Acer Extensa 5220 - instalace XP
Moderátor: Don
- MichyX
- Nováček
-
Acer Extensa 5220 - instalace XP
segra dostala notebook acer extensa 5220
chtel jsem tam hodit XP ale napsalo to ze nebyl nalezen zadny HDD tak jsem tam nainstaloval vistu ktera sla akorat pri vyberu disku jsem musel oba oddily odstranit a vytvorit jeden 80GB celek jenze ani ted z visty nejde nainstalovat XP proste to napise HDD nebyl nalezen fakt nechapu
//D.M. upraven nadpis
chtel jsem tam hodit XP ale napsalo to ze nebyl nalezen zadny HDD tak jsem tam nainstaloval vistu ktera sla akorat pri vyberu disku jsem musel oba oddily odstranit a vytvorit jeden 80GB celek jenze ani ted z visty nejde nainstalovat XP proste to napise HDD nebyl nalezen fakt nechapu
//D.M. upraven nadpis
- beardie
- Čestný člen
- MichyX
- Nováček
-
- beardie
- Čestný člen
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=31376
odporucam skor druhu moznost, zmenis jedno prepinatko v biose
odporucam skor druhu moznost, zmenis jedno prepinatko v biose
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- MichyX
- Nováček
-
- sj731
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
v biosu je kravska pi*a
prosiiim ja sem to jeste nepospelil delam na tom tyden a v biosu nic neni to sem zkousel a tady sem se pomalu nic nedovedel takze bych to skusil v nlite ale nevim jak tam neco pridat ten driver na sata jestly se to nekomu podarilo tak prosim napiste
- sj731
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- faugusztin
- Začátečník
-
Stalo ma to asi 2-3 minuty hladania na googli. Vysledok ? Nahodte si najnovsi BIOS a tam by ste tuto volbu mali mat.
http://support.acer-euro.com/drivers/no ... _5220.html
http://support.acer-euro.com/drivers/no ... _5220.html
- Fifi
- Středně pokročilý
Když se mi tento notebook dostal do ruky řekl jsem si, že by Acer konečně dosáhl svého ideálu levné a použitelné. Opak se ukázal při prvním pokusu natáhnout WXP. Plus naprosto nesedící plasty v oblasti mechaniky (cca 2 mm). Tedy nejsem spokojen.
Použil jsem 2 diskety, jednu externí USB mechaniku a potom onen nešťastný Acer Extensa 5220. První disketa byla spouštěcí systému MS DOS. Druhá obsahovala phlash.exe a CLB-122.WPH.
Postup:
1) Nabootoval z spouštěcí diskety MS DOS.
2) Z druhé diskety jsem spustil odtud phlash16 CLB-122.WPH nefungoval z důvodu konfliktu s správcem paměti systému MS DOS.
3) Pak už klasicky přepnul AHCI mód disku na IDE v BIOSu a tradá hotová instalace.
Význam přepinačů se dá lehce vygooglovat.
Použil jsem 2 diskety, jednu externí USB mechaniku a potom onen nešťastný Acer Extensa 5220. První disketa byla spouštěcí systému MS DOS. Druhá obsahovala phlash.exe a CLB-122.WPH.
Postup:
1) Nabootoval z spouštěcí diskety MS DOS.
2) Z druhé diskety jsem spustil odtud
Kód: Vybrat vše
phlash16 /x /s /c /mode=3 /BBL /pn CLB-122.WPH
3) Pak už klasicky přepnul AHCI mód disku na IDE v BIOSu a tradá hotová instalace.
Význam přepinačů se dá lehce vygooglovat.
- dawy_t
- Nováček
-
ja som tento notebook kupil pred dvoma dnami a instalacia win XP v pohode. V biose je moznost pre zmenu disku na IDE aby ho naslo XP a ostatok v pohode akurat treba stiahnut z netu ovladase lebo na pribalenom cd su ovladace iba pre vistu. Mam problem len s bluetooth neviete niekto ako to na tomto notebooku funguje ?