GF 8800GT / 8800GTS 512MB - problémy na deskách s NF4

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
taylor-fx
Nováček
Nováček

GF 8800GT / 8800GTS 512MB - problémy na deskách s NF4

Příspěvek od taylor-fx »

Mám kartu GF 8800 GTS 512 od firmy GIGABYTE a pokud ji připojím na desku od MSI K8N Neo4 na chipsetu NF4 (soc 939) tak při staru windows XP pro neustále zatuhává. Teprve na několikátý restart se mi podaří dostat se do systému a tam opět zatuhne. Při pokusu o instalaci na čistý disk, spadla instalace už během kopírování souborů a když jsem to samé zkusil na Vistách, tak tam instalace ani nenaběhla. Přitom s jinými kartami (staršími) deska běhala bez problémů. Na jiné desce s intel procesorem a cipsetem karta běží bez problémů. Ve zdroji problém není. Na jiných diskusích jsem zjistil, že nejsem sám, komu pod tímhle chipsetem dělá karta problém. V pondělí budu zkoušet stejnou kartu jiného výrobce (co kdyby). Ví někdo o dalších problémech, případně o možném řešení? Procesor který mám je AMD Athlon 64 X2 4200+ socket 939
Nic není taktované, v biosu vše na normalu.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Na sve nForce 4 Ultra nic takovyho nepozoruju
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

A co zdroj? Mas to napajeno dostatecne kvalitnim zdrojem? Udej typ zdroje.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
xeq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xeq »

na jednu gts by mal stacit tvoj fortron 500 watt... takze tym to nebude kamos ma fortron 600watt a taha mu to gts v sli
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Asi mas lepsi informace nez my, pac ja nevidim ze by nekde psal svuj typ zdroje.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

taylor-fx
Nováček
Nováček

zdroj

Příspěvek od taylor-fx »

Když jsem psal, že zdroj je dostatečný, tak mi připadalo zbytečné jít do podrobností :) ale budiž. Fortron 500W 18A na 12V vetvích. Dle vyjádření několika produkťáků, by měl stačit 400W. Ten zdroj jsem zkoušel ve spolupráci jak s deskou na které ta karta neběžela, tak s deskou, kde ta karta běží bez problémů. Kestli je prblém v chipsetu netuším, ale jak jsem už psal, tak pár lidí problémy popisovalo. Víc lidí, víc ví a tak to sem chci směřovat.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jsi si jistý i tou 8800GT, že také dělá problémy ? Vidím, že máš 8800GTS.
Goldnoob team proud member!
taylor-fx
Nováček
Nováček

8800GT

Příspěvek od taylor-fx »

Jestli dělá problém i 8800GT to netuším, ale pokud ano, tak sem ten člověk napíše. Nebo když mu to naopak bude na NF4 běhat, tak se také ozve. Doufám.
xeq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xeq »

Ruka píše:Asi mas lepsi informace nez my, pac ja nevidim ze by nekde psal svuj typ zdroje.
Hmm no nevim ale asi som mal tusenie
A skusal si inu kartu teraz ?
A mas najnovsi bios (za skusku nic nedas)
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Kruci, jak ma kdo vedet co jsi postoval nekde na netu, preci nejsme jasnovidci, jak uz jsem nekde slysel, cituji "nemam sklenenou jasnovideckou kouli" , JUKNI SEM a div se http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0

Ikdyz je to novejsi karta co mas se 128 sp. nevim jak je to s kompatibilitou. Imho, tim zdrojem to zrejme nebude.
Jinak presne tak, asi jedine zkusit vymenit za 8800gt, mozna ze na jinem MB pojede normalne.
Mozna je i karta v cucifuci.

EDIT: Tak se ted divam, Jak ti karta bezela v jine desce, zdroj mas taky prozkousen. V tom pripade neni co resit. No jeste zkus procistit Pci-E slot, treba tam strc pinzetu a projed to pres kontakty(opatrne), mozna je nejaky pin zoxidovany.

Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ja by som radsej vyskusal iny zdroj. Kazdy je trosku iny, takze nemusi byt uplne dokonaly prave ten, co mas.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
taylor-fx
Nováček
Nováček

jasnozřivost :o)

Příspěvek od taylor-fx »

Ruka píše:Kruci, jak ma kdo vedet co jsi postoval nekde na netu, preci nejsme jasnovidci, jak uz jsem nekde slysel, cituji "nemam sklenenou jasnovideckou kouli" , JUKNI SEM a div se http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0

Ikdyz je to novejsi karta co mas se 128 sp. nevim jak je to s kompatibilitou. Imho, tim zdrojem to zrejme nebude.
Jinak presne tak, asi jedine zkusit vymenit za 8800gt, mozna ze na jinem MB pojede normalne.
Mozna je i karta v cucifuci.

EDIT: Tak se ted divam, Jak ti karta bezela v jine desce, zdroj mas taky prozkousen. V tom pripade neni co resit. No jeste zkus procistit Pci-E slot, treba tam strc pinzetu a projed to pres kontakty(opatrne), mozna je nejaky pin zoxidovany.
Možná Tě překvapí, že i já jsem byl překvapený tím, že někdo věděl o mém zdroji víc podrobností. Ale pak mi došlo, že o té kartě píšu na diskusi v czc a tam jsem veškěré podrobnosti uváděl. Tolik k jasnozřivosti :)
Za link díky, pročtu si to.
Na desce běžela X800, pak 1950 pro ultimate a teď je tam na záskoky X300. Tu jsem koupil když jsem vracel 1950 na reklamaci a nebylo jasné, kdy bude 8800GTS. Přeci jen potřebuji na kompu dělat video a na to x300 stačí. Sběrnicí to tedy také nebude. Ještě mě napadá ten bios, jestli tam není nastavené něco jinak, ale to se pokusím zjistit zítra. Případně ho aktualizuju, ale myslím, že tam je poslední. Dělal jsem aktalizaci kvůli výměně procesoru. V té sestavě jsou dvě CL2 značkové paměti po 1 GB a už kvůli nim se mi nechce vyhodit (kdo to teď koupí, že) desku, paměti a procesor kvůli tomu, že si nerozumí s novou kartou. Během tohoto týdne bude jasněji. :D
taylor-fx
Nováček
Nováček

zdroje

Příspěvek od taylor-fx »

Wuuduu píše:ja by som radsej vyskusal iny zdroj. Kazdy je trosku iny, takze nemusi byt uplne dokonaly prave ten, co mas.
Vyzkoušel jsem dva zdroje a v obchodě dokonce 750W. Přesto v obchodě dělala problémy také. Teď už jim je nedělá... Třeba je začarovaná :shock:
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

To teda zacarovana neni, ver tomu ze ne, a jestli jim uz jednou v obchode delala to same co tobe, tak s tou kartou neni neco v poradku. Kartu by ti meli spravne vymenit, tecka. Bud na ne klidne zly :evil: , ale ta karta je zrejme ausus. Se snima neser a trvej na vymene. Vyhrozuj klidne Ceskou obchodni inspekci, pokud se budou vzpirat.

taylor-fx
Nováček
Nováček

jsou hodní

Příspěvek od taylor-fx »

Ta firma kde jsem to kupoval je naopak moc hodná. Několikrát mi vyšli vstříc a to jak teď, tak i dřív, Jak v cenách tak v tom co pro mě udělají. Mám proti záloze půjčený zdroj, kartu jsem kupoval za nějakých 7.387,50 i s daní, kartu testovali jednak sami na pobočce, pak na centrále pak znovu na pobočce.... Nemůžu si je vynachválit. Teď mi vymění na zkoušku Gigabyte za Jetway, ale pro jistotu je tam bloklá další od Gigabyte na cestě. I tuhle kartu jsem získal tak, že ji vyškrábli pod nosem z centrály. První dodávka do republiky 15 kusů a vše už bylo rozebráno, aniž se to objevilo na webu. Ale to je jak jsem zjistil u distributorů normální. Takže vážně nemám potřebu dělat strašáka. :)
short24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od short24 »

mam 8800gt na dfi nf4 - funguje ok. ale musim davat pozor na teploty, protoze ten chipset je blizko u napetovych regulatoru grafiky a pres nainstalovane vodni bloky na chipsetu a gpu tam mam pomalobeznou 120 na ofuk.
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)

vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“