Šlo by toto nějak zjistit?
Jak zjistím které moduly patří k sobě pro dual channel?
- tovyx
- Začátečník

Jak zjistím které moduly patří k sobě pro dual channel?
Ahoj, mám menší problém: Mám 4x Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz CL2 z certifikovaných Dual Channel Kitů a nevím které dva patří k sobě

- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak zjistím které moduly patří k sobě pro dual channel?
Nejspíš bys to poznal podle výrobního data, ale i to není na 100%...tovyx píše:Šlo by toto nějak zjistit?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- tovyx
- Začátečník

No je možné, že to je tím anebo deskou, ale už jsem s tím právě problémy měl - počítač zatuhával a přestalo to když jsem v BIOSu přepl paměti z DUAL CHANNELu do AUTO (tedy zrejme SINGLE). Nechal jsem to být, ale teď je chci prodat, tak bych nerad aby s tím měl kupující problémy....Caderom píše:Neřeš to, když jsou to stejné paměti, tak to určitě pojede. To jsou tisíckrát pravděpodobnější problémy vzniklé osazením 4 modulů.
Tehdy jsem na to koukal, ale právě že jsem z těch čísel na samolepce na chladiči nebyl nijak moudřejší...SpeedyGT píše:Nejspíš bys to poznal podle výrobního data, ale i to není na 100%...
Tak asi nakonec nezbyde než to prostě vyzkoušet
edit: ještě jsem zapomněl napsat, že to sice jsou stejné moduly, ale kupované s odstupem 10 měsíců....

-
- tovyx
- Začátečník

Diky - fungujefaugusztin píše:Teoreticky mozes datum vyroby jednotlivych modulov najst v zalozke SPD v CPU-Z. Mas tam Week/Year, moje pamate A-DATA ich ale nemaju vyplnene.
Skutečně je teď mám přehozený (jedna dvojice v 1. a 4. slotu a druhá v 2. a 3.)