NTLDR nenalezen

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Lebkoun
Nováček
Nováček

NTLDR nenalezen

Příspěvek od Lebkoun »

Může mi někdo poradit co s tímto problémem? Měl jsem na ATA disku nainstalován systém 98 a XP toto jsem zformátoval a odstranil oddíly a vytvořil samozřejmě jen 1 v něm není nic a do PC přidal disk SATA na který jsem nainstaloval XP ale vzdy po vlození ATA disku to napíše NTLDR nenalezen když vyjmu ATA disk a sytem restartuji tak vše najede bez problému.
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Re: NTLDR nenalezen

Příspěvek od ElCondor »

Lebkoun píše:Může mi někdo poradit co s tímto problémem? Měl jsem na ATA disku nainstalován systém 98 a XP toto jsem zformátoval a odstranil oddíly a vytvořil samozřejmě jen 1 v něm není nic a do PC přidal disk SATA na který jsem nainstaloval XP ale vzdy po vlození ATA disku to napíše NTLDR nenalezen když vyjmu ATA disk a sytem restartuji tak vše najede bez problému.
BIOS - priority bootovani disku ( u kazdeho vyrobce se to jmenuje jinak)

Tvuj problem je, ze mas nastaveno bootovani primarne ze stareho ATA az pak z noveho Sata. Nestaci mit nastaveno jen bootovani z HDD ve volbe HDD/CD/Disketa, ale je treba najit volbu pro jednotlive disky :wink:
Intel C2D E4500@3,025GHz, Gigabyte P35-DS3, 4GB RAM A-Data@880MHz, ASUS EN8600GT, Seagate 7200.10 ST3250410AS 250GB, WD5000AAKS, Samsung SH-203B, Fortron 500W, OpenSUSE 10.3 x86-64
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: NTLDR nenalezen

Příspěvek od Dzin »

Lebkoun píše:Může mi někdo poradit co s tímto problémem? Měl jsem na ATA disku nainstalován systém 98 a XP toto jsem zformátoval a odstranil oddíly a vytvořil samozřejmě jen 1 v něm není nic a do PC přidal disk SATA na který jsem nainstaloval XP ale vzdy po vlození ATA disku to napíše NTLDR nenalezen když vyjmu ATA disk a sytem restartuji tak vše najede bez problému.
Tak záleží jak si nastavil taky jumpery, ikdyž SATA má mít prioritu. Zkus ten ATA nastavit jako slave.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“