Dal jsem pasiv na chipset nForce2 - jak chipset zatížím?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Weber
Začátečník
Začátečník

Dal jsem pasiv na chipset nForce2 - jak chipset zatížím?

Příspěvek od Weber »

Zdravim,
původně aktivní chlazení chipsetu nForce2 (větrák začal hučet) jsem nahradil větším pasivem.
Mám dotaz: jak ten nový chladič proklepnu, tzn. jaké činnosti hodně vytěžují chipset? Případně na jaké teploty mám chipset chladit?
Na chladič jsem dal teplotní čidlo, to ukazuje 48-50°C ale Speedfan 38-42°C.
Několikrát jsem pustil benchmark Crysis, 3DMark ale nevim, jestli jsou to ty správné programy, které pořádně chipset zatíží. Co se stane při přehřátí chipsetu? Dojde k resetu, nebo to může odpálit základovku?
Předem díky za názory a rady.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

čidla na desce ukazujou kraviny, nejspolehlivější je sáhnout na pasiv např. při hře, pokud bude tak horkej že se popálíš tak je to špatně, pokud na něm udržíš prst cca 3 vteřiny tak je to ok, NF2 moc netopil, používali se na něj dost malý pasivy takže pokud má ten novej nějaký rozumný rozměry tak to bude ok
Weber
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weber »

Na pasivu udržim prst vpohodě, ale nevim jak zjistit, že mi pasiv dobře sedí na chipsetu. Mám ho přišroubovanej uhlopříčně šroubky (žádná spona, která by stejnoměrně chladič přitlačovala). Tzn. jeden šroubek přitahnu trochu víc a už chladič nemusí na chipsetu dobře dosedat. Pod matičky jsem dal gumové podložky, které by měly rozdílné dotažení šroubků částečně vyrovnat. Mám pocit, že jedna strana chladiče hřeje víc, budu si s tím muset trochu pohrát.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

chipsety maj vetsinou reseny uchyceni pasivu dvouma sroubkama uhlopricne....jinak viz vyse....pokud na nem udrzis ruku, je to OK :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
dedasurovec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dedasurovec »

Mam nForce 680, nenataktovane a severni hreje ale nejde to moc porovnat bo je na nem zebrovani a na jiznim nemam sanci udrzet prst ani sekundu, je to na popaleni.
Je to normalni?
xeq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xeq »

Ak to mas od asusu tak vpoho, ja mam tu dosku v podpise a na severe sa popalim, a na juhu sa popalim este pred tym ako sa ho dotknem :D ide to stabilne
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
dedasurovec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dedasurovec »

jj asuska, nikdo jiny nez asus nevyrabi zakladky z 680
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“