Vista a hrabani disku

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Vista a hrabani disku

Příspěvek od Lolitka »

MAM:
vista x64 ultimate v anglictine bez jakychkoli mui (dell, ale co smazal sem si oem kustomizace dellu na CD) - tak to abysme byli jaks tak presni v nazvech veci az mi budete popisovat cestu jak neco vypnu :))
vypl sem swap (ano na vsech jednotkach)
kdesy sem nasel seznam slozek co se maj indexovat (asi v system CP) a smazal je vsechny
nenasel sem v servisech indexing service (Ani v msconfig), takze sem ho tim padem ani nevypl

Obcas se mi stane, ze mi hrabe disk, ale silene, silne moc, deje se to rekl bych nahodne. Casto se to delo po spusteni, ale uz se to nedeje.

Nemam zadny background silenosti zbytecnosti jako antivir nebo tak co by to vubec mohli zpusobovat. Defender jsem samozrejme vypnul.

Viry samozrejme zadne nainstalovane nemam, to stejne plati o grayware, spyware, a dalsich podobnych hnusech.

VSC mam na manual a nemam zadny naplanovany ulohy v planovaci uloh.

Moje podezrejni je ale stejne na VSC, protoze me VSC vznikaj, ale furt nevim jak to funguje a podle me by nemelo vytvoreni VSC (tim spis pri vypnutym VSC service zpusobovat hrabani disku)

VSC disabled dat nechci, protoze ho precejen nekdy ucelne vyuziju - ALE ty VSC cecka nevznikou v cas, kdyz ja VSC vyuziju, ale vetsinou kolem pulnoci - no vidim jen posledni ctyri).

Nikde netvrdim, ze to nehrabe kolem pulnoci, ale co si tak pamatuju tak ne, a urcite to hrabalo nekdy treba v 6 vecer kdyz sem zapl kompl!

nevim jestli mam zaply ty body obnoveni nebo co - a nevom kde se to ani vypina z hlavy.

UAC mam vyply :(

kdyz se podivam do vlastnosti jednotky v exploreru, tak je tam idexovani vpnuty (alespon to co je videt dola na tabu general).

No a ted vase odpoved co to zpusobuje?
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

Mno zda se mi, ze to dela kdyz zacne powersaving (vypne monitor) ...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Aspoň částečně může jít o defaultně zapnutou automatickou defragmentaci disku.

Obrázek

Kód: Vybrat vše

Windows Vista includes a new disk defragmenter that runs in the background and automatically defragments the hard disk as need arises. The new disk defragmenter no longer needs to complete its work in a single session—it can defragment incrementally, whenever the computer is idle.
btw, co je to to VSC?
show must go on..
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

a co služba indexování?
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jinak bych doplnil, že vypnout swapfile je podle mne nesmysl, resp. zcela kontraproduktivní a může to akorát vést k nekorektnímu fungování aplikací (nestabilitě) a větší alokaci RAM tou kterou aplikací (dle níže uvedené citace).
To begin with, it's important to reiterate that Windows operating systems, Vista included, will always make use of virtual memory, even when the memory required by all running processes does not exceed the amount of RAM installed on the system. In fact, each and every process that's running on the system is automatically assigned a virtual memory address when it's loaded by the operating system.
Strictly speaking Virtual Memory is always in operation and cannot be ‘turned off’. What is meant by such wording is ‘set the system to use no page file space at all’.

This would waste a lot of the RAM. The reason is that when programs ask for an allocation of Virtual memory space, they may ask for a great deal more than they ever actually bring into use - the total may easily run to hundreds of megabytes. These addresses have to be assigned to somewhere by the system. If there is a page file available, the system can assign them to it - if there is not, they have to be assigned to RAM, locking it out from any actual use.
http://articles.techrepublic.com.com/51 ... 39379.html
http://www.petri.co.il/pagefile_optimization.htm

Nechal bych to na systému, ať si nastaví automaticky pagefile, jaký chce. Snad jediným negativem může být případná fragmentace page file, ale to jsem ještě neřešil :).

Jinak,když se podíváš na C: (asi si musíš nechat zobrazit skryté soubory), tak se ti automaticky vytváří i hiberfil.sys ( u mně přes 4 GB) pro obnovu systému z hibernace do stavu před hibernací.
show must go on..
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

shadow píše:btw, co je to to VSC?
Volume Shadow Copy
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

No k jeho nicku se to hodi. :)

Vypnuti swapu je super a co si o tom mysli nejaky radoby odbornici me je jedno - nehrabe mi disk a aplikace co pouzivam fungujou, ze sou naky spatne napsany a nerozchodi to? Nepouzivam. BTW a to delam na PC treba i 3D animace a z nich pak videa atd. RAM mam vic nez dost a chci ticho a disk co mi neumre - mam raid1, ale ted sem treba bez toho druhyho disku z raidu, takze tak ...

jinak ani v processexploreru ani v normalnim taskmaneteru se mi to nepodarilo zjistit - v nich vede furt WMP a svchosti maj normalne IO i kdyz je v monitorovani disku read treba 40MB na nejaky novy soubory co se na disku vyskytli a navic v commandlanu maj veci jako localnetwork restricted apod.

Indexing service nevim jak vypnout - nepsal jsem to uz?V services(.msc) ho proste nevidim!

Jeste me napadlo, ze by to mohlo mit neco spolecnyho s tim drm nebo cimsi o cem kdosi psal kdysi nejaky clanek. Netusim.

Kazdopadne uz se to deje v DALEKO mensi mire, ale furt se to deje.

Hyberfile bych doufal, ze se vytvori jen pred prechodem do hybernace, jinak si do nej windows snad nic nedavaj, ne? A i tak to saha na soubory co rozhodne nejsou v ram - proste to saha na soubory na disku a cte je to, ne zapisuje, takze hyberfile tezko - to by zapisovalo do hyberfile a cetlo z ram ...

Ten defragment service se menuje konkretne jak? Taky ho nemuzu najit.

Zatez disku je neco co chci mit pod kontrolou a jeho fragmentace asi je problem kdyz tam pridavaj neco jako defragmentaci na pozadi, ale tohle radsi nechci mit automaticky.
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Lolitka píše:Indexing service nevim jak vypnout - nepsal jsem to uz?V services(.msc) ho proste nevidim!
Je tam - Vyhledávání systému Windows (Windows Search Service)
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

Diky, vypl jsem "windows search" a tu defregmentaci na pozadi nevis?

Ten windows search spousti stejne C:\Windows\system32\SearchIndexer.exe /Embedding a tudiz to teda neni svchost ....
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

K té defragmentaci - Start -> "Defragmentace disku" -> odškrtni Spouštět podle plánu (doporučeno)
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

To sem samozrejme udelal hned jak sem to udelal - ale to je logicky jen "scheduler" - ale tezko rict jak je to s tim behem na pozadi mysleny no.
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Lolitka píše:To sem samozrejme udelal hned jak sem to udelal - ale to je logicky jen "scheduler" - ale tezko rict jak je to s tim behem na pozadi mysleny no.
No, ale řekl bych, že tímhle nastavením se to opravdu vypíná :)

http://www.microsoft.com/windows/produc ... mance.mspx
Infrequent disk defragmentation leads to an inefficient layout of files on the hard disk, which can slow PC performance. Windows Vista includes a new disk defragmenter that runs in the background and automatically defragments the hard disk as need arises. The new disk defragmenter no longer needs to complete its work in a single session—it can defragment incrementally, whenever the computer is idle.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Na mé sestavě pravidelně každou sekundu krátce hrábnul disk a taky neměl žádný důvod. Přišel jsem na to náhodou, když jsem vyměnil optickou mechaniku z PATA Samsung SH-182D na SATA Samsung SH-203B. U mne to přestalo a na PC, kam SH-182D šla, to začalo (základovky byly stejné).
Jelikož jsem se jí zbavil, už jsem to dál neřešil (a synovci to nevadí :-) ).
Nepomohl jsem ti, ale alespoň naznačil, že problém může být asi na více místech.
Mimochodem, diskovou cache máš zapnutou?
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

No to snad ani nejde vypnout, ne? Kazdopadne to je dost mimo, kdyz v systemu vidim, ze neco CTE z disku!
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

Dela to fakt ten LocalsystemNetworkRestricted ... ale leze to i na soubory co nezdilim \:

Hmm takze asi superfetch ... to bude asi lepsi nechat zapli :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“