GF 8800GT - po chvilce hraní se sekne PC, blbne obraz

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Máte se svou GF 8800GT (některé) problémy uváděné v tomto threadu ?

Ano
89
42%
Ne
125
58%

Celkem hlasů: 214
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

rekl bych ze bude chyba v interpolaci opravena v novych ovladacich... nejste prece jediny komu to pada :)
Ancient
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ancient »

Dle mého je zrada někde na kartách, nebo snad v lepším případě v nedoladěných ovladačích. Právě jsem na své sestavě vyzkoušel dvě GTXka (G80) zapojené do SLI režimu a všechno běží korektně, jen spotřeba systému je asi o 130W větší (takže větší záhul na zdroj, větší teploty ve skříni apod...), ale všechno je stabilní. Vrátím tam svoje dvě GTčka (G92) a hry začnou padat, někdy po dvou hodinách, někdy po dvou minutách... Také NTune se chová ůplně divně, stále se resetuje, z nabídky mizí volba otáček ventilátorů a možnost přetaktování apod...

Jsem děsně zvědavej, jakým způsobem je budu po novém roce reklamovat... a jak to vůbec budu prodejci vysvětlovat...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Ancient píše:Dle mého je zrada někde na kartách, nebo snad v lepším případě v nedoladěných ovladačích. Právě jsem na své sestavě vyzkoušel dvě GTXka (G80) zapojené do SLI režimu a všechno běží korektně, jen spotřeba systému je asi o 130W větší (takže větší záhul na zdroj, větší teploty ve skříni apod...), ale všechno je stabilní. Vrátím tam svoje dvě GTčka (G92) a hry začnou padat, někdy po dvou hodinách, někdy po dvou minutách... Také NTune se chová ůplně divně, stále se resetuje, z nabídky mizí volba otáček ventilátorů a možnost přetaktování apod...

Jsem děsně zvědavej, jakým způsobem je budu po novém roce reklamovat... a jak to vůbec budu prodejci vysvětlovat...
tu reklamaci ti opravdu nezavidim. hlavne to cekani to bude na mesic
Jardaxxl
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jardaxxl »

tak moje EVGA 8800GT jde taky na reklamci,chtěl jsem se tomu vyhnout a zkoušel ovladače,biosy,chlazení....vše k ničemu
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Jardaxxl píše:tak moje EVGA 8800GT jde taky na reklamci,chtěl jsem se tomu vyhnout a zkoušel ovladače,biosy,chlazení....vše k ničemu
to je zajímavé,já mam evga SLI GT a naprosto v pohodě,co ti to dělá?
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Jardaxxl
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jardaxxl »

ve 3D režimu se obraz zasekne,vytvoří se barevné fragmenty a PC musím restartovat. Ve 3DMarku06 to dělá náhodně a ve hrách podlo toho jakv které,někdy po pár minutách,někdy po půl hodině.......
Ovladače jsem zkoušel,nový videobis od EVGA taky,nastavení PCi-E....nic nepomohlo.Teploty jsou taky OK.....holt smůla a zřejmě vadný kus :(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Jardaxxl píše:ve 3D režimu se obraz zasekne,vytvoří se barevné fragmenty a PC musím restartovat. Ve 3DMarku06 to dělá náhodně a ve hrách podlo toho jakv které,někdy po pár minutách,někdy po půl hodině.......
Ovladače jsem zkoušel,nový videobis od EVGA taky,nastavení PCi-E....nic nepomohlo.Teploty jsou taky OK.....holt smůla a zřejmě vadný kus :(
tak to se modli aby si nenarazil znova na vadnej kus jak to vidim v hlasovani uz se nam to vyhouplo na 36% :(
Jardaxxl
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jardaxxl »

no budu doufat.Kartu určitě opravovat nebudou takže jí vyměním za jinou,zkusím 8800GTS. Sice trochu daržší ale snad je u ní i větší šance že bude OK,jsou přece jen o chlup novější
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Stratos píše:
Jardaxxl píše:ve 3D režimu se obraz zasekne,vytvoří se barevné fragmenty a PC musím restartovat. Ve 3DMarku06 to dělá náhodně a ve hrách podlo toho jakv které,někdy po pár minutách,někdy po půl hodině.......
tak to se modli aby si nenarazil znova na vadnej kus jak to vidim v hlasovani uz se nam to vyhouplo na 36% :(

prosím tě Strate,šíříš tu akorát blbou náladu,že člověk narazí na vadnej kus je normální u kterýkoliv značky,ale v každým tvým postu zminovat hlasování a čekání na reklamaci mi přijde dost trapný.To hlasování beru jako neobjektivní
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

mokrejbandita píše:
Stratos píše: tak to se modli aby si nenarazil znova na vadnej kus jak to vidim v hlasovani uz se nam to vyhouplo na 36% :(

prosím tě Strate,šíříš tu akorát blbou náladu,že člověk narazí na vadnej kus je normální u kterýkoliv značky,ale v každým tvým postu zminovat hlasování a čekání na reklamaci mi přijde dost trapný.To hlasování beru jako neobjektivní
přesně, ale taky co čekat od fanATIka ...
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mokrejbandita píše: člověk narazí na vadnej kus je normální u kterýkoliv značky
jo to je jasny ale tohle asi nebudoe znackou kdyz to maj vsichni u vsech znacek a uz je 36% v ankete to asi neni nahoda :)

takze nevim na co narazis zase chces vyvolat OT? jen tak dal dari se ti to poslendi dobou vsude
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pánové mokrejbandita a Brázda.l si tentokrát odpustí svůj NV fanatsimus. Pokud tady řešíme ve zvláštním threadu problém, který postihuje takové procento grafik, že to není obvyklá hodnota, kterou je možné označit slovy "u každé značky je možné narazit na vadný kus" tak nějaký problém asi je. A není to nějaké specifikum tohoto fóra.

Nicméně Stratosovy posty tady taky moc neřeší a svou účast s "postiženými" může vyjádřit i po SZ :roll:
Goldnoob team proud member!
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

[quote="Thellwin"]Pánové mokrejbandita a Brázda.l si tentokrát odpustí svůj NV fanatsimus. Pokud tady řešíme ve zvláštním threadu problém, který postihuje takové procento grafik, že to není obvyklá hodnota, kterou je možné označit slovy "u každé značky je možné narazit na vadný kus" tak nějaký problém asi je. A není to nějaké specifikum tohoto fóra.

Nicméně Stratosovy posty tady taky moc neřeší a svou účast s "postiženými" může vyjádřit i po SZ :roll:[

????????

//barco - wtf? to čo má byť za post?
alea iacta est
Obrázek Obrázek
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

abych rekl pravdu, tak se docela tresu strachy abych nemel taky vadny kus... :(

nemam to zatim moznost vyzkouset, ale pro jistotu jsem objednal lepsi chlazeni... bohuzel vidim, ze to moc nepomaha :(
Fantan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fantan »

OMG! Tak to doufam ze bude moje 88GT od Jetway ok.
Nevyresilo se to uz novjma driverama? Napiste jestli mate este nekdo ty potize.
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

myslim, ze je to softwarovy problem... zvlast proto, ze nikdo, kdo ma CRT monitor nezaznamenal jedine selhani..

=> chyba v interpolaci obrazu na LCD monitorech => nove drivery snad vyresi 8)

problem nejspis nebude v chlazeni, nicmene se stejne vyplati vymenit. :)
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

Takze mne moja 8800GT asi dodychala. Hral som na nej Colin dirt, zrazu sa objavili cervene bodky v obraze a PC zamrzlo. Karta mala v tej chvili nieco nad 80°C na jadre. Potom som resetoval a odvtedy ma karta uplne rozhadzany obraz a hlasi sa v systeme ako default adapter a na 4bit color. Nieco take sa mi stalo prvy krat :(
5h4rk51n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 5h4rk51n »

Zde zkušenosti s mojí BFG 8800GT OC2.

Taky sem měl problémy s Artefakty - červené nesmysly přes celou obrazovku jak uváděl elektroman v prvním příspěvku, tak jsem si v RivaTuneru nastavil lepší otáčky větráku, na jádro jsem nanesl svoji pastu Arctic-Silver 5, trošku sem si pohrál s tou žvýkačkou na pamětech a vše běží jak má, teplota jádra nejde přes 78 stupňů.

Jedu stabilně na 710/1832/2050 (jádro/shadery/paměti)
Naposledy upravil(a) 5h4rk51n dne čtv 3. led 2008, 17:04, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7 2600K @4,6GHz; Gigabyte P67A-UD4-B3; SEASONIC X-750 750W; Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz; SSD Corsair Force 120GB.
MSI GeForce GTX 580 LIGHTNING @ 960/4900 MHz
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nj, u tebe to asi byl prolbém se teplotou, ale některým ty karty blbnou i při nižších teplotách. Tam to bude v něčem jiném.
Goldnoob team proud member!
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

mirkee píše:Takze mne moja 8800GT asi dodychala. Hral som na nej Colin dirt, zrazu sa objavili cervene bodky v obraze a PC zamrzlo. Karta mala v tej chvili nieco nad 80°C na jadre. Potom som resetoval a odvtedy ma karta uplne rozhadzany obraz a hlasi sa v systeme ako default adapter a na 4bit color. Nieco take sa mi stalo prvy krat :(
oops.. tak to me vydesilo jeste vic :D .. je tohle mozne reklamovat? 80°C by mela prece bezproblemu vydrzet!

Hele koukate nekdo na zahranicni fora? Objevuji se hodne lidem podobne problemy? Ja sem nikde nenasel ani zminku o nejake nastabilite krome tady toho vlakna :sad:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“