No ale proc to pisu.. Vyplyva z toho pouceni, ze pred vymenou vetraku se neni spatny poradne podivat jaka velikost tam vlastne je
Jaký ventilátor do zdroje?
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- junglist
- Začátečník

hmm.. to ja jsem se jednoho krasny dne rozhodl, ze vymenim vetrak ve svym Taganovi. Koupil jsem 12cm noctuu, rozebral zdroj, zrusil zaruku a ejhle koukam, ze ten vetrak tam je vetsi nez 12 cm
Tak jsem to dal zase dohromady, objednal 14cm Sharkoon, ten po tejdu prisel, zdroj jsem opet rozebral a ejhle koukam, ze ten rozmer zase nesedi.. Pokud si dobre vzpominam, tak ten od Taganu byl jeste o kousek vetsi a nesedeli diry. No ale uz jsem to nechal bejt, vetrak chytil jen na 2 srouby co vysly a hlavne tam nedaval zadnou tu mrizku co byla pred tim vetrakem. No a zatim vse OK a hlavne je to potichy.. Mozna je to taky proto ze jsem koupil Sharkoon, co jede jen na 900 otacek oproti nejakejm 2000 max co tam byl 
No ale proc to pisu.. Vyplyva z toho pouceni, ze pred vymenou vetraku se neni spatny poradne podivat jaka velikost tam vlastne je
- Foglik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
2Blue Storm: ale ja nechci kupovat novej zdroj, me bohate staci na tu moji sestavu tenhle co mam a sem s nim spokojenej. Proste chci jenom vymenit ventilator, nic vic, nic min. No, mozna si s tim zdrojem trosku pohrat a zlikvidovat vsechny ty plechy a udelat novou krabici z plexi. Ale hlavne vymenit ten vetrak, protoze tohle co tam je se posledni dobou neda vubec poslouchat.
AMD Athlon x2 5000+ Black Edition, MSI K9MM-V, 2x 1Gb Ram Zeppeline, ATI x1300Pro AGP8x, DVD-RW LG H22L, DVD-RW LG 4163B, Western Digital - 500GB WD5000AAKS, Seagate - 300GB ST330083 1A USB a trosku upravovana CASE
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- NobodyLovesMe
- Začátečník

flegy:jako 2/3 ceny nového zdroje?Kterého prosímtě?To přece není řešení,koupit jiný zdroj za 300,,který bude mít šmejdský ventilátor.Jestli nechce měnit zdroj,tak aspoň ten Nexus za 200 bych tam dal.To je takové minimum.Nikde jsem se ale nedočetl,jaké má vlastně ložiska.Do zdroje bych ventilátor s kluznými ložisky nedával.Radši něco,co vydrží.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Foglik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
ja mam vybrano par zdroju, ale proste ted radsi dam 100kc za ventilator nez 2500Kc za novej zdroj...
AMD Athlon x2 5000+ Black Edition, MSI K9MM-V, 2x 1Gb Ram Zeppeline, ATI x1300Pro AGP8x, DVD-RW LG H22L, DVD-RW LG 4163B, Western Digital - 500GB WD5000AAKS, Seagate - 300GB ST330083 1A USB a trosku upravovana CASE
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mno, já dal do svého Fortrona 400W větrák Arctit Fan 12025. Mnozí z vás si určitě zaťukaj na čelo, ale na 5V krásně uchladí zdroj i při maximální záteži, je tichý a vzduch vycházející ze zdroje není nikdy teplý... Takže spokojenost, mohu ho doporučit 
//Srna -> Mno fortrony opravdu moc hlučný nejsou, ale co já vím tak je osazují dost nekvalitními větráky, který jak říkám sice nejsou hlučný, ale rádi odcházej - nebo alespoň klapají apod (jako v mém případě)
//Srna -> Mno fortrony opravdu moc hlučný nejsou, ale co já vím tak je osazují dost nekvalitními větráky, který jak říkám sice nejsou hlučný, ale rádi odcházej - nebo alespoň klapají apod (jako v mém případě)
Naposledy upravil(a) SpeedyGT dne ned 30. pro 2007, 00:54, celkem upraveno 2 x.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- srna
- Středně pokročilý

Lolitka.....EC neni fortron a basta....i laciny fortrony jsou lepsi zdroje nez vsechny EC...aspon jsou poctivy
krome toho fortrony moc hlucny nejsou(co jsem mel v ruce byly perfektni-levny i Bluestorm)...i levny maj termoregulaci, a pokud v case neni moc vedro/neni z nich moc velkej odber tak jsou ticho
krome toho fortrony moc hlucny nejsou(co jsem mel v ruce byly perfektni-levny i Bluestorm)...i levny maj termoregulaci, a pokud v case neni moc vedro/neni z nich moc velkej odber tak jsou ticho

- Lolitka
- Černá karta

-
- srna
- Středně pokročilý

- Lolitka
- Černá karta

-
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- srna
- Středně pokročilý

- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud hledáš něco opravdu tichého a nemáš hluboko do kapsy tak můžeš sáhnout po tomto
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 02&kat=203
Ovšem je otázka jak moc je ten zdroj kvalitní,ale tichý určitě bude
Ovšem je otázka jak moc je ten zdroj kvalitní,ale tichý určitě bude
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Jednoduchá zkouška hluku ventilátorů/disku je přepnout PC do režimu S1.Zkoušel jsem to a disk dělá opravdu tak 80% hluku,který slyším,když sedím u PC.A to je položený na odhlučňovací hmotě a odpružený přes přísavky ze zverimexu,takže žádná rezonance s plechy case.Za pokojem mám komoru,v případě,že bych vyvrtal díry do zdi-přes které bych protáhl kabely,koupil externí disk,neslyšel bych skutečně téměř nic.Pasivní zdroj podle mě není řešení,pokud je v case klasický disk.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- Foglik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Takze bych to videl na to ze mi ten 350W zdroj od EC likviduje HDD... je to mozne?
Jinak pokud ano bych to videl na to ze bych sel koupit tento zdroj:
Jinak pokud ano bych to videl na to ze bych sel koupit tento zdroj:
Kód: Vybrat vše
http://axes.cz/components.php?&show=cats&cats=components&maincat=8&id=3278AMD Athlon x2 5000+ Black Edition, MSI K9MM-V, 2x 1Gb Ram Zeppeline, ATI x1300Pro AGP8x, DVD-RW LG H22L, DVD-RW LG 4163B, Western Digital - 500GB WD5000AAKS, Seagate - 300GB ST330083 1A USB a trosku upravovana CASE
- Luke - C2D t.e.a.m.
- Začátečník

No že by ti zdroj likvidoval HDD, to se mi nezdá, ale možné je vše. btw proč jste všichni takoví odpůrci zdrojů EuroCaseFoglik píše:Takze bych to videl na to ze mi ten 350W zdroj od EC likviduje HDD... je to mozne?
Jinak pokud ano bych to videl na to ze bych sel koupit tento zdroj:Kód: Vybrat vše
http://axes.cz/components.php?&show=cats&cats=components&maincat=8&id=3278
No ale kvalita je kvalita, to je jasný
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- Foglik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
vykyvy sou tam takovy, ze dokonce blika ten displej co je na predku CASE
ale je zase divne ze to delaji jenom SATA disky... IDE disk mi to neudelal a mam ho uz 6mesicu....vetsinou kazdych 6-12mesicu ten disk stejne vymenim