Acer Extensa 5220 - instalace XP

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
MichyX
Nováček
Nováček

Acer Extensa 5220 - instalace XP

Příspěvek od MichyX »

segra dostala notebook acer extensa 5220
chtel jsem tam hodit XP ale napsalo to ze nebyl nalezen zadny HDD tak jsem tam nainstaloval vistu ktera sla akorat pri vyberu disku jsem musel oba oddily odstranit a vytvorit jeden 80GB celek jenze ani ted z visty nejde nainstalovat XP proste to napise HDD nebyl nalezen fakt nechapu

//D.M. upraven nadpis
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

xp nenajde disk, lebo je to sata a nema ho ako rozpoznat, bud cez nlite dohodit k instalacke ovladac na radic alebo sa pohrabat v biose a zistit, ci sa da prepnut do ide legacy modu, bude sa tvarit ako ide disk a instalacka winu ho rozpozna
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
MichyX
Nováček
Nováček

Příspěvek od MichyX »

mohl bys detailne (pro lamy) pls rozepsat prvni moznost
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=31376 :)

odporucam skor druhu moznost, zmenis jedno prepinatko v biose ;-)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
MichyX
Nováček
Nováček

Příspěvek od MichyX »

no v biosu jde velke Ho*NO maximalne povolit ze klavesou f12 pustim boot menu jinak me to nikam nepusti je tam jen info o notasu pak hesla na hdd atd tam muzu dat nake heslo a poradi bootovacich jednotek ktere nemuzu zmenit tod vse
takze du procist tu 1 moznost
sj731
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

v biosu je kravska pi*a

Příspěvek od sj731 »

prosiiim ja sem to jeste nepospelil delam na tom tyden a v biosu nic neni to sem zkousel a tady sem se pomalu nic nedovedel takze bych to skusil v nlite ale nevim jak tam neco pridat ten driver na sata jestly se to nekomu podarilo tak prosim napiste
sj731
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sj731 »

jo a prominte ze to tu pisu kdyz se to tu resi ale vubec nevi jelikos je tu odkaz na nfrcecz ale tam odkazujou z5 a to sem nepochapal nic a zajimalo by me kde se da ten ovladac na sata stahnout pls poradte :(
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Stalo ma to asi 2-3 minuty hladania na googli. Vysledok ? Nahodte si najnovsi BIOS a tam by ste tuto volbu mali mat.

http://support.acer-euro.com/drivers/no ... _5220.html
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Když se mi tento notebook dostal do ruky řekl jsem si, že by Acer konečně dosáhl svého ideálu levné a použitelné. Opak se ukázal při prvním pokusu natáhnout WXP. Plus naprosto nesedící plasty v oblasti mechaniky (cca 2 mm). Tedy nejsem spokojen.

Použil jsem 2 diskety, jednu externí USB mechaniku a potom onen nešťastný Acer Extensa 5220. První disketa byla spouštěcí systému MS DOS. Druhá obsahovala phlash.exe a CLB-122.WPH.

Postup:
1) Nabootoval z spouštěcí diskety MS DOS.
2) Z druhé diskety jsem spustil odtud

Kód: Vybrat vše

phlash16 /x /s /c /mode=3 /BBL /pn CLB-122.WPH 
phlash16 CLB-122.WPH nefungoval z důvodu konfliktu s správcem paměti systému MS DOS.
3) Pak už klasicky přepnul AHCI mód disku na IDE v BIOSu a tradá hotová instalace.

Význam přepinačů se dá lehce vygooglovat.
dawy_t
Nováček
Nováček

Příspěvek od dawy_t »

ja som tento notebook kupil pred dvoma dnami a instalacia win XP v pohode. V biose je moznost pre zmenu disku na IDE aby ho naslo XP a ostatok v pohode akurat treba stiahnut z netu ovladase lebo na pribalenom cd su ovladace iba pre vistu. Mam problem len s bluetooth neviete niekto ako to na tomto notebooku funguje ?
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Model, který se mi dostal do ruky Bluetooth nemá. Už je nová verze BIOSu ozn. v1.25.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“