Odstranění Windows XP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
kotas86
Nováček
Nováček

Odstranění Windows XP

Příspěvek od kotas86 »

Dobrý den, mám disk rozdělený na 3 části, C, D, E. Na C mám win XP, který používám, na D win XP který už nepoužívám a chci ho odstranit a na E data. Jak mám systém z Dčka odstranit, stačí normálně vymazat všechny soubory ? Zmizí pak uplně všechno ? Nebo ho musím zformátovat ? Popřípadě jakým způsobem ho zformátovat. Hlavně aby se nepoškodil systém na C. Díky.
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

To zalezi na tom, ktery XPckaska instaloval jako prvni a jak, jestli se ti ty na ccku spoustej normalne jako prvni tak decko klidne zformatuj treba pres tento pocitac, ale klidne je muzes i normalne smazat.

Samozrejme mas mozna nejaky harakiri v nastaveni a pak bude bezpecnejsi to normalne jen smazat a neformatovat to.
kotas86
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotas86 »

Jo ty na C jsou nainstalovaný jako druhý a automaticky se bootují. S těmi na D by snad neměla být žádná spojitost, ani v boot.ini nejsou ....
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

No tak jeste muzes overit v diskmanageru jestli je cecku aktivni jednotka pro jistotu, ale jestli je na ni boot uni co je platny tak u windows snad i byt musi.
kotas86
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotas86 »

Takže, disk jsem zformátoval přes partition magic 8 a vše funguje jak má, akorát jsem si všimnul, že oddíl E se zobrazuje nějak podivně, ale jenom v partition magicu, viz obrázek. Chci jen vědět, jestli nehrozí, že se oddíl E nějak poškodí, mám v tom oddílu dost důležitá data.

Obrázek
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

No tak ja bych do toho nertal jestli to funguje, ale zkus scandisk.

Mozne taky je, ze je formatovan novejsi verzi NTFS nez kterou PM umi ....
kotas86
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotas86 »

No on je formátován právě partition magicem 8 :) Zda se mi divne ze by neumel precist svuj vytvor.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“