. "vystřihnout" pouze hlas přednášející a šum kolem ztišit, či úplně odstranit? Díky za každkou pomoc :)
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

No, Audacity toho umí dost, ale kouzla neumí nic...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Re: Zesílení zvuku

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Lidus píše:Ahoj, mohl byste mi někdo doporučit pográmek na editaci zvuku? Moje situace je asi takováto...
Na notebooku si nahrávám přednášky, ale je výsledný zvuk je nekvalitní a šumí. Dá se pomocí nějakýho programu zesílit zvuk, popř. "vystřihnout" pouze hlas přednášející a šum kolem ztišit, či úplně odstranit? Díky za každkou pomoc :)
Většinou lze nahrávku vyčistit,ovšem je to docela primitivní algoritmus,laicky řečeno šum se potlačí,ale razantně ubyde výšek.U mluveného slova by to ale snad tolik vadit nemuselo...Softwaru je hromada.Když potřebuji,použiji Nero WaveEditor.
Lidus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lidus »

Díky, vyzkouším :D
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Možná by pomohla ekvalizace se zachováním frekvence mezi 1-3 kHz.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Nilki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nilki »

Nechci zakladat novej topic, tak se zeptam tady. Dostal se mi do ruky pocitac s Pinnacle studiem 9.4 i pinnacle kartou a PCI zvukovkou SB Audigy. Problem je se vstupem z mikrofonu. Kdyz stroj ciste nainstaluji, tak vse bezi jak ma, ale ale ale pokud stroj vypnu a po chvilce zas zapnu, tak vstup z mikrofonu ma nahle slaby signal a i s nastavenim na maximu je zvuk na hranici slysitelnosti a to do mikrofonu uz vylozene rvu.

Zkouseli jsme ruzne prenastavovani parametru dolu a zpet na max, odinstalovavani zvukovky ci pinnaclu (karty i programu) a nic. Zkratka jak se pocitac vypne tak se neco zmeni a zvuk z mikrofonu je v cudu. Pomaha jen opetovna reinstalace.

Kdyby jste nekdo vedel alespon duvod proc se to meni po vypnuti, tak by jste mi moc pomohli.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

A máš zaplý zesílení mikrofonního vstupu?
radek.marysko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek.marysko »

..ahoj může mi někdo poradit...přeinstaloval jsem si widle a přišel jsem o zvukové ovladače a nemúžu je sehnat ke stažení....mám základní desku :: DUAL CORE INTEL PENTIUM D 940 - nemá někdo nějaké řešení???
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

radek.marysko píše:...mám základní desku :: DUAL CORE INTEL PENTIUM D 940 - nemá někdo nějaké řešení???
Tohle není označení MB ani Emilem. To je procesor :). Zjisti si název MB (nebo ještě lépe zvukovky) a pak si to oprav. Nejsnadnějc to zjistíš tak, že otevřeš bednu.

OMG...
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“