ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

kAdEtT píše:neche mi někdo pomoct teda nejak ztišit ten chladič?ještě se mi nechce kupovat Accelero. mám tu PowerColor ATI HD3870 PCS 512MB DDR4 PCIe 2xDVI TVout fan 256bhttp://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=69960

no jestli to nejde rugulovat,tak je to fakt na hovno ten chladič,ptž je to hlučný jak děvka fakt.a to sem si za něj připlatil. zkoušel sem se divat do ati tray tools ,tam se to da prej nějak korigovat,ale nevim jak,ptž sem s ati tray tools nikdy nedělal
Jak pise Mike, napajeni vetracku je reseno pouze pres dva dratky a tak je velice nepravdepodobne, ze by regulace fungovala (minimalne by tam nebyla zpetna odezva pres otacky). Resenim je zjistit kolika volty je napajen vetracek a zapojit jej pak do MOLEXu na 7 nebo 5V (v pripade, ze karta napaji vetracek 12V). Uplne nejlepsi reseni je Accelero + fan. Sice to bylo dalsich 800kc (Noctua vetrak), ale po uprave biosu mam v idle 41°C, pri full loadu cca 61°C a o grafice nevim.

V ATT nic nenastavis, protoze ti oznami, ze nebyl nalezen podporovany hw. To uz spis zkusit RivaTuner, ktery ma nastaveni otacek aktivni (ale nezkousel jsem jej, protoze jsem v tu dobu mel jiz chlazeni vymeneno).

PS: kdyby sis pred nakupem prolezl net, tak by jsi predem vedel do ceho jdes...
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

Petrt píše:
kAdEtT píše:neche mi někdo pomoct teda nejak ztišit ten chladič?ještě se mi nechce kupovat Accelero. mám tu PowerColor ATI HD3870 PCS 512MB DDR4 PCIe 2xDVI TVout fan 256bhttp://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=69960

no jestli to nejde rugulovat,tak je to fakt na hovno ten chladič,ptž je to hlučný jak děvka fakt.a to sem si za něj připlatil. zkoušel sem se divat do ati tray tools ,tam se to da prej nějak korigovat,ale nevim jak,ptž sem s ati tray tools nikdy nedělal
Jak pise Mike, napajeni vetracku je reseno pouze pres dva dratky a tak je velice nepravdepodobne, ze by regulace fungovala (minimalne by tam nebyla zpetna odezva pres otacky). Resenim je zjistit kolika volty je napajen vetracek a zapojit jej pak do MOLEXu na 7 nebo 5V (v pripade, ze karta napaji vetracek 12V). Uplne nejlepsi reseni je Accelero + fan. Sice to bylo dalsich 800kc (Noctua vetrak), ale po uprave biosu mam v idle 41°C, pri full loadu cca 61°C a o grafice nevim.

V ATT nic nenastavis, protoze ti oznami, ze nebyl nalezen podporovany hw. To uz spis zkusit RivaTuner, ktery ma nastaveni otacek aktivni (ale nezkousel jsem jej, protoze jsem v tu dobu mel jiz chlazeni vymeneno).

no ja se ptal na tu kartu,jestli vzit s timhle větrákem nebo jak maj ostatní redeony,dal sem na radu a je to na nic,pudu do Accelero s1,ale počkám si na rev.2,jen nevim jestli dva 12cm větráky nebo 8cm větráky a který.hodila by se regulace otáček,ale čim to bude levnější tímlíp
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

kAdEtT píše:pudu do Accelero s1,ale počkám si na rev.2,jen nevim jestli dva 12cm větráky nebo 8cm větráky a který.hodila by se regulace otáček,ale čim to bude levnější tímlíp
Pre 3870 je dobra i povodna S1, rev.2 ma vyznam iba ak ju planujes pouzit i pre ine grafiky v buducnosti, ktore budu mat ine vzdialenosti montaznych dier. Ventialtor ti doporucujem jeden 12cm - teplota v idle 35-38 stupnov, v burne 50-51 stupnov.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Petrt píše:V ATT nic nenastavis, protoze ti oznami, ze nebyl nalezen podporovany hw. To uz spis zkusit RivaTuner, ktery ma nastaveni otacek aktivni (ale nezkousel jsem jej, protoze jsem v tu dobu mel jiz chlazeni vymeneno).

ani rivatuner to neumel regulovat

PS: prave se chystam tu kartu flashnout na ten upraveny bios s nizsim Vcore v idle a vyssim v burnu
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

kAdEtT píše:no ja se ptal na tu kartu,jestli vzit s timhle větrákem nebo jak maj ostatní redeony,dal sem na radu a je to na nic,pudu do Accelero s1,ale počkám si na rev.2,jen nevim jestli dva 12cm větráky nebo 8cm větráky a který.hodila by se regulace otáček,ale čim to bude levnější tímlíp
ono taky zalezi koho se ptas :-D
Klidne jdi do S1, ja na ni dal Noctuu S12 800ot a zapojil ji jeste pres odpor (dodavany), takze ted jede na cca 500ot. Do mozntaznich der vetracku jsem vlozil gumove silentbloky (dodavane) a cele pridratoval k Acceleru. Vetrak je ulozeny tak, aby lehce zasahoval i do prostoru napetovych regulatoru (tj. neni presne nad jadrem gpu). Teploty viz minuly post. Cena dohromady sice pres 800kc, ale proste za to ticho mi to stoji (stejne snad neni zadna 88GT/3870 u ktere by nebylo treba menit chladice - na moje pomery rvou vsechny).
Jinak fotky uchyceni jsou zde. Z U12F jsem pouzil dratky pro uchyceni chladice k pasivu.
Mike píše:...
jestli chces, mam jeste jeden bios, ktery nezvysuje napeti nad 1.3V - vcera jsem zkousel kartu taktovat a i kdyz v ATT testu na artefakty nehazela zadne chyby, tak v 3DM vytuhlo cele PC - takze je mozna zvysovani napeti zbytecne. Vyzkousej a pokud taktovani nepujde, tak ti muzu dat nejnovejsi bios.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Mike píše:...
jestli chces, mam jeste jeden bios, ktery nezvysuje napeti nad 1.3V - vcera jsem zkousel kartu taktovat a i kdyz v ATT testu na artefakty nehazela zadne chyby, tak v 3DM vytuhlo cele PC - takze je mozna zvysovani napeti zbytecne. Vyzkousej a pokud taktovani nepujde, tak ti muzu dat nejnovejsi bios.[/quote]

no me nejde tak ani o OC jako o ten idle rezim pri 1,02V. bios chci nahrat tento: http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=67807 ,tak jestli mas nejaky novejsi
jo ted koukam ty si primo ten petrT :-D
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

[CZ]mike píše:no me nejde tak ani o OC jako o ten idle rezim pri 1,02V. bios chci nahrat tento: http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=67807 ,tak jestli mas nejaky novejsi
Tady mas novejsi, lisi se jen v tom, ze pri 800/1170 nepousti do karty 1.327V, ale jen 1.3V (puvodni hodnota). NEMAM jej vyzkouseny (jsem liny restartovat), ale verim, ze bude v pohode...
uprava6.bin
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Petrt píše:
[CZ]mike píše:no me nejde tak ani o OC jako o ten idle rezim pri 1,02V. bios chci nahrat tento: http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=67807 ,tak jestli mas nejaky novejsi
Tady mas novejsi, lisi se jen v tom, ze pri 800/1170 nepousti do karty 1.327V, ale jen 1.3V (puvodni hodnota). NEMAM jej vyzkouseny (jsem liny restartovat), ale verim, ze bude v pohode...
uprava6.bin
jo diky, 1.3V myslim bude pro me lepsi. TRak doufam ,ze to bude slapat po restartu. GK se dostal z reklamace mam ji 3 dny tak kdyz tak pujdu znovu reklamoat :-) reknu ze nefungovala

tak nekde se stala chyba:
ERROR 0FL01 : press 1 to continue

nejaka rada? winflash mi tez efunguje - mam OS vista
Naposledy upravil(a) [CZ]mike dne pát 1. úno 2008, 11:51, celkem upraveno 1 x.
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

Za cca hodinu (ted nemuzu vypnout pc) ho flashnu taky, pokud vydrzis, tak to muzu odzkouset. Znova upozornuju, ze nesedi kontrolni soucet, takze to flashuj radeji pod dosem viz instrukce v linku...
edit: vcera jsem nekolik hodin hral CaC3 (max nastaveni) i Crysis a bez problemu :)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

tak nekde se stala chyba:

nejaka rada? winflash mi tez efunguje - mam OS vista(vytizi to jedno jadno a nic.. zkousel jsem to spustit jako spravce)

flashoval jsem pod dosem.

prikaz podle naovdu: atiflash -p 0 -f uprava6.bin
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

[CZ]mike píše:tak nekde se stala chyba:

nejaka rada? winflash mi tez efunguje - mam OS vista(vytizi to jedno jadno a nic.. zkousel jsem to spustit jako spravce)

flashoval jsem pod dosem.

prikaz podle naovdu: atiflash -p 0 -f uprava6.bin
jdu na to, vysledek sem editnu ...
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

j tak hlavni problem bude asi v tom ze ten atiflash pise adapter not found... ERROR 0FL01

mam verzi 3.43
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

[CZ]mike píše:j tak hlavni problem bude asi v tom ze ten atiflash pise adapter not found... ERROR 0FL01
mam verzi 3.43
Ja mam verzi 3.49, flash prave uspesne probehl, nize mas vysledek...pravy obrazek je pred upravou
Obrázek, Obrázek
josifek1
Nováček
Nováček

Příspěvek od josifek1 »

je velký rozdíl mezi DDR3 a DDR4 zkrz upravu BIOSU
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Petrt píše:
[CZ]mike píše:j tak hlavni problem bude asi v tom ze ten atiflash pise adapter not found... ERROR 0FL01
mam verzi 3.43
Ja mam verzi 3.49, flash prave uspesne probehl, nize mas vysledek...pravy obrazek je pred upravou
Obrázek, Obrázek
uz to mam jako ty :-) nejde sice taktovat pres catalysty ale jinak OK. stacilo si stahnout aktualni verzi atiflash

/a taky se mi trosku snizilo OC na pametech - driv 1300 davali v pohode. Ale me neslo o dosazeni lepsiho OC ale o ten idle rezim.
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

josifek1 píše:je velký rozdíl mezi DDR3 a DDR4 zkrz upravu BIOSU
nechapu, to je konstatovani ci dotaz bez otazniku ?
[CZ]mike píše:...
ja nevim jak se taktuje pri necem co meni profily, tj. pri 3D by teh 1300MHz na RAM melo jet v pohode dal (napeti se pousti do karty stejne), jenze kdyz jsi ve 2D, karta bezi na 1V a ty se snazis dostat na RAM 1300MHz, tak to asi problem byt muze (nevim jakym zpusobem je reseno napajeni pameti - jestli do nich jde porad stejne napeti a nebo zda se taky meni v zavislosti na napeti do gpu). Tusim ze ATT mela moznost taktovani v profilech (tj. 2D/3D), ale RivaTuner to nema (nenasel jsem to) a taktovani v ATT vcera zpusobovalo vzdy zatuhnuti.

edit: dalo by se to zkusit tak, ze v 2D nechas stavajici frekvence (300/1170), ale misto 1V pustis do grafiky puvodni 1.258V - treba pak dosahnes 1300MHz zase.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

nene, takhle mi to vyhovuje vic. nejakych 50mhz me nezvedne ze zidle
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

[CZ]mike píše:nene, takhle mi to vyhovuje vic. nejakych 50mhz me nezvedne ze zidle
u me je rozdil 800/1170 vs 850/1200 nejakych 300 bodu v 3DM06 a v Crysis cca 1-2 fps, takze uplne bezvyznamne hodnoty => netaktuji.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Petrt píše:
[CZ]mike píše:nene, takhle mi to vyhovuje vic. nejakych 50mhz me nezvedne ze zidle
u me je rozdil 800/1170 vs 850/1200 nejakych 300 bodu v 3DM06 a v Crysis cca 1-2 fps, takze uplne bezvyznamne hodnoty => netaktuji.
jeste hodim restart, ale zda se mi ze s tim"uprava6.bin" mam v crysis artefakty i na defaultu(nic jineho sem nezkousel)

/ne tak na defaultu to je v pohode. zajimave je ze, kdyz si v rivatuneru nastavim OC treba 850/1250 a restartuju PC tak tyto hodnoty jsou pote defaultni pro 3D rezim! a karta se podtaktuje mezi 300/1170 a 850/1250. To mi nedelala ani puvodni sapphire 3850 512mb

/jo taky me napadly ovladace :-) jdu je nainstalovat znovu
Naposledy upravil(a) [CZ]mike dne pát 1. úno 2008, 13:24, celkem upraveno 2 x.
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

[CZ]mike píše:
Petrt píše: u me je rozdil 800/1170 vs 850/1200 nejakych 300 bodu v 3DM06 a v Crysis cca 1-2 fps, takze uplne bezvyznamne hodnoty => netaktuji.
jeste hodim restart, ale zda se mi ze s tim"uprava6.bin" mam v crysis artefakty i na defaultu(nic jineho sem nezkousel)

/ne tak na defaultu to je v pohode. zajimave je ze, kdyz si v rivatuneru nastavim OC treba 850/1250 a restartuju PC tak tyto hodnoty jsou pote defaultni pro 3D rezim! a karta se podtaktuje mezi 300/1170 a 850/1250. To mi nedelala ani puvodni sapphire 3850 512mb
ted jsem chvilku crysis zkousel a bez problemu, ve 3D se proti puvodnimu biosu nic nezmenilo, nemel by byt tedy problem v tom. Zkus nahodit znova ovladace, nekdy jsem je musel preinstalovat taky (8.1+fix).

ano to RivaTuner delal i u me, jenze jakmile vypnes moznost taktovani (odskrtnes tu volbu), tak ti skoci grafika do 3D - frekvence skoci na 800/1170 a podle rustu teploty v idle tipuju, ze zacne dostavat vic voltiku - zatizeni grafiky 0% a presto teplota uspesne lezla vyrazne nahoru... po restartu je vse ok.
mimochodem, ted jsem si uvedomil, ze tim padem by mela grafika bez problemu i po uprave biosu zvladat puvodni OC frekvece (1300MHz pamet) - kdyz rivatuner taktuje jen 3D rezim.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“