FAQ:Jaký chladič chipsetu - DISKUZE
Moderátor: morke
- Onecar
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Sheppix
- Začátečník
-
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- PachezZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ja bych potreboval neco jako HR05 sli ale aby to zebrovani nebylo vycentrovany ale bylo vykloneny do strany, obyc hr-05 tam nedam kvuli chladici na pcu (teda dal bych pokud bych ho otocil vodorovne a sli verzi tam nedam protoze by nejspíš zavazela grafice (ted mam sice integrovanou ale nechci si zazdit x16 slot , druhej je jen x4 (nebo pojede s jednou grafikou jako x16 ?)...
na cpu mam noctua nh-u12f
deska:
chladič cpu zasahuje nad chipset takto
na cpu mam noctua nh-u12f
deska:
chladič cpu zasahuje nad chipset takto
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
TDi - Ten Dým Ignoruj
- Luke - C2D t.e.a.m.
- Začátečník
Já mám Thermalright HR-05 SLI , a tyto tropické dny = teploty u mne v pokoji momentálně 29,8°C a Chipset má 46°C po 10 minutovém hraní NFS Carbon - fouká na něj jen 120mm fan z dálky 15 cm na 40% otáčky . A to ještě předevčírem sem měl na desce DFI Infinity nF4 Ultra-U s originálním bzučákem 64°C bez zátěže na 100% 120mm+80mm fan . S tímto novým pasivem jsem velmi spokojen, ale netěším se až bude zima, to bude mít chipset -15°C
- Nism0
- Začátečník
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Stano K.
- Středně pokročilý
- Tireur
- Nováček
-
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý
Naposledy upravil(a) Raoul Duke dne pon 7. led 2008, 08:14, celkem upraveno 1 x.
Jen další blázen, v bláznivém království.
- StarKiller
- Nováček
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý
Na první pohled je vidět: malej pasiv, prťavej větrácek, aby prťavej větráček uchladil majel pasiv musí mít velký otáčky => velkej hluk.StarKiller píše:http://img.alza.cz/ImgW.asp?fd=f3&cd=CT278x
Ma stim nekdo skusenost?
Jen další blázen, v bláznivém království.
- Lukasz
- Nováček
-
Zdravím, potřeboval bych s něčím poradit, SpeedFan mi ukazuje u jednoho čidla přes 100°C, určitě to není procesor, grafická karta, základní deska, ani harddisk, takže jsem vylučovací metodou došel k tomu, že to bude nejspíš čipset, ale hodnota se mi zdá přehnaná, tak by mě zajímalo, co si myslíte, jestli speedfan ukazuje bludy, nebo jestli to skutečně tak peče a měl bych investovat do pořádného chlazení(případně bych byl rád, kdybyste mi něco doporučili, nejlépe pasiv). Jinak mám základní desku MSI P965 Platinum se severním můstkem od Intelu P965. Jsem začátečník a tak velmi uvítám vaše rady, díky
- Vivec
- Středně pokročilý
- NobodyLovesMe
- Začátečník
- Lukasz
- Nováček
-
- Asysy
- Začátečník
-
Má někdo zkušenosti s chladičem HR-05 na desce ASUS M2N-E. Poslední dobou mě začíná štvát jak to topí. Úmístit chladič na desku by neměl být problém. Co mě ale zajmá, je jestli pak půjdou osadit všechny SATA porty. Na netu se mi to najít nepodařilo.
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
- Ozana
- Nováček
-
jaky chladič čipsetu RS780G
MB GIGABYTE MA78GM-S2H
Poraďte jaký (pasivní) chladič na RS780G místo původního, ten má rozměry 42×60mm a díry pro kolíky mají uhlopříčku 75mm. Dost hřeje
Viz obr. (nákres vpravo) http://img398.imageshack.us/my.php?image=gbpasivkn5.jpg
Třeba ThermalRight HR-05 IFX (můj favorit) - spona pro přišroubování na 75 mm vyhovuje. Ale chladič pak bude umístěn pod uhlem 30° vůči slotům.
Pasoval by na to Noctua NC-U6 ?
další alternatívy
CoolerMaster Blue Ice II (ventilátor 40*40*10 @4500ot.) - ten asi ne
PRIMECOOLER PC-NBHP1 HYPERBRIDGE
Poraďte jaký (pasivní) chladič na RS780G místo původního, ten má rozměry 42×60mm a díry pro kolíky mají uhlopříčku 75mm. Dost hřeje
Viz obr. (nákres vpravo) http://img398.imageshack.us/my.php?image=gbpasivkn5.jpg
Třeba ThermalRight HR-05 IFX (můj favorit) - spona pro přišroubování na 75 mm vyhovuje. Ale chladič pak bude umístěn pod uhlem 30° vůči slotům.
Pasoval by na to Noctua NC-U6 ?
další alternatívy
CoolerMaster Blue Ice II (ventilátor 40*40*10 @4500ot.) - ten asi ne
PRIMECOOLER PC-NBHP1 HYPERBRIDGE