Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

SagiCZ píše:mate nejake zkusenosti se softwarovou regulaci ventilatoru na tehle desce? na speed fan to vubec nereaguje, potreboval bych regulovat hlavne SYS_FAN_1 a 2 :(
da se regulovat pouze SYS_FAN 2 a CPU..
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

Samozrejme, ze da, nemam s tim zadny problem. Mam e8400 a v biosu na 1.425 je to stabilni.
kolik hodin orthosu?
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Rhino.M
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rhino.M »

čusy, tento týden jsem si koupil E8400 a tuhle desku s F11tkou, chytl se bez problemu, ale v cpu-z se hlasí na frekvenci 2000, dělička x6??? V biosu je nastavena 9x, bohužel tomu až tolik nerozumim, ale rád bych si bios nastavil tak aby bylo vše co jde na manual,jen nevim co vše mužu a co mužu i disablovat.

jinak jsem updatnul na F12, cpu-z beze zmeny, hlasi to samé, ale odemklo se časování pamětí bez potřeby Ctrl+F1, ty jsem nastavil ručo v poho na 4-4-4-12 (A-data Extreme E)

EDIT: Zdá se, že se podtaktovává v nečinnosti. Která volba v biosu tohle ovlivnuje?
Now working on Project Gaia
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22340
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
Grouwr
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Grouwr »

nemáš v biosu zapnutý EIST ?
Intel C2D E2140 | 3,2Ghz 1,37V real rev.M0 - Max 3408Mhz 1,47V | Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B | Gigabyte P31-DS3L | Sapphire Ati Radeon HD2900Pro 256Bit 512MB DDR3 600/1600Mhz @ 850Mhz 1,25V / 2250Mhz | Kingston 2x1GB DDR2 800Mhz 5-5-5-18 | Western Digital Caviar WD2500AAJS-250GB SATA II | Fortron BlueStorm II 500W | Genius Ergo 525 | DWDRW LG SuperMulti GSA-H55L | Windows Vista Ultimate 32bit | 3DMark2006 10441bodů | Genius Ergo 525 | WaterCooling .. dělám na něm
Rhino.M
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rhino.M »

EIST vypnut, žádná změna... ještě něco můžu vypnout? bez obav? :D

EDIT: tak je to zapnutou volbou CPU Enhanced Halt (C1E) v biosu... :wink:
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

t.m.petnov píše: EDIT: tak je to zapnutou volbou CPU Enhanced Halt (C1E) v biosu... :wink:
jj.. zrovna jsem ti to sem chtel napsat :) Kazdopadne ja bych se toho podtaktovani moc nebal. Mam to zaply a E6750 mam pretoceny na 3,4 Ghz a zadny problemy to nezpusobuje.. Akorat to v klidu min topi :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

me to kravilo dost u D805 ktery sem mel. u novejch cpu by to nemelo mit vliv no, ale stejne je to pro cpu dost velkej sok :)
Rhino.M
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rhino.M »

taky si myslim, proto jsem to chtěl vypnout, taky by mi asi nedělalo dobře kdybych "meditoval" a někdo mě vytočil na 100%, lol ve vteřině :lol:
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Flegy píše: ale stejne je to pro cpu dost velkej sok :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to je odborne forum teda :lol: :lol:

//kdyby to melo CPU nejak nicit tak tam tu moznost vyrobce vubec neda! ... amd to ma uz od dob 754 A64.. CnQ.. Je to jeden z nastroju jak schladit CPU v idlu a snizit spotrebu jak mobilnich tak deskopovych CPU.
t.m.petnov píše:taky si myslim, proto jsem to chtěl vypnout, taky by mi asi nedělalo dobře kdybych "meditoval" a někdo mě vytočil na 100%, lol ve vteřině :lol:
jo jenze tam jsou pri zmene nasobice a napeti stabilizacni casy :wink:
Flegy píše:me to kravilo dost u D805 ktery sem mel. u novejch cpu by to nemelo mit vliv no, ale stejne je to pro cpu dost velkej sok :)
to

snad jen na konkurencnim foru:

Kód: Vybrat vše

takze dalsi priorita je vysoke FSB. z neho plyne vysoka propustnost pameti, a pokud se nejde do meznich hodnot, tak procesoru staci stejne napeti treba na 8*266 i na 6*350 - pritom ale na 6*350 podava o dost lepsi vykony prave kvuly vetsi propustnosti pameti. zajimave taky je, ze ruzne nasobice maji uplne jinde FSB WALL (nezavisle na vysledne frekvenci procesoru...) uz jsem to psal driv, takze pripomenu:
maximalni FSB (cca) s ruznymi nasobici:
9x 350MHz
8x 397MHz
7x 355MHz
6x 405MHz
(toto by mohla byt pricina casto nefungujiciho EIST pri vetsim OC, kdyz proste problikne "mene povedeny" nasobic, system vytuhne, ikdyz s jinymi nasobici by to bylo OK)

relativne nepovedene nasobice 9x a 7x odpadaji, zbyvaji 6x a 8x. 8x odpada taky, vysledek by byly prilis vysoke takty a tudiz potrebne vetsi Vcore a nepouzitelnost pasivniho chlazeni procesoru
takze prozatimni vysledek je nasobic 6x a FSB kolem 350-400MHz. je to sice za kousek za snizenim latenci chipsetu na FSB340MHz, ale uz 10-20MHz je dostatecny odstup na dohnani tohoto neprijemneho jevu (.txt s vysledky dodam pozdej, musel bych nabootovat XP na jinem disku), takze volim kulatych 6*366 a vyslednou frekvenci 2.2GHz na 1.05V Vcore - dostatecny vykon i pro dosbox a porad se to da slusne uchladit AC freezerem pasivne
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

[CZ]mike: jak tedy vysvetlis to, ze kdyz sem mel D805 @ 5.5GHz a mel jsem zapnuty ty blby setrilkovsky funkce, ze pc trpelo silenou nestabilitou a po jejich vypnuti vse ok. a k tem terminum technicum. k cemu by byla citace odbornejch ftakovin kdyz by tomu stejne drtiva vetsina lidi neozumela
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

hrnete nekdo do tehle desky pres 450MHz FSB?
Je tech 450 bezpecnych? Nedokazu odhadnout o kolik teplejsi je ted chipset, horky byl uz na defaultu. Nestabilni to zatim neni, ale tak horky by asi byt nemel :(.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

SagiCZ píše:...
Hele já ho jedu na 450MHz (uvažuji že pudu na 463MHz - 3,7GHz, ale nějak "haluzí" zdroj, pasiv byl +/- stejně °C) teď furt a nemám problém, žádný pády apod. Sice se při hraní zahřeje, ale když si vzpomenu při jaké teplotě mi jel onehdy nForce 4 Ultra (stabilně!), tak je to ještě krásný :) . Ruku na tom udržim, ale jen tak 5s...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

SpeedyGT píše:
Hele já ho jedu na 450MHz (uvažuji že pudu na 463MHz - 3,7GHz, ale nějak "haluzí" zdroj, pasiv byl +/- stejně °C) teď furt a nemám problém, žádný pády apod. Sice se při hraní zahřeje, ale když si vzpomenu při jaké teplotě mi jel onehdy nForce 4 Ultra (stabilně!), tak je to ještě krásný :) . Ruku na tom udržim, ale jen tak 5s...
:sad: fouka ti CPU chladic trochu na chipset? ... mam freezer takze vubec :( ... FSB 450mhz.. na chipsetu udrzim prst cca 2vteriny... vazne teplo... :(

nevim jestli je bezpecny to takle provozovat.. ale stabilni to je.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mno ta moje Noctua to moc neofukuje, možná mírně, ale spíše ne. Jako já teď v idle na něm udržim ruku tak 5s... mno pravda, mám pařák v místnosti :)
Tohohle bych se nebál, když to jede, jak říkám, ještě ani jednou to nespadlo a to sem to zatěžoval všim možným. Například Orthosem + Real HDR přes 13h a vše ok :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

SpeedyGT píše:
Mno ta moje Noctua to moc neofukuje, možná mírně, ale spíše ne. Jako já teď v idle na něm udržim ruku tak 5s... mno pravda, mám pařák v místnosti :)
Tohohle bych se nebál, když to jede, jak říkám, ještě ani jednou to nespadlo a to sem to zatěžoval všim možným. Například Orthosem + Real HDR přes 13h a vše ok :)
tak diky moc... (btw... spalil sem si prst, ale 5s sem dal :D) ... necham orthos do rana a uvidime :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to je takovej problem koupit nejakej vetsi pasiv?
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

kluci holky děvčat a chlapci ženy muži, prosím o radu.
Mám desku od gigabyte model Gigabyte P35C-DS3R a za nic si nemohu poradit s nainstalováním zvukovky od Realteku. Někde tady již někdo podobný problem řešil a vyřešil údajně nainstalováním SPacku 2, ale ten mám nainstalovaný a při samotné instalaci ovladače na zvukovku mi vyskočí chybové hlášení. Samozřejmě že v Biosu mám kartu povolenou - je to konkrétně azalia codec. Nevíte někdo jak na ten oříšek? :(
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

BERTIK píše:kluci holky děvčat a chlapci ženy muži, prosím o radu.
Mám desku od gigabyte model Gigabyte P35C-DS3R a za nic si nemohu poradit s nainstalováním zvukovky od Realteku. Někde tady již někdo podobný problem řešil a vyřešil údajně nainstalováním SPacku 2, ale ten mám nainstalovaný a při samotné instalaci ovladače na zvukovku mi vyskočí chybové hlášení. Samozřejmě že v Biosu mám kartu povolenou - je to konkrétně azalia codec. Nevíte někdo jak na ten oříšek? :(
jo, tak podobny problem jsem mel s P35-DS3, stazene ovladace ze stranek Gigabytu nefachaly, ponekolikatem nainstalovani ovladacu z CD u desky se to nejak zazracne rozbehlo (zkousel jsem doinstalovat do XP ruzne ficury jestli to neni tim, jako D9.0c, NetFramework, nejake aktualizace...), zkousej no :(
Jinak, mel bych take dotaz co se tyka ovladacu na P35-DS3: po nainstalovani vsech moznych Realtek ovladacu se mi povedlo tu zvukovku zprovoznit, zarizeni UAA pro sbernici HD audio take facha, ale porad mi zbyva v spravci zarizeni jeden zluty otaznik s popisem Zvukove zarizeni na sbernici HD audio. Je u neho kod chyby 28- chybi ovladace. Zvuk mi jde v pohode...netusite co to je jeste za zarizeni? Napadlo me, mam HD3850 a nekde jsem slysel o nejakem ovladaci ATI pro HD audio, nemuze to byt ono? Pripadne kde sezenu ovladac? Mam stazene a nainsstalovane nove Catalysty se vsim vsudy a tohle tam ale jaksi nebylo...
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

A jeste jsem se chtel zeptat v cem merite teploty? hlavne teplotu CPU, protoze v biosu pokud necham PC chvilku bezet je teplota CPU nekde kolem 22-25°C, SpeedFan ukazuje teplotu ve Win bez jakekoli zateze kolem 40°C, coz mi prijde docela velky rozdil...
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

Bertik: Zkousel jsi ty ovladace instalovat z CD pomoci toho "Xpress Install" ? Mam takovy tuseni, ze by to mohlo pomoct...
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“