Prescott

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Q1
Nováček
Nováček

Prescott

Příspěvek od Q1 »

Koupil jsem si procesor Pentium 4 2,.4 GHz a přetaktoval ho na 3.2 GHz. Těšil jsem se,až si ho za nějaký čas vyměním za Prescotta. Podle informací,které jsem četl,bude Prescott opravdovou lahůdkou proti Northwoodu,který měl uspěchanou architekturu a nepříliš efektivní HT.Když jsem četl oficiální specifikace Prescotta,jen mě to utvrdilo v tom,že to bude parádní procesor. No a teď se dočtu,že čipové sady i865 a i875 nebou ASI podporovat tento procesor. Jestli to tak bude,tak to jsem měl raději počkat na Prescotta. P4 s 800 MHz FSB totiž není žádný zázrak ,i když přetaktovatelnost je nádherná,ale přeci architektura NB už je staršího data a zvýšená FSB ji moc nezachrání. Hergot,ať Prescott podporuje i865 a i875.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Neboj :D
Aspon první Prescotty na 865/875 pujdou... jinak to bude jedna velká ostuda :) Podporou prescottu se chlubí snad vsichni vyrobci desek v manualech a pokud by tam nesel, byl by to teoreticky duvod k reklamaci.... a to si nikdo nemuze dovolit..
a nebo ze by jo :-D
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Tedy pokud jsem to správně pochopil, tak problém není v čipsetech, ale v napájení. Dnešní desky nebudou umět Prescottovi dodat tu správnou šťávu, a bude potřeba udělat nové revize boardů s jiným napájením. Podle mě je to chyba Intelu, který tvrdil, že Prescott bude compatible a prd. :(
Toshiba Tecra A6
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Podle me si tohle Intelů nemuze dovolit protoze by si tim poskodil svou pomerne dobrou povest (solidnost). Podle zdroju PCT by Prescott v deskach i865/i875 chodit mel.
ICE
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

podle me je Intel tak arogantni a jistej si sam sebou, ze to klidne udela (nebo bude muset :) )
co by se mu tak asi mohlo stat ... a vyrobci desek normalne reknou ze to neni duvod k reklamaci a bude hotovo - Northwood ti tam bezi tak co... :)
na zpetnou kompatibilitu by si uz mohli priznivci intelu zvyknout ne? :inlove: intel
It's free software and it gives you freedom!
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Tož dneska (22.7.) na Inquireru hlásijou, že Prescotty pojedou se spotřebou 100W, ač původně to mělo být cca 86W. Tohle bude zřejmě ten důvod, proč je současné desky nebudou moct podporovat.
Kurňa, tak tohle bych teda chladit nechtěl. Už teď nadávám na svého T-ptáka a to má jen 54W
Toshiba Tecra A6
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

tak to je soda... Itania maji 130W... :) Komp a vytapeni v jednom...
HADiCE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HADiCE »

ICE píše:tak to je soda... Itania maji 130W... :) Komp a vytapeni v jednom...
Google vodmítl Itanium 2 do svejch serverů (tušim že maj teď ty fógloidní Opterony :-))
By to prej neuchladili a neuživili.
Ale zase připojit to přes vodní chlazení na nějakou nádrž (Slapy), tak by tam byla celoročně teplota vody 27°C :-D
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

V čem může být ta náročnost? Když vezmu P4 C 2,4@3,2-5 tak je to taky pěkná soda pro desku a když ještě zvdnu napětí aby to bylo stabilní, tak se určitě přes 100w dostanu ne?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“