Ulomený pin

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
TD
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ulomený pin

Příspěvek od TD »

Nedopatřením se mi na mém Athlonu64 3200+ ulomil pin,počítač se nechce nahodit a já nechci hned kupovat novej procák.Nedá se to nějak opravit nebo něco?(nemám v tomto ohledu velké znalosti tak pokud něco píši špatně opravte mě)Budu rád za jakoukouli odpověď(až na kup si new procák na to sem přišel sám),předem děkuji :( Mám už jmenovaný Athlon 3200+ základní deska je Asrock 939S56-M(socket 939)
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Jestli toho pina ještě máš tak byz zkusil zajít do zlatnictví, tam by to mohli umět připájet. Druhá možnost je nacpat nějakej drátek do patice, musí mít právnou vejšku, tak aby na něj cpu dolehnul ale nezkroutil se.
Jen další blázen, v bláznivém království.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

j přesně tak jak řekl Raoul Duke, mě se stalo to samý.. tak jsem urval pin ze stary PI a narval ho do ty patice na to nasadil procak a co se nestalo :) pc už funguje :)
TD
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TD »

No tak díky moc :) taky mě to napadlo ale nebyl sem si jistej.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

ono na tom procáku je spousta nevyužitých pinům dá se použít některý z nich.Nicméně to chce dost precizní práci a vybavení.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

petr_ píše:ono na tom procáku je spousta nevyužitých pinům dá se použít některý z nich.Nicméně to chce dost precizní práci a vybavení.
ona ta hromada nevyuzitych pinu vyuzita je ale jako zem. jinak osobne bych spis vzal z nejakeho starsiho procesoru a dopajel ho tam. aspon se ti ten spoj nebude opalovat. jinak se tez nechaji pouzit ruzne kontaktovaci hroty apod.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
aumirek
Nováček
Nováček

Příspěvek od aumirek »

a co takhle pro rovnáni použít mikrotužku
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 aumirek: Tady se neresi ohnuty, ale ulomeny pin.. ;-)
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
AiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AiX »

btw: a jak je to s pinama u 775 na desce dá se spravit :?
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

Da sa to spravit ale je to omnoho zlozitejsie pretoze tam tie piny nielen vodia, ale su aj pruzne takze je to tam tazsie ale da sa.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

Don píše:
petr_ píše:ono na tom procáku je spousta nevyužitých pinům dá se použít některý z nich.Nicméně to chce dost precizní práci a vybavení.
ona ta hromada nevyuzitych pinu vyuzita je ale jako zem. jinak osobne bych spis vzal z nejakeho starsiho procesoru a dopajel ho tam. aspon se ti ten spoj nebude opalovat. jinak se tez nechaji pouzit ruzne kontaktovaci hroty apod.
jenže ne každej má doma mikropájku na takovouhle piplačku a jestli se mu neutrh krajní tak by si na tom musel hodně máknout...
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

eXik píše:btw: a jak je to s pinama u 775 na desce dá se spravit :?
Tobě se povedlo ulomit piny z desky? =-O šikulka :)
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
TD
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TD »

No právě že mikropájku nemam,je to sice postranní ale dalo by to strašně moc práce a bojim se že bych při tom podělal ještě něco dalšího 8) vyřešil sem to že jsem si objednal jedno starý pentium(mělo taky ulomenej pin jako to moje) z něho ulomil pin a dal ho do patice a šlape normálně.Akorát to byla piplačka,rukama mi to tam nešlo dát,kleště sem měl zmagnetizovaný takže na nich to drželo.Několikrát mi to vypadlo ale nakonec se to zdařilo
AiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AiX »

ne nevytrhl jsem ho s tama jen se ptám :?

jen jsem ho maličko ohl spad mi na něj procesor :oops: no ale tak jsem ho pinzetou narovnal a jede :roll:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“