Thermalright Ultra-120 eXtreme obecná diskuze,zkušenosti

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Thermalright Ultra-120 eXtreme obecná diskuze,zkušenosti

Příspěvek od BudyCZ »

pokat už někde zde je thread o tomto chladiči tak se omlouvám ale nikde jsem jej nenašel :)
-Uvítal bych kdyby majítelé tohoto chladiče zde napsali jaké mají teploty s tímto chladičem+sestavu.
-Dále bych uvítal dosažené výsledky přetaktování na Quad core procesorech ale nepohrdnu ani Dual corem
-Kdyby někdo měl zkušenost ohledně ventilátorů tak klidně můžete dát vědět.

Chladím sním Quad Core Q6600 bohužel zatím bez OC (čekám na jiné paměti) a Dual Core E6600 zatím jen takové slabší OC 3.3GHz bez zvyšování napěti
:oops: mám na něm dané dva neznačkové 120mm ventilátory které když mám zapojené na 12V sice nepěkně hučí ale chladí vcelku obstojně.
Obrázek
Obrázek pokud někdo má problém s uchycením chladiče na nějakou základní desku tak by bylo dobré o tom zde napsat at budoucí zájemci ví o tomto problému. :)
jinak mé zkušeností sním jsou za ten měsíc používání veskrze skvělé. cena je vzhledem k výkonu více než příjemná hlučnost s dvěmi větráky není nikterak hrozná,OC je bezvadné a hlavně ty teploty...vážně suprové! uvažoval jsem že koupím vodníka ale jak jsem viděl že Penryny jidou se vzduchem přetaktovat na 4giga a více bez problému tak jsem se na to vykvajzl a koupil tento a vážně nelituji věřím že aji 65nm Quad core sním půjde skvěle přetaktovat .příští týden mi snad konečně příjdou paměti tak se do toho dám :)
Naposledy upravil(a) BudyCZ dne pát 22. úno 2008, 19:01, celkem upraveno 1 x.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Hmm no, tak pc :
C2Q QX6700 @ 3340mhz pri 1,45 V,peru do nej asi moc,ale pri 1,4375 fall ..
Na asus p5k-e drzi v pohode bez problemu.
S fanem noctua nf-p12 1300rpm@1000rpm je to tichy a teploty nejdou nad 70 stupnu..Sem s nim spokojenej s ac silver 5 chladi ok :)
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jak jste spokojeni s kvalitou vyroby? Zakladna, mezery mezi zakladnou a HP, uchyceni...na XS si dost lidi stezovalo...
.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Holda píše:jak jste spokojeni s kvalitou vyroby? Zakladna, mezery mezi zakladnou a HP, uchyceni...na XS si dost lidi stezovalo...
kamos ho ma, to co sem videl me docela vydesilo. Od pohledu se mi zdalo, jak kdyby se jedna HP nedotykala zakladny a byla prilepena pouze na tom vrchnim kusu, kupodivu to na chlaezni nemelo temer zadny vyznam, a teploty byly v pohode. Na pohled ale strasny..
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Můj kus zpracováním perfektní, například Scythe Ninja se s ním nedá vůbec srovnávat
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

tx3rf píše: kamos ho ma, to co sem videl me docela vydesilo. Od pohledu se mi zdalo, jak kdyby se jedna HP nedotykala zakladny a byla prilepena pouze na tom vrchnim kusu, kupodivu to na chlaezni nemelo temer zadny vyznam, a teploty byly v pohode. Na pohled ale strasny..
kámošovi to dělá taky ale kdo ví možna to bude tím že jej má jen špatně uchycenej.mě doléhá nádherně a provedení je skvělé HP jsou kvalitně udělané základna je krásně rovna obejde se aji bez lapingu když docela po něm slintám :oops:
owoce píše:Hmm no, tak pc :
C2Q QX6700 @ 3340mhz pri 1,45 V,peru do nej asi moc,ale pri 1,4375 fall ..
Na asus p5k-e drzi v pohode bez problemu.
S fanem noctua nf-p12 1300rpm@1000rpm je to tichy a teploty nejdou nad 70 stupnu..Sem s nim spokojenej s ac silver 5 chladi ok :)
to budeš mít revizi CPU B3 ne? :?
Naposledy upravil(a) BudyCZ dne ned 13. dub 2008, 12:52, celkem upraveno 1 x.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

MK píše:Můj kus zpracováním perfektní, například Scythe Ninja se s ním nedá vůbec srovnávat
jo, ninja co sem mel byl fakt dodrbanej. Tam se dalo mluvit spis o "zprasování" nez o zpracovani. mam ho este v krabici, zejtra leti do sveta.. To ten Ultra 120 Extreme byl krasne zpracovanej proti tomu co sem mel.. treba vrchni kus zakladny co mel objimat HP tam byl jak nalepenej, jenom na oko. Bud sem mel stesti na blbej kus, nebo sou takhle zpracovany vsechny.. :x na chladice mam smulu.. doufam ze tam noctua bude v pohode.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

obcas se stava, ze nema rovnou zakladnu, a pak chladi velmi, velmi spatne. ale to se da u slusnych prodejcu reklamovat. jinak je kvalita imho 100x lepsi nez u scythe :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Mě se u něho nelibi jeho velikost a vaha,jinak chladi hodně dobře :)
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Sicco2 píše:Mě se u něho nelibi jeho velikost a vaha,jinak chladi hodně dobře :)
tak to si nevyberes, davaj k tomu backplate, takze vaha zas tak strasna neni, ze by ti to uplne prohybalo desku... to ne e. A velikost, no.. pokud nemas 18cm sirokej case, tak to tam nacpes :-) bez obav..
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

MaWa píše:obcas se stava, ze nema rovnou zakladnu, a pak chladi velmi, velmi spatne. ale to se da u slusnych prodejcu reklamovat. jinak je kvalita imho 100x lepsi nez u scythe :roll:
tak na tento problém narazil asi Stratos ten mi brečel na icq že mu prý špatně doléhá naštěstí můj kus je oki a kdyby byl tak jej mám z czc kde by mi jej bez prolémů vyměnili :oops:
Sicco2 píše:Mě se u něho nelibi jeho velikost a vaha,jinak chladi hodně dobře :)
mě se ta velikost líbí je to takovej Obr :lol: ale nelíbí se mi to že se mě tak tak vejde do skříně :oops:
tx3rf píše: tak to si nevyberes, davaj k tomu backplate, takze vaha zas tak strasna neni, ze by ti to uplne prohybalo desku... to ne e. A velikost, no.. pokud nemas 18cm sirokej case, tak to tam nacpes :-) bez obav..
no mě ten chladič po necelým měsíci vcelku hnusně prohl Asusku P5N-E SLI ale tak ta deska již byla načlá hodně jsem sní koloval po všemožných skříních .doufám že mi to s Maximus Formula nic neudělá pač bych rád měl tuto desku alespon dva roky teda pokut nebude 790i SLI nebo X48 o mega hodně lepší :)
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Na světhardware sem narazil na malou recenzi tohoto chladiče :D

http://www.svethardware.cz/art_doc-F44F ... E89B2.html
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Sicco2 píše:Na světhardware sem narazil na malou recenzi tohoto chladiče :D

http://www.svethardware.cz/art_doc-F44F ... E89B2.html
tady se resi eXtreme verze...
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Ah sry,ale rozdíl je možná tak ve více heatpipe...
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

co vyčítám různé teploty, nechápu proč já mám tak špatné, možná...
mám E6850 3GHz a napětí jede 1,264V s tímhle chladičem + noctua na 1200 otáček mám teploty ve windowsu přibližně 37°C ( třeba po hodině co je PC v provozu, tak i po dnu ) a při zátěži programem ORTHOS mám 57°C což se mi zdají obě teploty vysoké...
mám odhad že je to způsobeno tím že jsem rozetřel špatně pastu 1) dal jsem jí tam fakt málo, prosvítavalo to na IHS, 2) rozetíral jsem to prstem ( a uplně rozetřel, ne ťupal) :oops: :-D ( pasta arctic silver 5 )

je možné že bych tím měl ty blbé teploty? já jsem od tohodle chladiče očekával lepší a chtěl jít na 4GHz, ale teploty by šly tak na 85°C...
když jsem dal 3,6GHz napětí 1,344V real, tak orthos teploty byly +- 67°C

teď si budu kupovat 2xNoctua 1300, které líp foukají a dám to na obě strany, jenom mě zaráží fakt jestli si pomůžu, abych náhodou neměl teploty o kapku lepší i když s tou pastou jsem to zdřejmě posral :oops:
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

matus217 píše:...
2 větráky nemají smysl...pomůžeš si tak max. o 1-2°C.

Oddělal bych chladič a mrknul na pastu, ta bude nejspíš opravdu ten problém... Já s Noctuou NH-U12F mám na 3,6GHz (1,4V real) a jede to na 58°C... A to ten Tr má být lepší.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

matus217 píše:bla bla bla :wink:
sundat, znova nanyst pastu a poradne nasadit.. nesmis to nechat povoleny ani moc dotahnout.. hlavne rovnomerne dotahuj, at nepretahnes jednu stranu. To se stava celkem casto.. Druhej vetrak nekupuj.. sice stahnes teploty, ale ty penize za to nestojej..
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

no právě to dotahování nevím...když jsem to přitáhl uplně na max všechny šroubky, tak šlo s tím chladičem pořád lehce točit a víc to prostě nepřitáhnu a taky jsem četl na foru že to může blbě chladit když je chladič přitáhlí moc, což můj případ asi nebude, ale skusil jsem to povolip trošku nechal to tak a teploty pořád stejné....tentokrát to nechám dotáhle na max
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

vem kus papíru a přlož ho na čtyřikrát a dej mezi sponu a základnu, ověřeno, teploty jdou dolů o dost...
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Gr8 Vivec píše:vem kus papíru a přlož ho na čtyřikrát a dej mezi sponu a základnu, ověřeno, teploty jdou dolů o dost...
a přitahovat šroubama dokuď se chladič nepřestane točit, jestli jsem pochopil...
teď jsem si na skříni gigabyte 570 aurora vyměnil v bočnici plexisklo, které jsem tam namontoval hned jak jsem dostal skříň, za ten děraví plech :D a teploty mi šly v idle z 37°C na 30°C a v orthosu z 57°C na 46°C, takže po opětovné instalaci doufám v ještě lepší teploty...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“