GF 8800GT - po chvilce hraní se sekne PC, blbne obraz

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Máte se svou GF 8800GT (některé) problémy uváděné v tomto threadu ?

Ano
89
42%
Ne
125
58%

Celkem hlasů: 214
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

SagiCZ píše:Hele koukate nekdo na zahranicni fora? Objevuji se hodne lidem podobne problemy? Ja sem nikde nenasel ani zminku o nejake nastabilite krome tady toho vlakna :sad:
Mrkni SEM, tady se to taky řešilo, pohledej, podle me tak max. 3 stránky dál.

btw.: díky bohu já se svojí ASUS EN8800GT nemám žádné potíže.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nějaký linky na fóra kde se něco řešilo jsou i na začátku threadu.
Goldnoob team proud member!
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vydala nvidie uz naky stanovisko jak se tyhle problemy budou resit? jestly vymenou GPU za jiny kus nebo driverama?
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Mam 8800GT od jetway a zatim (od Vanoc 12 hodin denně) šlape bez chyby. (win Vista 32bit - Crysis, CoD4, CNC tiberian wars 3) Použivám 19 CRT monitor. Testováno ve všech možných rozlišeních od 1024x7** - 1600x1200
Jestli to nebyla jen vadná revize (mám A2 (GPU-Z))
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

olafnikov píše:Mam 8800GT od jetway a zatim (od Vanoc 12 hodin denně) šlape bez chyby. (win Vista 32bit - Crysis, CoD4, CNC tiberian wars 3) Použivám 19 CRT monitor. Testováno ve všech možných rozlišeních od 1024x7** - 1600x1200
Aj moja slapala OK pokial jednoducho sama od seba nezdochla :-D
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

mirkee píše: Aj moja slapala OK pokial jednoducho sama od seba nezdochla :-D
no, doufám, že budu mít větší štěstí... nevidim důvod proč by měla zdechnout...
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

olafnikov píše:Mam 8800GT od jetway a zatim (od Vanoc 12 hodin denně) šlape bez chyby. (win Vista 32bit - Crysis, CoD4, CNC tiberian wars 3) Použivám 19 CRT monitor. Testováno ve všech možných rozlišeních od 1024x7** - 1600x1200
hm.. s CRT monitory myslim probelmy nejsou vubec...
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Jak jste na tom s Gigabyte 8800GT? Taky? :?
Plánuju ji, takže bych se tomu nejradši vyhnul.... :sad:

Pokud tu je to už někde psaný tak sry, prolít sem ten thread a neviděl sem to nikde...

//Mno tak třeba s JetWay sem nikde o problémech nečetl... Jinak už je docela trapný, že s tim nvidia nic nedělá (fix v ovladačích - pokud to jde)
Naposledy upravil(a) SpeedyGT dne čtv 3. led 2008, 22:44, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

SpeedyGT píše:Jak jste na tom s Gigabyte 8800GT? Taky? :?

Pokud tu je to už někde psaný tak sry, prolít sem ten thread a neviděl sem to nikde...
nezalezi na znacce, dlaji to ruzne secky
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

stavalo se mi, ze mi zablikal obr, a dostal sem se z toho ven jen resetem :( . Taky se mi stavalo, ze po zapnuti PC mi nenaskocil obraz, a ztuhl PC, reset uz nepomoh :sad: pak to za pul dne zase slo, tak sem baziroval cim to muze bejt (menil sem za 7600GT a v PC celej den nebylo GPU pac sem 7600GT reklamoval pro artefakty), tak sesm celej nasranej kartu z PC mj taky znovu vyndal, profouk PCIE, vratil a od ty doby poho, musim zaklepat. Mozna to nekomu pomuze
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Vojtzech
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vojtzech »

SagiCZ píše:
hm.. s CRT monitory myslim probelmy nejsou vubec...
Ale jsou, mám crt a taky to blbne.
MB: GA-k8nf-9; GFX: Nvidia GeForce 8800GT BFG OC2 512MB; CPU: AMD Athlon 64 3500+ 2.21Ghz Venice; RAM: 2x1024 DDR; HDD:Western 150GB; NZ: Chieftec 500W.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

SpeedyGT píše:Jak jste na tom s Gigabyte 8800GT? Taky? :?

//Mno tak třeba s JetWay sem nikde o problémech nečetl... Jinak už je docela trapný, že s tim nvidia nic nedělá (fix v ovladačích - pokud to jde)
Já mám 2 a problém zatím nemám
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
majko
Nováček
Nováček

Příspěvek od majko »

mám asus 8800gt a taky po pár hodinách hraní náročnějších her 1680*1050 mi to hodí linky přez obraz a kousne se kompl, co jsem vylsedoval, tak je to tím, že ten debilní jednoslotovej chladič kartu neuchladí.
Jde hlavně o paměti, ty se přehřívají a dělají chyby v obraze aspoň si to myslím
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Vojtzech píše: Ale jsou, mám crt a taky to blbne.
takze tim nam odpada vinik jmenem Interpolovane rozliseni u LCD monitoru. Takze bud sou na vine vadny pameti asi naka spatna varka nebo mozna chyba v napajeci kaskade. Chlazenim to nebude jak tady uz nekteri skousely .
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

Stratos píše:
Vojtzech píše: Ale jsou, mám crt a taky to blbne.
takze tim nam odpada vinik jmenem Interpolovane rozliseni u LCD monitoru. Takze bud sou na vine vadny pameti asi naka spatna varka nebo mozna chyba v napajeci kaskade. Chlazenim to nebude jak tady uz nekteri skousely .
Mám lcd 1680/1050, hry hraju všechny v nativu, mám ZOTAC OC edition, momentálně OC na 725/1782/2000 a priznám se, že se mi tento jev stal celkem na PC za celý měsíc zhruba 3x. Teď už dlouho ne. Laboroval jsem tenkrát z OC, měl jsem myslím paměti až na 2100, i 2050. Takže pro začátek bych tipnul, že to dělají paměti ve vyšší frekvenci jak 2000 Mhz, prostě to neutáhnou. Teploty bych vyloučil, mám v zátěži průměrně 70°C. Taky to dělalo myslim, když jeste nebyly venku ovladače 169.21, od tý doby mi to myslim neudělalo a to byl i můj prvotní dojem, že je to způsobený ovladačema, páč mě to udělalo 2x , když jsem hrál starýho FEARA a jednou 3Dmarku 03, takže mi z toho vyplývá, že je to způsobený nějakou záhadnou nekompatibilitou se starýma hrama a programama. Dohrál jsem ted spoustu new her (Crysis, timeshift, GoW atd.) a u těhlech her se mi to nestalo ani jednou a to jsem chvílema hrál určitě i několik hodin v kuse. Toť můj názor. Karta je jinak úplně super a i když jsem byl posledních 5 let Fanatik a vůbec toho nelituju, tak momentálně NVidia super, i když uznávám, že 3870 taky super kartička :) mějte se a čus
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

Nihilath píše:
Stratos píše: takze tim nam odpada vinik jmenem Interpolovane rozliseni u LCD monitoru. Takze bud sou na vine vadny pameti asi naka spatna varka nebo mozna chyba v napajeci kaskade. Chlazenim to nebude jak tady uz nekteri skousely .
Mám lcd 1680/1050, hry hraju všechny v nativu, mám ZOTAC OC edition, momentálně OC na 725/1782/2000 a priznám se, že se mi tento jev stal celkem na PC za celý měsíc zhruba 3x. Teď už dlouho ne. Laboroval jsem tenkrát z OC, měl jsem myslím paměti až na 2100, i 2050. Takže pro začátek bych tipnul, že to dělají paměti ve vyšší frekvenci jak 2000 Mhz, prostě to neutáhnou. Teploty bych vyloučil, mám v zátěži průměrně 70°C. Taky to dělalo myslim, když jeste nebyly venku ovladače 169.21, od tý doby mi to myslim neudělalo a to byl i můj prvotní dojem, že je to způsobený ovladačema, páč mě to udělalo 2x , když jsem hrál starýho FEARA a jednou 3Dmarku 03, takže mi z toho vyplývá, že je to způsobený nějakou záhadnou nekompatibilitou se starýma hrama a programama. Dohrál jsem ted spoustu new her (Crysis, timeshift, GoW atd.) a u těhlech her se mi to nestalo ani jednou a to jsem chvílema hrál určitě i několik hodin v kuse. Toť můj názor. Karta je jinak úplně super a i když jsem byl posledních 5 let Fanatik a vůbec toho nelituju, tak momentálně NVidia super, i když uznávám, že 3870 taky super kartička :) mějte se a
čus
vsichni cekajici se ted asi stejne jako ja modli, abys mel pravdu :D
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

To vypada na špatnou dávku pamětí... A co Win, máte Xp nebo Vistu? Já použivám Vistu-32Bit, ovladač 169.25 a ani jednou se mi tam nezobrazily chyby...
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

olafnikov píše:To vypada na špatnou dávku pamětí... A co Win, máte Xp nebo Vistu? Já použivám Vistu-32Bit, ovladač 169.25 a ani jednou se mi tam nezobrazily chyby...
já používám xp 32bit 8)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Zkuste snizit takty SP.Nekdo me to poradil ale GT nemam ;)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

kedze prve karty robil zvacsa jeden vyrobca, ostatni len lepili nalepky, moze to byt zlou dodavkou pameti, alebo inej suciastky. Preto to postihlo rozne znacky.

Moja MSI 8800GT OC pod WinXP x64 nema problem s najnovsimi official ForceWare.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“