Zdravim,
původně aktivní chlazení chipsetu nForce2 (větrák začal hučet) jsem nahradil větším pasivem.
Mám dotaz: jak ten nový chladič proklepnu, tzn. jaké činnosti hodně vytěžují chipset? Případně na jaké teploty mám chipset chladit?
Na chladič jsem dal teplotní čidlo, to ukazuje 48-50°C ale Speedfan 38-42°C.
Několikrát jsem pustil benchmark Crysis, 3DMark ale nevim, jestli jsou to ty správné programy, které pořádně chipset zatíží. Co se stane při přehřátí chipsetu? Dojde k resetu, nebo to může odpálit základovku?
Předem díky za názory a rady.
Dal jsem pasiv na chipset nForce2 - jak chipset zatížím?
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Weber
- Začátečník

-
- Vivec
- Středně pokročilý

čidla na desce ukazujou kraviny, nejspolehlivější je sáhnout na pasiv např. při hře, pokud bude tak horkej že se popálíš tak je to špatně, pokud na něm udržíš prst cca 3 vteřiny tak je to ok, NF2 moc netopil, používali se na něj dost malý pasivy takže pokud má ten novej nějaký rozumný rozměry tak to bude ok
- Weber
- Začátečník

-
Na pasivu udržim prst vpohodě, ale nevim jak zjistit, že mi pasiv dobře sedí na chipsetu. Mám ho přišroubovanej uhlopříčně šroubky (žádná spona, která by stejnoměrně chladič přitlačovala). Tzn. jeden šroubek přitahnu trochu víc a už chladič nemusí na chipsetu dobře dosedat. Pod matičky jsem dal gumové podložky, které by měly rozdílné dotažení šroubků částečně vyrovnat. Mám pocit, že jedna strana chladiče hřeje víc, budu si s tím muset trochu pohrát.
- srna
- Středně pokročilý

- dedasurovec
- Začátečník

-
- xeq
- Začátečník

-
- dedasurovec
- Začátečník

-