Kalimero.13 píše:Zdravím všechny
mám desku P5N32-E SLI ale non plus, ale co jsem četl a koukal jsem ,tak se skoro vůbec neliší. Prolezl jsem celé toto forum, ale jedno mi nejde dohlavy - zkoušel jsem taktovat procesor 6750, který má základní freq 2,66Ghz....všude možně kde to taktují se dostanou klidně na 3,6 ghz....já chtěl pouze dát fsb 400(1600) mít tak synchro se svema pamětma a byl bych spokojen...když sem to zkoušel s půjčenou grafikou (ati 1600pro) tak to naskočilo a v pohodě jelo..nic moc sem nezkoušel ale prostě to jelo vše na auto...cca po 2 mědících jsem si koupil 8800GTS 512 a říkám si že si tam teda hodím ten větší tak a ono ejhle...nejde to...
jakmile dám fsb větší jak cca 390, prostě to vůbec nenaběhne...buď to proběhne post a pak black screen a nic...nebo se nedostanu ani do biosu...musím buď vypnout pc a pár min počkat, najet do biosu a rychle změnit nastaveni (nebo se to sekne) a nebo vymazat cmosku. Četl jsem to cosi o fsb dírách, k čemuž by se vázala otázka - co to proboha ? jak může mít deska hodnoty na kterejc nefrčí - něco jiného je samozřejmě strop desky ale toto jsou spíš patra....to je přece šmejd ne? to je jak kdybyste si koupili auto a oni vám řekli...sice nejde řadit trojka ale to neva...dejte hned 4ku.
Kažodpádně jsem se pokoušel dávat qfsb větší....1650,1700,1750,1800...2000 ale pokaždý to samí...stejně tak jsem laboroval s napajeními ale nic...jednou to dokonce začalo šíleně pískat a už sem myslel že mi procák odešel do křemíkového nebe. Jedu teď teda na 3,1Ghz a abych byl synchro tak jsou paměti podtaktovány na 775 (což je výkonově pořád lepší jak unlinkded 800) ale štve mě to...jaktože každej s deskou o 3 litry levnější si to nataktuje v pohodě na 3,6 Ghz (na pc tuninhu tak taktovali už před rokem!!!) a mě to nejde? procák má očividně rezervu...jedu vše na auto...ale jakmile na té desce pokusím na d určitou fsb tak konec.... proto bych sechtěl zeptat co to vlastně jsou ty fsb díry odborněji a jak se tomu vyhnout...bisoy 1205 i beta 1302. děkuji moc za pomoc...nevím esli vyhodit z okna desku nebo procák.
ještě malá otázka nakonec. přesto že můžu měnit v biosu násobič, po uložení se to neprojeví...je to prostě proto že má 6750 násobič uzamčený?
No rozepsal ses co?
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=112612 proč tam sou netuším řekl bych že kvůli 4jádrům, mě to víc jak 1600 nenaběhne ale 1800 v poho víc sem nezkoušel prostě nebylo nutné zkoušet víc 3.6GHz mi stačí jinak E6750 daj tak 3,75 víc ne, násobič můžeš pouze snižovat.CPU nevyhazuj

je to deskou. Zkus napětí NB,SB,FSB a HT nechat na AUTO a manuálně zvyšuj napětí jen u CPU, Ram teď nevím jde ti taky FSB a ram odděleně?LINKED,UNLINKED jinak všechny ty Eisty a podobný serepetičky DISABLED! Zkus nahrát poslední bios ale pomoct to nemusí kolikrát poslední bios je ten nejhorší na OC