Asus P5N32-E SLI Plus (775, nF650i SLI + nF570 SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
oh01
Nováček
Nováček

Příspěvek od oh01 »

Takze muj problem nebyl v desce, ale v chlazeni :oops:

Sice sem dosahl, frekvnce 3,15GHz, ale nebyla zdaleka stabilni (po pravde se system spustil jednou asi na 20minut a pak uz nehodlal nabehnout krome defaultu vubec). Pri tom, kdyz sem kontroloval chladic, zda-li je spravne usazenej, sem se nastesti dotkl chladice cipovy sady, a vazne sem se spalil... Na tom mustku muselo byt okolo 80°C urcite!!!

Tak se si malinko pohral s vetrakama, jeden premystil k severnimu mustku a system bezi stabilne i bez zvednuti napeti na stejnou rychlost co pred tim (tudiz 3,1 GHz)
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Kolik ti teď ukazuje teplotu desky např. Everest nebo co používáš za diagnostický program, osvětšil se mi Everest Ultimate 4.20 a ten mě ukazuje max. 40°C , chlazení sem nijak neupravoval nebylo potřeba.
oh01
Nováček
Nováček

Příspěvek od oh01 »

Neukazuje mi nic, protoze ve Vistach mi zadnej program nehodla zobazovat teploty disku(ani nezobrazuje zadny S.M.A.R.T. informace) a cipsetu a teploty grafiky se daji zjistit jenom pres RivaTuner a procesor zase jen pres SpeedFan.. V XPckach to slapalo normalne.

Mozna to bude kvuli SLI, cipset musi vic pracovat kvuli dvoum kartam a tak se vic zahriva...
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Kolik se vám s touhle deskou povedlo nejvyšší OC?
Mě stabilně pouze 450 víc "FSB díry" chlazení chipsetu sem neupravoval!(FSB 450 - 40°C max.) 475 bych rád ještě to zkusím poladit.. :) Pokud byste 475Mhz měli napište nastavení na jakém to je stable... :) dík Kesi(Holly)
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Kedze som cakal na E8200, tak som zbezne potrapil FSB a tiez viac ako 450 som nedal. Diery mam orientacne od 1540 od 1680, co ma dost mrzi, lebo tam je prave mnou castou pouzivana 400ka. 901 som este neskusal, lebo moje nadeje na svetle zajtrajsky uz davno opadli. :( Preto aj teraz uvazujem ktory E8xxx zobrat.

PS to kesi: Edit, pokial mozes posli mi svoje icq.
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

BIOS 0901 mi dost pomohl ale ne s OC (měl sem problémy s LCD) jinak zkus ho za to nic nedáš mě šlape good../s icq problém nemám na PC internet takže serfuju kde se dá! http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=4
no možná by šla víc chtělo by to upravit chlazení ale na to se můžu...
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Viem, ten test som si pozeral. Chladenie mam celkom good, takze je mi to divne. Som si vsimol ze napatie na chipsete sa pekne dviha s pridavanim FSB. Ale proste opat, ked pokracujem za 450, tak akoby tam bola nejaka diera.. :( Dnes skusim tu 901ku.
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Používám Everest Ultimate 4.20! A ten mi při 100%pro zatížení měří max. 40°C na desce, kolik tobě? Bedna mě taky dost dobře větrá! Nastavení AUTO NB 1,52-1,54V! :roll: Tož kolik °C?
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

kesi píše:Používám Everest Ultimate 4.20! A ten mi při 100%pro zatížení měří max. 40°C na desce, kolik tobě? Bedna mě taky dost dobře větrá! Nastavení AUTO NB 1,52-1,54V! :roll: Tož kolik °C?
AUTO NB mam tak isto.. teploty rozne 35-40. Ale na dotyk ma chipset tak 5-8st. Si zober ze ja mam vodnika vonku v tej zime. Na cpu mam 10-15-20 stupnov, podla OC, takze tie °C na NB su trosku zvlastne.
Lan PC:
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Na "AUTO"to běží nej. zkoušel sem(manuální) nastavení....NB,FSB...atd a v Orthos v poho ale v Gamesech to po 1/2hod tuhlo těď je to s biosen 0901i 0803super!!!Veškeré dřívější prob. zapomenuty sys. maká skělě :-D :-D :-D Ale vyšší OC asi nehrozí!
Kalimero.13
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalimero.13 »

Zdravím všechny
mám desku P5N32-E SLI ale non plus, ale co jsem četl a koukal jsem ,tak se skoro vůbec neliší. Prolezl jsem celé toto forum, ale jedno mi nejde dohlavy - zkoušel jsem taktovat procesor 6750, který má základní freq 2,66Ghz....všude možně kde to taktují se dostanou klidně na 3,6 ghz....já chtěl pouze dát fsb 400(1600) mít tak synchro se svema pamětma a byl bych spokojen...když sem to zkoušel s půjčenou grafikou (ati 1600pro) tak to naskočilo a v pohodě jelo..nic moc sem nezkoušel ale prostě to jelo vše na auto...cca po 2 mědících jsem si koupil 8800GTS 512 a říkám si že si tam teda hodím ten větší tak a ono ejhle...nejde to...

jakmile dám fsb větší jak cca 390, prostě to vůbec nenaběhne...buď to proběhne post a pak black screen a nic...nebo se nedostanu ani do biosu...musím buď vypnout pc a pár min počkat, najet do biosu a rychle změnit nastaveni (nebo se to sekne) a nebo vymazat cmosku. Četl jsem to cosi o fsb dírách, k čemuž by se vázala otázka - co to proboha ? jak může mít deska hodnoty na kterejc nefrčí - něco jiného je samozřejmě strop desky ale toto jsou spíš patra....to je přece šmejd ne? to je jak kdybyste si koupili auto a oni vám řekli...sice nejde řadit trojka ale to neva...dejte hned 4ku.

Kažodpádně jsem se pokoušel dávat qfsb větší....1650,1700,1750,1800...2000 ale pokaždý to samí...stejně tak jsem laboroval s napajeními ale nic...jednou to dokonce začalo šíleně pískat a už sem myslel že mi procák odešel do křemíkového nebe. Jedu teď teda na 3,1Ghz a abych byl synchro tak jsou paměti podtaktovány na 775 (což je výkonově pořád lepší jak unlinkded 800) ale štve mě to...jaktože každej s deskou o 3 litry levnější si to nataktuje v pohodě na 3,6 Ghz (na pc tuninhu tak taktovali už před rokem!!!) a mě to nejde? procák má očividně rezervu...jedu vše na auto...ale jakmile na té desce pokusím na d určitou fsb tak konec.... proto bych sechtěl zeptat co to vlastně jsou ty fsb díry odborněji a jak se tomu vyhnout...bisoy 1205 i beta 1302. děkuji moc za pomoc...nevím esli vyhodit z okna desku nebo procák.

ještě malá otázka nakonec. přesto že můžu měnit v biosu násobič, po uložení se to neprojeví...je to prostě proto že má 6750 násobič uzamčený?
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Kalimero.13 píše:Zdravím všechny
mám desku P5N32-E SLI ale non plus, ale co jsem četl a koukal jsem ,tak se skoro vůbec neliší. Prolezl jsem celé toto forum, ale jedno mi nejde dohlavy - zkoušel jsem taktovat procesor 6750, který má základní freq 2,66Ghz....všude možně kde to taktují se dostanou klidně na 3,6 ghz....já chtěl pouze dát fsb 400(1600) mít tak synchro se svema pamětma a byl bych spokojen...když sem to zkoušel s půjčenou grafikou (ati 1600pro) tak to naskočilo a v pohodě jelo..nic moc sem nezkoušel ale prostě to jelo vše na auto...cca po 2 mědících jsem si koupil 8800GTS 512 a říkám si že si tam teda hodím ten větší tak a ono ejhle...nejde to...

jakmile dám fsb větší jak cca 390, prostě to vůbec nenaběhne...buď to proběhne post a pak black screen a nic...nebo se nedostanu ani do biosu...musím buď vypnout pc a pár min počkat, najet do biosu a rychle změnit nastaveni (nebo se to sekne) a nebo vymazat cmosku. Četl jsem to cosi o fsb dírách, k čemuž by se vázala otázka - co to proboha ? jak může mít deska hodnoty na kterejc nefrčí - něco jiného je samozřejmě strop desky ale toto jsou spíš patra....to je přece šmejd ne? to je jak kdybyste si koupili auto a oni vám řekli...sice nejde řadit trojka ale to neva...dejte hned 4ku.

Kažodpádně jsem se pokoušel dávat qfsb větší....1650,1700,1750,1800...2000 ale pokaždý to samí...stejně tak jsem laboroval s napajeními ale nic...jednou to dokonce začalo šíleně pískat a už sem myslel že mi procák odešel do křemíkového nebe. Jedu teď teda na 3,1Ghz a abych byl synchro tak jsou paměti podtaktovány na 775 (což je výkonově pořád lepší jak unlinkded 800) ale štve mě to...jaktože každej s deskou o 3 litry levnější si to nataktuje v pohodě na 3,6 Ghz (na pc tuninhu tak taktovali už před rokem!!!) a mě to nejde? procák má očividně rezervu...jedu vše na auto...ale jakmile na té desce pokusím na d určitou fsb tak konec.... proto bych sechtěl zeptat co to vlastně jsou ty fsb díry odborněji a jak se tomu vyhnout...bisoy 1205 i beta 1302. děkuji moc za pomoc...nevím esli vyhodit z okna desku nebo procák.

ještě malá otázka nakonec. přesto že můžu měnit v biosu násobič, po uložení se to neprojeví...je to prostě proto že má 6750 násobič uzamčený?
No rozepsal ses co? http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=112612 proč tam sou netuším řekl bych že kvůli 4jádrům, mě to víc jak 1600 nenaběhne ale 1800 v poho víc sem nezkoušel prostě nebylo nutné zkoušet víc 3.6GHz mi stačí jinak E6750 daj tak 3,75 víc ne, násobič můžeš pouze snižovat.CPU nevyhazuj :-D je to deskou. Zkus napětí NB,SB,FSB a HT nechat na AUTO a manuálně zvyšuj napětí jen u CPU, Ram teď nevím jde ti taky FSB a ram odděleně?LINKED,UNLINKED jinak všechny ty Eisty a podobný serepetičky DISABLED! Zkus nahrát poslední bios ale pomoct to nemusí kolikrát poslední bios je ten nejhorší na OC :)
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Sorry nechtělo se mi to celé číst teď vidím že UNLINKED ti fachá tak nech paměti na 800Mhz v tomhe módu a prubni poslední biosy+různá nastavení třeba nech na AUTO jen NB ...apod.(u SB volty neřidávej!) A do CPU taky moc neval max. 1.52V (v biosu-nevím čím to chladíš) jinak taky sem chtěl tuhle desku(ale s Plus) první týden zneškodnit :)
Naposledy upravil(a) kesi dne pát 11. led 2008, 12:45, celkem upraveno 1 x.
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

kesi píše:jinak taky sem chtěl tuhle desku(ale s Plus) první týden zneškodnit :)
Najhorsie bude ked zistime ze sa to da nejak prelstit. :) Skoda inak, doska s unlinked modom ale s takymito FSB problemami. Tiez ma obcas zamrzi, ze lacne P35 dosky zvladaju FSB500 a tato konci tak nizko.
Lan PC:
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

No jo nForce680 je velmi výkonné ale problematické řešení a takové problémy má třeba i Striker Extreme i když jde v OC asi na těch 500Mhz a P35? No jde lépe taktovat ale nForce680 je zase o malinko výkonější :) Pořídil sem si tuhle desku jen na E6750 a sem spokojenej i když o těch "dírách" sem neměl ani páru. :)
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Zdarec,
mate nekdo zkusenosti se 4 modulama RAM a BIOSama?

Premyslim o prechodu na Visty, ale k tem premyslim o 4GB RAM (preferuji upgrade z 2x1 na 4x1 nez na 2x2, je to drazsi, tech 1000Kc do RAM dam, to neni problem), ale vim, ze se staryma BIOSama to moc nejelo a v mych zkusenosti s jakymsi 08xx BIOSem bylo ubohy OC u Quad procesoru. Mate nekdo zkusenosti se vsema osazenyma slotama a pripadnym OC, padanim atd?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
phi11
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phi11 »

pokial nejak extra netaktujes, tak by to nemal byt problem

ja som prave presiel na na 4x1GB, zatial v poho, uvidime ked zacnem tie pamate namahat, o kolko nizsie ich dam
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

já mám ty svoje 4 moduly na 4-4-4-15 při 2.3V a 933Mhz max a max. quad OC je 3.6Ghz, takže vlastně stejně ještě jak na asus intel prknu.
Naposledy upravil(a) spajdr dne pát 11. led 2008, 18:11, celkem upraveno 1 x.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Velice pěkné osobně ale nebudu riskovat a přejdu na 2×2GB 800Mhz CL4 to by měla být jistota a myslím že taktovat 2×2GB asi nemá moc smysl a potom to ani o moc víc než na 850 při CL4 ani nepůjde, jinak taky sem měl zálusk na 4×1GB ale když sem četl o těch problémech tak na to kašlu :wink:
edit: Až budou k mání zatím nic.. :(
chcaldorini
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chcaldorini »

K tym 4 ram..mam ich kvoli 64-bitovej viste kt. sa s 2GB zjavne trapila,dokaze ich efektivne vyuzivat a system sa mi zda sviznejsi,nastavenie 4-4-4-12 2T,5-5-5-18 2T(ved ako inak),mam ich nastavene na mod unlinked(850MHz),vRam 2.1V,ziadny problem s nimi..zato cpu settings forsne... :evil:
Ondro PC: Intel C2D E6750, nVidia 8800 GT, ASUS P5N32-E SLI Plus nForce680i+HR-05 SLI ,4x 1024 DDR2 800 A-Data Vitesta EE, 2x150 GB WD Raptor X Raid 0, Tagan 480W
Odpovědět

Zpět na „Asus“