Pentium 2,4GHz s deskou Asus P4PE2-X - problém se zvukovkou

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
michalkopecky
Nováček
Nováček

Pentium 2,4GHz s deskou Asus P4PE2-X - problém se zvukovkou

Příspěvek od michalkopecky »

Ahoj, mám Pentium 2,4GHz (Prescott) s deskou Asus P4PE2-X. Paměti 256 a 512 MB oboje až na 400 MHz.

Snažil jsem se ho přetaktovat: zjistil jsem, že jejich BIOS je udělaný jako pro "kretény":
mění se "jen" FSB
poté můžu změnit frekvenci DDR - auto, 266 a 333 MHz
a jednotlivé voltáže pro DDR (2,5 (přibližně) a 2,69V) a CPU (asi 10 kroků)

Výrobce uvádí, že maximální frekvence CPU je 3,0 GHz a FSB 533 MHz, ale mně se před chvílí z toho podařilo vymáčknout až 3,4GHz na FSB 756MHz (tudíž by tyto limity neměly platit). Teplota pamětí byla pod 40°C a procesoru kolem 70°C (může být i o dost nižší, je tam napálený prach) //pro celerony uvádí max. FSB 800MHz

Takto přetaktovaný se ukázal jako trochu nestálý (modrá obrazovka o syst. chybě) a jako bonus se ukázalo, že nepřehrává zvuk pomocí integrované zvukovky! Tak jsem to snížil o hodně MHz a stejně to nepřehrávalo zvuk --> jak se zbavit tohoto neduhu?
Naposledy upravil(a) michalkopecky dne stř 16. led 2008, 12:59, celkem upraveno 1 x.
michalkopecky
Nováček
Nováček

Tak jsem přišel na to, že pokud přetaktuju CPU fan speed do 149, tak zvuk jde. Pokud dám cokoliv nad 150, tak integrovaná zvukovka Soudmax (kodek myslím AC97) hlásí chybový kód č.10.

Co s tím?
michalkopecky
Nováček
Nováček

rychlost PCI

už jsem přišel na to, proč mi to dělá - protože nemám v BIOSu možnost PCI locku, tak se mi při zvedání FSB zvyšuje i rychlost PCI a zvukovka už po dalším zvednutí s tou frekvencí nedokáže pracovat.

nemůžu tomu např. nějakým softwarem pomoct?

--> nemůže mi někdo hodit nějaký link na tuto problematiku?
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Re: rychlost PCI

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

michalkopecky píše:už jsem přišel na to, proč mi to dělá - protože nemám v BIOSu možnost PCI locku, tak se mi při zvedání FSB zvyšuje i rychlost PCI a zvukovka už po dalším zvednutí s tou frekvencí nedokáže pracovat.

nemůžu tomu např. nějakým softwarem pomoct?

--> nemůže mi někdo hodit nějaký link na tuto problematiku?
J na mem test PC taky nemam PCI lock takze s northwoodem jedu na max 2600 z def 1800
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“