Moze zakladna doska spomalovat ostatne komponenty?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Noobiq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Moze zakladna doska spomalovat ostatne komponenty?

Příspěvek od Noobiq »

moze mi Zakladna doska MSI K9N NEO F V2 spomalovat ostatne komponenty?
Processor AMD Athlon64 X2 5200+ DUALCORE
Grafika GAINWARD 8996 GF8800GTS 512MB DDT PCX
Pamet CORSAIR DDR2 2x1024MB 800MHz TWIN2X
vopred diq :)
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Moze zakladna doska spomalovat ostatne komponenty?

Příspěvek od Jan Machalík »

Noobiq píše:moze mi Zakladna doska MSI K9N NEO F V2 spomalovat ostatne komponenty?
V jakym smyslu zpomalovat? trochu to rozved
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ano, zakladna doska je snad najdolezitejsia suciastka v PC, pretoze vsetok tvoj HW je zapojeny kde? Ano, v zakladnej doske.

Takze, ak mas low-endovu, lacnu alebo no-name zakladnu dosku, urcite mas PC pomalsie ako "kolega" s HighEnd doskou.
Nejde len o pretaktovanie, ale aj prevedenie dosky, kvalitu atd. To vsetko ma maly vplyv na rychlost celeho PC.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

[quote="Wuuduu"][/quote]
S tim by se dalo souhlasit.

Podivej se treba na TOTO srovnani.

Nemusis se obavat. Rozdil mezi kvalitni a lowendovou deskou je v lepsim chlazeni a v pouziti kvalitnejsich elektro soucastek. To ma za nasledek schopnosti dosahnout vetsiho pretaktovani. Ovsem v ramci jednoho chipsetu je naprosto sumafuk, kterou desku vyberes, v testech se to neprojevi a rozdily namerenych hodnot jsou v ramci chyby mereni..
Noobiq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Moze zakladna doska spomalovat ostatne komponenty?

Příspěvek od Noobiq »

Jan Machalík píše:
Noobiq píše:moze mi Zakladna doska MSI K9N NEO F V2 spomalovat ostatne komponenty?
V jakym smyslu zpomalovat? trochu to rozved
no ako ovplivnovat vykon napr. ze by mohla brzdit pamete alebo grafiku, procesor by nemusel pracovat na plny vykon ako by pracoval na lepsej doske
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Ano může, jak už tu bylo napsaáno, všechno stojí na desce. Zrovna desku od MSI jsi kupovat nemusel a věřím, že taková lepší deska od Asus, nebo Gigabyte, přinese trošku více výkonu do tvé sestavy. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Jackal píše:Ano může, jak už tu bylo napsaáno, všechno stojí na desce. Zrovna desku od MSI jsi kupovat nemusel a věřím, že taková lepší deska od Asus, nebo Gigabyte, přinese trošku více výkonu do tvé sestavy. :wink:
Tak jeste jednou. Banda demagogu, ktera si tu ospravedlnuje nakup predrazene desky, nebo co?

TO Noobiq:

U desek MSI znamena oznaceni Neo-F to nejlevnejsi reseni.

Koukni na nize odkazovanou 3 dilnou recenzi desek. Prave v tomto testu se take objevuje model MSI NEO-F a je jasne nejlevnejsim zastoupenim v testu.

1/3, 2/3, 3/3

Po precteni uz nebude potreba nic dodavat a snad v tom budes mit jasno.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Palec123: demagog si tady pouze ty !! Nikdo nedoporučuje předražené desky, ale kvalitnější desku než má sám autor, až budeš mít jednou počítač z low deskou a nahodíš kvalitní fošnu, budeš vědět o co jde. :wink:

Já jsem tím prošel, měl jsem AMD ještě nedávno processor BE a desku no nic moc a nemohl jsem ani přetaktovat, neuměla víc jak 1,9V na pamětích, prostě deska naprd. Okolo mě kupovali lidé BE a taktovali jak divý a víš proč, protože měli lepší základ. Autor tohoto tématu má kvalitní komponenty a nová kvalitnější deska by byla jen přínosem. MSI to rozhodně není. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Jackal píše:Autor tohoto tématu má kvalitní komponenty a nová kvalitnější deska by byla jen přínosem. MSI to rozhodně není. :wink:
Autor se pta:
Nevidim tam nic o pretaktovani... Mimo to jsem psal, ze
Palec123 píše:Rozdil mezi kvalitni a lowendovou deskou je v lepsim chlazeni a v pouziti kvalitnejsich elektro soucastek. To ma za nasledek schopnosti dosahnout vetsiho pretaktovani.
Pokud desku proda a koupi absolutne nejdrazsi a "nejvykonejsi" desku pro AM2, pri defaultnim nastaveni sotva pozna nejaky rozdil..

O taktovani v tomhle threadu nepadlo ani slovo..

BTW Asus neni o nic lepsi nez MSI
Jackal píše:Já jsem tím prošel, měl jsem AMD ještě nedávno processor BE a desku no nic moc a nemohl jsem ani přetaktovat, neuměla víc jak 1,9V na pamětích, prostě deska naprd.
A nemel jsi nahodou model M2N-E od tebou doporucovaneho vyrobce Asus? Desky MSI na stejnem chipsetu zadne takove omezeni nemaji, napeti je mozno nastavit tusim az do 2,4V. Tak proc je Asus lepsi? :P

Souhlasim s tim, ze kvalitni draha deska poskytuje vetsi moznosti pretaktovani systemu. Dale pak nesrovnatelne vetsi vybavu.

Ale autor se nemusi obavat, ze procesor v soucasne desce bude pomalejsi, nez kdyby mel high end motherboard... To je samozrejme nesmysl..
Noobiq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Noobiq »

ako palec123 napisal ze sa o taktovani nezmienujem to ma pravdu a taktovat nemienim (mzono niekedyy v buducnosti ale neplanujem to zatial)

inak diq za rady to som fakt netusil ze dosky od MSI su "sroty" :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“