Instalace systému na RAID0

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Instalace systému na RAID0

Příspěvek od h4__ »

Ahojte,

řeším pro mě zdánlivě neřešitelný problém - pořídil jsem si dva jednoplotnové Seagaty 250GB, zapojil na ICH9 na mé desce, v BIOSu dal RAID a vytvořil jsem RAID0 Strip s 32KB Strip size. Jenže když chci nainstalovat systém (XP), tak se mi první načtou systémové soubory, ale pak to hodí BSOD [STOP: 0x0000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)]. Na netu jsem se dozvěděl, že by to mohl být konflikt na řadiči, že mám nainstalovat F6 drivery. Jenže nevlastním FDD mechaniku a k desce jsem nedostal žádnou disketu. Stáhnout drivery ale není problém, ale jak jinak to nainstalovat?

Dík

// Teď mě napadlo, kdybych měl v PC dvě SATA mechaniky, mohl bych do jedné dát bootovací CD s driverama?
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

staci na chvilku vyndat CD s winy a dat tam CD k MB..
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Super, dík, jdu zkusit. Btw našel jsem něco zde - http://answers.yahoo.com/question/index ... 613AAPj7jn
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Hmmm, tak nééé. Intel dělá ten svůj ovladač jako exáč, kterej se rozbalí na floppynu. Vůbec si nevim rady, já snad zejtra fakt půjdu koupit tu zastaralou floppynu. :-(
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

A na flahsku to nejde nejak rozbalit ?
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

bude to znit drasticky, ale je to reseni..

Pokud mas nejaky virtualni PC - je jedno jestli vmware nebo MS Virtual PC, tak oba umi udelat virtualni disketovku - nastavi cil jako image, do virtualu kopnes ten .exe, nechas ho rozbalit, vytahnes si potrebny soubory a nLitnes je uz mimo virtualni komp :wink:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Jo, napadlo mě úplně to samé - akorát že ve VMwaru mam jen Linux. Tak jsem zkusil alespoň v ostrých XPčkách udělat virtuální mechaniku, ale tam se to nerozbalilo. Nevadí, kdybyste někdo věděl, napište, ale stejně dnes jdu do Czc reklamovat chladič, tak si rovnou vezmu FDD mechaniku.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Jen takové malé info, Visty jdou nainstalovat úplně v pohodě, RAID ovladač mají asi integrovaný.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Takže když jsem dal F6 při instalaci a měl jsem vloženou "SATA RAID Driver ICH9R/JMB36X Rev 1.0" disketu, tak mi to hodilo hlášku, jako že to nemůže rozpoznat velkokapacitní zařízení. Možnosti byly "Specifikovat", nebo "Pokračovat" - na specifikaci bylo zapotřebí nějaké podpůrné diskety. Takže jsem tam, kde jsem byl.

Btw disketa je od DFI P35, ale to by nemělo vadit, SB mají na chlup stejný.

// já jsem ale spamer
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Když jsem instaloval Win XP na ICH9R u Gigabyte P35-DS4, nešly Win nainstalovat na RAID vytvořený na ICH9R, vždy po načtení ovladačů BSOD. Spasil mne až Gigabyte raid na dvou konektorech, kde to šlo bez problémů.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Mno už jsem to vyřešil tak, že jsem nainstaloval Visty. Zjistil jsem, že jsem zakoupil vadnou FDD mechaniku - mám opravdu na vadný HW štěstí.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Abych nezakládal nové téma, tak ještě jedna otázečka - ve SpeedFanu mi SMART na RAID0 nefunguje. Dá se nějak zjistit stav disků i když jsou jako jeden svazek? Intel Matrix Storage normálně umí disky přečíst jako samostatné, tak by to mělo jít, ne? Ale jak?

Btw. pořídil jsem si novou FDD mechaniku a nainstaloval XP normálně přes F6. Takže vše už běží a jsem spokojen.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

už jsem o tomhle zjišťování smartu tady příspěvek viděl. z windows to nejde.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

karf píše:už jsem o tomhle zjišťování smartu tady příspěvek viděl. z windows to nejde.
Jde to, zalezi jenom na řadiči a softwaru, kterej si stím musí umět poradit...Samozřejmě řadiče na zakladních deskách jsou nic moc,takže od toho ani nemužeš čekat tuhle podporu smartu.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“