FAQ:Jaký chladič chipsetu - DISKUZE

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Bezva, máš solidní airflow.

Pokud to s chlazením chipsetu myslíš vážně, doporučím tohoto krasavce ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CB000DH4 ). Je to snad to nejlepší, co můžeš na chipset sehnat, navíc plně pasivní.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Ono je lepsi na ten HR-05 přidelat vetráček kterej se bude sotva točit, i když má slušnej airflow v bedně.....
Sheppix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sheppix »

Máte někdo zkušenost s těmihle chladiči?
- Thermalright HR-09S
- Thermalright HR-09U Mosfet Cooler

Mám desku Asus A8N-E a nevím jestli mi uchladí chipset a jestli se mi tam vejde.
Předem díky za info.
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

Sheppy píše:Máte někdo zkušenost s těmihle chladiči?
- Thermalright HR-09S
- Thermalright HR-09U Mosfet Cooler

Mám desku Asus A8N-E a nevím jestli mi uchladí chipset a jestli se mi tam vejde.
Předem díky za info.
nesu to nahodou mosfet chladice?

inac na a8n-e som si vcera dal hr-05 SLI a chladi :-D
...
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

ja bych potreboval neco jako HR05 sli ale aby to zebrovani nebylo vycentrovany ale bylo vykloneny do strany, obyc hr-05 tam nedam kvuli chladici na pcu (teda dal bych pokud bych ho otocil vodorovne a sli verzi tam nedam protoze by nejspíš zavazela grafice (ted mam sice integrovanou ale nechci si zazdit x16 slot , druhej je jen x4 (nebo pojede s jednou grafikou jako x16 ?)...
na cpu mam noctua nh-u12f

deska:
Obrázek
chladič cpu zasahuje nad chipset takto
Obrázek
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Luke - C2D t.e.a.m.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luke - C2D t.e.a.m. »

Obrázek

Já mám Thermalright HR-05 SLI , a tyto tropické dny = teploty u mne v pokoji momentálně 29,8°C a Chipset má 46°C po 10 minutovém hraní NFS Carbon - fouká na něj jen 120mm fan z dálky 15 cm na 40% otáčky :) . A to ještě předevčírem sem měl na desce DFI Infinity nF4 Ultra-U s originálním bzučákem 64°C bez zátěže na 100% 120mm+80mm fan :twisted: . S tímto novým pasivem jsem velmi spokojen, ale netěším se až bude zima, to bude mít chipset -15°C :roll: 8-)
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

cus hele cim uchladim nforce 3 ultra-d? stačí pasiv?
větrák totiž nefunguje (vypadává ,D) ale zdá se že se moc nepřehřívá.. nejvic 69s tupnu
dik
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

asus a8n-e
nForce4 Ultra

Thermalright hr-05 SLI

cisto pasivne sa da ist ale ten pasiv je strasne horuci (mozno kusok menej ako northbridge na gigabyte p965 ds3 bez ofuku)
...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Zmestil by sa Noctuna NC-U6 na Asus P5K-E WIFI/AP s CM GeminII?
Tireur
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tireur »

a co rikate na Acutace ACU-DF1 ? je dobrej?

http://obchod.cz/products_detail.php?kod_zbozi=00073170
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

jen pro inspiraci: takle jsem chladil nForce4 Chipset na desce K8N Neo4-F

Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) Raoul Duke dne pon 7. led 2008, 08:14, celkem upraveno 1 x.
Jen další blázen, v bláznivém království.
StarKiller
Nováček
Nováček

Příspěvek od StarKiller »

Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

StarKiller píše:http://img.alza.cz/ImgW.asp?fd=f3&cd=CT278x
Ma stim nekdo skusenost?
Na první pohled je vidět: malej pasiv, prťavej větrácek, aby prťavej větráček uchladil majel pasiv musí mít velký otáčky => velkej hluk.
Jen další blázen, v bláznivém království.
Lukasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukasz »

Zdravím, potřeboval bych s něčím poradit, SpeedFan mi ukazuje u jednoho čidla přes 100°C, určitě to není procesor, grafická karta, základní deska, ani harddisk, takže jsem vylučovací metodou došel k tomu, že to bude nejspíš čipset, ale hodnota se mi zdá přehnaná, tak by mě zajímalo, co si myslíte, jestli speedfan ukazuje bludy, nebo jestli to skutečně tak peče a měl bych investovat do pořádného chlazení(případně bych byl rád, kdybyste mi něco doporučili, nejlépe pasiv). Jinak mám základní desku MSI P965 Platinum se severním můstkem od Intelu P965. Jsem začátečník a tak velmi uvítám vaše rady, díky :wink:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

blud

resp. sáhni na pasiv na NB, pokud se OKAMŽITĚ spálíš tak to řešit, pokud začne pálit až po cca 3 sekundách tak to neřeš
Lukasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukasz »

Zkousel jsem a pali po par vterinach, diky
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Podívej se na můj avatar :) Pálilo to jako čert,3 sekundy jsem na tom ruku neudržel.Pro klid duše jsem tam dal heatpipe Primecooler.Čidla jsou na té desce kdoví kde,mně to jedno ukazuje pořád 69-71°C.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Lukasz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukasz »

No to je pěkné :-) tak tolik mi to nepálí, i když ruka sice chvíli vydrží, ale stejně se mi zdá, že to je trochu moc, nejspíš taky dám ňáký chladič (pro klid), jinak díky :wink:
Asysy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asysy »

Má někdo zkušenosti s chladičem HR-05 na desce ASUS M2N-E. Poslední dobou mě začíná štvát jak to topí. Úmístit chladič na desku by neměl být problém. Co mě ale zajmá, je jestli pak půjdou osadit všechny SATA porty. Na netu se mi to najít nepodařilo.
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
Ozana
Nováček
Nováček

jaky chladič čipsetu RS780G

Příspěvek od Ozana »

MB GIGABYTE MA78GM-S2H
Poraďte jaký (pasivní) chladič na RS780G místo původního, ten má rozměry 42×60mm a díry pro kolíky mají uhlopříčku 75mm. Dost hřeje

Viz obr. (nákres vpravo) http://img398.imageshack.us/my.php?image=gbpasivkn5.jpg

Třeba ThermalRight HR-05 IFX (můj favorit) - spona pro přišroubování na 75 mm vyhovuje. Ale chladič pak bude umístěn pod uhlem 30° vůči slotům.

Pasoval by na to Noctua NC-U6 ?

další alternatívy
CoolerMaster Blue Ice II (ventilátor 40*40*10 @4500ot.) - ten asi ne
PRIMECOOLER PC-NBHP1 HYPERBRIDGE
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“