Jak zjistím které moduly patří k sobě pro dual channel?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
tovyx
Začátečník
Začátečník

Jak zjistím které moduly patří k sobě pro dual channel?

Příspěvek od tovyx »

Ahoj, mám menší problém: Mám 4x Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz CL2 z certifikovaných Dual Channel Kitů a nevím které dva patří k sobě :oops:

Šlo by toto nějak zjistit?

Příspěvek od Caderom »

Neřeš to, když jsou to stejné paměti, tak to určitě pojede. To jsou tisíckrát pravděpodobnější problémy vzniklé osazením 4 modulů.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zjistím které moduly patří k sobě pro dual channel?

Příspěvek od SpeedyGT »

tovyx píše:Šlo by toto nějak zjistit?
Nejspíš bys to poznal podle výrobního data, ale i to není na 100%...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
tovyx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovyx »

Caderom píše:Neřeš to, když jsou to stejné paměti, tak to určitě pojede. To jsou tisíckrát pravděpodobnější problémy vzniklé osazením 4 modulů.
No je možné, že to je tím anebo deskou, ale už jsem s tím právě problémy měl - počítač zatuhával a přestalo to když jsem v BIOSu přepl paměti z DUAL CHANNELu do AUTO (tedy zrejme SINGLE). Nechal jsem to být, ale teď je chci prodat, tak bych nerad aby s tím měl kupující problémy....
SpeedyGT píše:Nejspíš bys to poznal podle výrobního data, ale i to není na 100%...
Tehdy jsem na to koukal, ale právě že jsem z těch čísel na samolepce na chladiči nebyl nijak moudřejší...

Tak asi nakonec nezbyde než to prostě vyzkoušet :sad:

edit: ještě jsem zapomněl napsat, že to sice jsou stejné moduly, ale kupované s odstupem 10 měsíců....

Příspěvek od faugusztin »

[quote="tovyx"][/quote]

Teoreticky mozes datum vyroby jednotlivych modulov najst v zalozke SPD v CPU-Z. Mas tam Week/Year, moje pamate A-DATA ich ale nemaju vyplnene.
tovyx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovyx »

faugusztin píše:Teoreticky mozes datum vyroby jednotlivych modulov najst v zalozke SPD v CPU-Z. Mas tam Week/Year, moje pamate A-DATA ich ale nemaju vyplnene.
Diky - funguje :roll:
Skutečně je teď mám přehozený (jedna dvojice v 1. a 4. slotu a druhá v 2. a 3.)

Zpět na „Paměti“