Ahoj, mám Pentium 2,4GHz (Prescott) s deskou Asus P4PE2-X. Paměti 256 a 512 MB oboje až na 400 MHz.
Snažil jsem se ho přetaktovat: zjistil jsem, že jejich BIOS je udělaný jako pro "kretény":
mění se "jen" FSB
poté můžu změnit frekvenci DDR - auto, 266 a 333 MHz
a jednotlivé voltáže pro DDR (2,5 (přibližně) a 2,69V) a CPU (asi 10 kroků)
Výrobce uvádí, že maximální frekvence CPU je 3,0 GHz a FSB 533 MHz, ale mně se před chvílí z toho podařilo vymáčknout až 3,4GHz na FSB 756MHz (tudíž by tyto limity neměly platit). Teplota pamětí byla pod 40°C a procesoru kolem 70°C (může být i o dost nižší, je tam napálený prach) //pro celerony uvádí max. FSB 800MHz
Takto přetaktovaný se ukázal jako trochu nestálý (modrá obrazovka o syst. chybě) a jako bonus se ukázalo, že nepřehrává zvuk pomocí integrované zvukovky! Tak jsem to snížil o hodně MHz a stejně to nepřehrávalo zvuk --> jak se zbavit tohoto neduhu?
Pentium 2,4GHz s deskou Asus P4PE2-X - problém se zvukovkou
- michalkopecky
- Nováček

-
Pentium 2,4GHz s deskou Asus P4PE2-X - problém se zvukovkou
Naposledy upravil(a) michalkopecky dne stř 16. led 2008, 12:59, celkem upraveno 1 x.
- michalkopecky
- Nováček

-
- michalkopecky
- Nováček

-
rychlost PCI
už jsem přišel na to, proč mi to dělá - protože nemám v BIOSu možnost PCI locku, tak se mi při zvedání FSB zvyšuje i rychlost PCI a zvukovka už po dalším zvednutí s tou frekvencí nedokáže pracovat.
nemůžu tomu např. nějakým softwarem pomoct?
--> nemůže mi někdo hodit nějaký link na tuto problematiku?
- EpileptickyKrecek
- Začátečník

Re: rychlost PCI
J na mem test PC taky nemam PCI lock takze s northwoodem jedu na max 2600 z def 1800michalkopecky píše:už jsem přišel na to, proč mi to dělá - protože nemám v BIOSu možnost PCI locku, tak se mi při zvedání FSB zvyšuje i rychlost PCI a zvukovka už po dalším zvednutí s tou frekvencí nedokáže pracovat.