Prilohy pres Mirandu

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
hustodemon_eso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Prilohy pres Mirandu

Příspěvek od hustodemon_eso »

Jde nejak zprovoznit posilani priloh pres mirandu? Mam ADSL od Bluetone, predpokladam, ze nemam verejnou IP. Na dial-upu mi to kdysi jelo, ale na tom ADSL to nejde. Jde s tim neco udelat? Krome nainstalovani ICQ, ktery nechci.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

QIP umi..

Ale posledne me prekvapilo, ze jsme oba meli Mirandu, neverejnou IP a pri spojovani se zobrazilo "connecting to proxy" (pritom zadnou nemam) a prenos probehl v pohode.. leda ze on mel proxy..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Miranda odesila bez problemu.. prijima ale jen v pripade verejne IP a presmerovanych portu..
I tak je ale ICQ pruser.. posledni dobou jsem ve stavu, kdy mi od nekterych lidi (cca 10% meho contact listu) proste miranda nic neprijme.. kdyz odkliknu prijem, odpoji se..
hustodemon_eso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

No tak me jde i o to prijimani. Takze to u Mirandy nejde ani nejakym "upgradem" protokolu vyresit?

A na QIPu to jde? Ja jsem zkousel jeste nejaky jiny SW, asi to byl QIP, ale hrozne stvalo, ze tam nesly vypnout zalozky nebo se mi to aspon nepovedlo najit, zalozky k smrti nesnasim, moc pomaly.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jo.. vidis.. pro mirandu existuje plug-in, ktery odesle file jakozto zpravu..
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

česká populace by chtěla z jabberizovat :lol:
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Přesně, Jabber nabízí to samé a je mohem spolehlivější. Navíc je to free řešení, každý si může rozjet vlastní jabber server (nebo kažý kdo to dokáže :) ). Zvláštní, ještě se mi nestalo, že bych data-soubory na nynější verzi (V 0.7.0 PR #4) Mirandy neodeslal nebo nepřijmul. Přesměrovné porty nemám, ani pevnou IP (CESNET). U ADSL linek je to běžný jev.
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Bezte s Jabberem nekam do pytle...tady se resi a) Miranda a za b) Jabber neni tak jako tak reseni
hustodemon_eso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

No kdyby nekdo kompletne popsal reseni pomoci Jabberu, ktere nebude postavene na prechodu na Jabber protokol, ale bude pouzivat ICQ protokol na Jabber softwareu, tak by to nebylo na skodu :wink:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jinymi slovy - "Kdyby mi nekdo vysvetlil jak nainstalovat mirandu" :-D
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Mám pocit, že v nových verzích ICQ protokolu pro mirandu fungují file transfery i když jsou obě strany za NATem
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
hustodemon_eso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Maxtor píše:Jinymi slovy - "Kdyby mi nekdo vysvetlil jak nainstalovat mirandu" :-D
No jo, kompjutry nejsou hlavni obor meho zajmu, takze ruzny plug-in a podobny vyfikundace mi moc nerikaj. Driv jsem resil posilani souboru prepinanim na ICQ, ale to me 1) nebavi 2) na to tedka nemam stroj, coz doufam, ze bude trvat jen do vikendu.

Nejake konkretni rady? Ne, ze bych neumel pouzivat google, je to jeden z mojich nejoblibenejsich webu, hned po ebay, lec nejake konkretni nazvy by neuskodily.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No prechod na jiny protokol neni diky klientum jako je napr. zminovana Miranda problemem.. proste si pridas dalsi DLL na Jabber protokol a jsi online na obou sitich soucasne..

Ono s temi file transfery byly u Mirandy problemy odjakziva.. sice se to neustale resi, ale jak znamo ICQ ma protokol porad aktualizovany take.. prave kvuli alternativnim klientum se dela co se da, aby ICQ protokol delal problemy.. :(
Sislik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sislik »

matajon píše:Mám pocit, že v nových verzích ICQ protokolu pro mirandu fungují file transfery i když jsou obě strany za NATem
ano, tohle je pravda, osobne tkay pouzivam Mirandu a pominuli problem s prenosem vcera, tak to vesmes funguje bez problemu i mezi ruznyma klientama
Dell Vostro 1500 [Core 2 Duo T7500, 4GB RAM, 15,4" WSXGA+ (1680x1050), GF 8600M GT 256MB, 120GB 5400rpm, Vista Business 64b]
Moje vlastní recenze - http://dell.sislik.net/
Dell Vostro forum - http://dell.sislik.net/forum/
hustodemon_eso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Maxtor píše:No prechod na jiny protokol neni diky klientum jako je napr. zminovana Miranda problemem.. proste si pridas dalsi DLL na Jabber protokol a jsi online na obou sitich soucasne..
A tim vyresim co? To se mi jako ty zpravy a prilohy z Jabberu samy presmerujou na ICQ prokol lidi v kontakt listu? Bud tvoji odpoved asi dostatecne nechapu nebo vubec neresis muj problem.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“