Instalace systému na RAID0
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Instalace systému na RAID0
Ahojte,
řeším pro mě zdánlivě neřešitelný problém - pořídil jsem si dva jednoplotnové Seagaty 250GB, zapojil na ICH9 na mé desce, v BIOSu dal RAID a vytvořil jsem RAID0 Strip s 32KB Strip size. Jenže když chci nainstalovat systém (XP), tak se mi první načtou systémové soubory, ale pak to hodí BSOD [STOP: 0x0000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)]. Na netu jsem se dozvěděl, že by to mohl být konflikt na řadiči, že mám nainstalovat F6 drivery. Jenže nevlastním FDD mechaniku a k desce jsem nedostal žádnou disketu. Stáhnout drivery ale není problém, ale jak jinak to nainstalovat?
Dík
// Teď mě napadlo, kdybych měl v PC dvě SATA mechaniky, mohl bych do jedné dát bootovací CD s driverama?
řeším pro mě zdánlivě neřešitelný problém - pořídil jsem si dva jednoplotnové Seagaty 250GB, zapojil na ICH9 na mé desce, v BIOSu dal RAID a vytvořil jsem RAID0 Strip s 32KB Strip size. Jenže když chci nainstalovat systém (XP), tak se mi první načtou systémové soubory, ale pak to hodí BSOD [STOP: 0x0000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)]. Na netu jsem se dozvěděl, že by to mohl být konflikt na řadiči, že mám nainstalovat F6 drivery. Jenže nevlastním FDD mechaniku a k desce jsem nedostal žádnou disketu. Stáhnout drivery ale není problém, ale jak jinak to nainstalovat?
Dík
// Teď mě napadlo, kdybych měl v PC dvě SATA mechaniky, mohl bych do jedné dát bootovací CD s driverama?
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Super, dík, jdu zkusit. Btw našel jsem něco zde - http://answers.yahoo.com/question/index ... 613AAPj7jn
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- owoce
- Začátečník

-
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
bude to znit drasticky, ale je to reseni..
Pokud mas nejaky virtualni PC - je jedno jestli vmware nebo MS Virtual PC, tak oba umi udelat virtualni disketovku - nastavi cil jako image, do virtualu kopnes ten .exe, nechas ho rozbalit, vytahnes si potrebny soubory a nLitnes je uz mimo virtualni komp
Pokud mas nejaky virtualni PC - je jedno jestli vmware nebo MS Virtual PC, tak oba umi udelat virtualni disketovku - nastavi cil jako image, do virtualu kopnes ten .exe, nechas ho rozbalit, vytahnes si potrebny soubory a nLitnes je uz mimo virtualni komp
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Takže když jsem dal F6 při instalaci a měl jsem vloženou "SATA RAID Driver ICH9R/JMB36X Rev 1.0" disketu, tak mi to hodilo hlášku, jako že to nemůže rozpoznat velkokapacitní zařízení. Možnosti byly "Specifikovat", nebo "Pokračovat" - na specifikaci bylo zapotřebí nějaké podpůrné diskety. Takže jsem tam, kde jsem byl.
Btw disketa je od DFI P35, ale to by nemělo vadit, SB mají na chlup stejný.
// já jsem ale spamer
Btw disketa je od DFI P35, ale to by nemělo vadit, SB mají na chlup stejný.
// já jsem ale spamer
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Abych nezakládal nové téma, tak ještě jedna otázečka - ve SpeedFanu mi SMART na RAID0 nefunguje. Dá se nějak zjistit stav disků i když jsou jako jeden svazek? Intel Matrix Storage normálně umí disky přečíst jako samostatné, tak by to mělo jít, ne? Ale jak?
Btw. pořídil jsem si novou FDD mechaniku a nainstaloval XP normálně přes F6. Takže vše už běží a jsem spokojen.
Btw. pořídil jsem si novou FDD mechaniku a nainstaloval XP normálně přes F6. Takže vše už běží a jsem spokojen.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: