NTLDR nenalezen
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Lebkoun
- Nováček

-
NTLDR nenalezen
Může mi někdo poradit co s tímto problémem? Měl jsem na ATA disku nainstalován systém 98 a XP toto jsem zformátoval a odstranil oddíly a vytvořil samozřejmě jen 1 v něm není nic a do PC přidal disk SATA na který jsem nainstaloval XP ale vzdy po vlození ATA disku to napíše NTLDR nenalezen když vyjmu ATA disk a sytem restartuji tak vše najede bez problému.
- ElCondor
- Začátečník

-
Re: NTLDR nenalezen
BIOS - priority bootovani disku ( u kazdeho vyrobce se to jmenuje jinak)Lebkoun píše:Může mi někdo poradit co s tímto problémem? Měl jsem na ATA disku nainstalován systém 98 a XP toto jsem zformátoval a odstranil oddíly a vytvořil samozřejmě jen 1 v něm není nic a do PC přidal disk SATA na který jsem nainstaloval XP ale vzdy po vlození ATA disku to napíše NTLDR nenalezen když vyjmu ATA disk a sytem restartuji tak vše najede bez problému.
Tvuj problem je, ze mas nastaveno bootovani primarne ze stareho ATA az pak z noveho Sata. Nestaci mit nastaveno jen bootovani z HDD ve volbe HDD/CD/Disketa, ale je treba najit volbu pro jednotlive disky
Intel C2D E4500@3,025GHz, Gigabyte P35-DS3, 4GB RAM A-Data@880MHz, ASUS EN8600GT, Seagate 7200.10 ST3250410AS 250GB, WD5000AAKS, Samsung SH-203B, Fortron 500W, OpenSUSE 10.3 x86-64
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: NTLDR nenalezen
Tak záleží jak si nastavil taky jumpery, ikdyž SATA má mít prioritu. Zkus ten ATA nastavit jako slave.Lebkoun píše:Může mi někdo poradit co s tímto problémem? Měl jsem na ATA disku nainstalován systém 98 a XP toto jsem zformátoval a odstranil oddíly a vytvořil samozřejmě jen 1 v něm není nic a do PC přidal disk SATA na který jsem nainstaloval XP ale vzdy po vlození ATA disku to napíše NTLDR nenalezen když vyjmu ATA disk a sytem restartuji tak vše najede bez problému.